Monday, March 30, 2009

CaRniVaL SaLe......PaRt 1

Posted by awan terpilu at 9:40 AM 0 comments Links to this post







karnival sale dtg lg...adushh xsenang duduk aku di watnya!!skrg ni tgh kaw2 sale di smua kompleks...jgn kt shopping komples yg besaw2,yg cikai2 pun wat sale taw....u pun apalg,turut bergelut+menyentap mn yg ptt utk disumbatkan ke dlm almariku lg dan lg dan lg...smakin sendat almariku *msih xsedaq diri yg almari bjku bstatus single*...mingu lpas aktvt aku agak padat,selain dr berdating aku juga trut melabur $ di alamanda+sogo...so ni la sparuh dr brg2 yg aku berjy tsentap...hajat di ati nak berjimat-cermat tp apakan daya...aku xdpt menahan nafsu nan 1 ini...

yg aku geram kan,time aku nak shopping time 2 gak la charger hp aku wat hal so kne gak bli charger br!!terbangla $45 juz utk charger nokia yg ori...pastu time aku dok jln2 dlm semua house,akhirnya aku tsentap gak sabun iteww...lain produk yg aku cr tp hampas+hampeh,xde so aku sntap yg lain atas alasan tpengaruh dgn salesgirl yg cntikzz...1 lg atas alasan tpengaruh dgn iklan produk br dlm majalah EH edisi April 2009,aku tsentap gak serum rambut iteww...ingatkan ada diskaun la,tup2 terbang gak $36.90 tp nsib baik dpt Voucher $5 dr guardian...


rs xlengkap lak aktvt memperabiskan $ jk xsentap bj kan???jln2 di sogo,akhirnya aku tsentap bj kaler purple iteww....memandangkan xde lg kaler purple yg pokat camtu so aku sntap jer laaa*mmg kne bli la coz nt aku xleh tido mlm*....pastu aku turut tsntap 2helai sleeveless & sweater*dlm ati mmg dah plan nak matching bj purple+sweater purple,sedondon gituzz*....hurmmm selg xabis karnival sale mmg xsnng ati....ada jer benda yg terpikior nak bli ....apa2 pun girlss,enjoyzz jer laaa the carnival sale yg tgh rancak kini....so wat ketika itu,brg2 di atas jer la antara brg yg bjy disentap sempena xtvt memperabiskan $ kali ini....

Thursday, March 26, 2009

"KuRnIA ILhAm, KiLaUaN BaKti, BeRsInAr JaSa"

Posted by awan terpilu at 3:38 PM 0 comments Links to this post


aku & nurul
time ni dah nak blk tp lupo lak nak tnjuk kat korang...
korang nmpak x pnunjuk red iteww...2 la gift yg kteorg dpt...bese jer laa...
aku rs pnah nmpak bekas 2 kat NILAI 3...
cup kcik yg depa bungkus dgn kain nate...
then dlmnya ada la bunjut potpori yg plbagai kaler...

 
ni br jer smpai...slalunya 1st agenda aku kan rasmikan toilet 
tp mlm ni snap pix dl laaa

 
xue rai,pija,aku & nurul
4 gadis pinggitan tp solang bini org dah(~_~)


aksi candid yg disnap oleh en.najib
actually time ni aku mmg tgh lapo tahap gilo
rs dah xsngup nak maintain cun...peyut dah ml memainkan pelbagai lagu etnik
aku pndang bunga kat dpan 2 pun dah nmpak cam udang *haruskah begitu*

aku & en.farouk...bos aku cum suami org (@_@)
sedondonzz kan walau xjanji tp tersm gak...
 
en.najib
 salah solang org kuat yg jg stor kat opis aku...
kcik benor orgnya tp sgt la rjin adanya...
 
ni muka2 kepenatan+kekeyangan setelah selamat memperabis apa yg ptt
kdg2 aku rs peyut aku ni cam tong sampah ...segala benda nak bedal...
sib bek la aku sedaq diri yg aku ni dlm proses diet
*konon2nya laa*



24/03/2009 ~ MaKaN MaLaM IcU JpM 2009
************************************
hello girls,ni aku nak cite skit pasai dinner jabatan aku br2 ni hah...mmg syiok & thibur dgn pelbagai acara+fashion shows dak2 opis yg dtg,aku mmg ske bab2 cuci mato...cam bese ler kan,aku mesti nak vogue de bass walau xbrp vogue sgt tp maintazz...tema utk wanita pd mlm 2 adalah bebas tp memandangkan tema utk lelaki adalah batik...so aku pun bedal jer laa pkai batik...buka wardrobe bj aku yg smakin sesak+padat,tup2 tnmpak laa sepasang batik ijau yg blum aku rasmikan ke pejabat...tanpa berlengah aku cekau jer laaaaaa *jeling jam di tangan menunjukkan ke pukul 6.15 maka sebentar lg en.najib dtg mjemput*...kelam kelibut aku bertouch-up,konon nak make-up wat smokey ayes tp xjp lak eyeshadows kaler ijau...atenya kome,dah xjp mike toyoh jer mata mike ni dgn kaler coklat,ahakzz...

then aku ingat nak g salun yg bdekatan nak blow rmbut tp xsempat gak...at last juz bedal sapu loreal ajer...then pikior lak kasut apa nak pkai,ingat nak pkai kasut yg bling2 tp tuuu dia...ujung dunia katil aku pi smpan kotaknya...xsngup aku nak menyusup bwh katil cam ulaq *mau basah ketiak aku*...so bedal jer laa pkai kasut kaler ijau berlabuci...ok gak apa,still shining2 gak sehhh...kiranya aku nak ikot tema kaler bj *plan nak pelasah clutch bag kaler ijau tp harap xjp,tah mn aku lempoq*...berbakul2 gak aku nyumpah seranah akan kedudukan brg2 aku yg xbrp strategik dlm blik sewaku *nak wat camne dah blik sekangkang kera*...nmpak gaye kne smpan brg2 dlm toyogo box *aku+mak pia gilo box toyogo*...apa2 jer laa,xsngup nak merapu lg so layanzz jerlaa pix2 yg ada ni hah...

Thursday, March 5, 2009

BeRGeDiK2 SaNtAi LaGi..........DaY 2

Posted by awan terpilu at 4:00 AM 0 comments Links to this post









actually byk lg pic aku nak letak tp ckupla setakat ini coz jari-jemariku pun dah letih dah...memandangkan asyik bz dgn koje *biar betui aku bz,ahakkzz*...so br skrg aku download pix gedik2 santai aku bersm dgn bdk2 opis aku...ms ni kteorg g utk koje tp sprt kata pepatah *sambil menyelam telan air* so ini laa hasil2nya...so far mmg best n enjoy gituzz....walaupun singkat+rs cam terkejar2 tp happening...ms 2 aku rs berat badan aku bertmbah gak berkilo2 coz mkn xhingat dunia!!...smuanya aku bedal,cedap lak 2...mlas nak cite panjang lebaq so mari layanzz pix...

Wednesday, March 4, 2009

BeRGeDiK2 SaNtAi LaGi..........DaY 1

Posted by awan terpilu at 10:10 AM 0 comments Links to this post
















 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting