Tuesday, July 31, 2012

Mama Aakif Serang Fabulousmom

Posted by awan terpilu at 10:16 AM 0 comments Links to this post
Tarikh : 28/7/2012
Lokasi : Fabulousmom


Bandar Puchong Jaya
21-1, Jalan Merbah 3, 
Bandar Puchong Jaya,
 47100 Puchong,
Selangor.
Tel: 603-8076 6121
Opening hours : 10am to 8pm DAILY 


dah lm aku xserang ini tmpat!!...ohh sgt ske dgn ini tmpat...sjak ada aakif *ml serang ini tmpat pas aakif lahir*...aku byk bli brg2 utk aakif dlm kedai barangan baby camni...lbh byk plihan, design pun chantek2 laen dr yg laen taw!!...bl ada sale, lg syiokk sentap itu ini, mcm2 brand ado..dr yg murah hingga laa cecah ribu riban...

wokeyy back to the real story...niat asal dtg ini tmpat, just nak bli puting botol utk aakif...jejak jer kaki dlm kedai, ati ml xkeruan!!...jeling sana jeling sini *ingatkan aakif jer xkeruan, mama pun trut sm,ha3*...aritu ada sale tp xsmua items laa...tp ok laa kan dr xde lngsung!!...



zassst jom ke lokasi kejadian.............................














aakif jp kwn br...shy2 cat, nak tego tp jual mahal...tp aku tgk, aakif cam nak keletup jer anak cino tu...tah apa yg aakif xpuas ati, aku pun xtaw???...

 aduhh ini bdk pnya tngan xreti dok diam...segala benda dia nak belek2...yg xtahan tu, siap seluk nak bw kluar brg2nya (@___@)...





longgok2 jualan murah...byk chantek2 tp aku xserang tgk pun coz tkut tsentap...tp byk utk gegirl laaa *seb baek anak aku boboiboy*...so slamat laa skit $ aku...


Nursing Bra
ini benda manyak murah...dl time aku preggy, xbli pun bra cengini coz xde mood!!...xde keinginan lngsung nak bli segala mcm benda2 camni hah *aku bli bra+sepender size gabak cap Skiva ajer* (~___~)(^..^)...



 Maternity Wardrobe
leggings+bj utk preggy mommies...hege agak reasonable, kualiti kain pun elok (^___^)...

tgk ini bdk, ada laa tu benda yg dia dah bkenan!!...siap membongkok bagai sakan menelek...mata tu xberkelip2 weiii (^___^)...awal2 aku dah bg warning, "uchuk, dont touch...uchuk, xyah laa, kat umah dah ada mcm2 dah nt papa bising!!"...

Cloth Diapers
pelbagai design & kaler (^___^)...CD yg pling mahal, xsilap aku brand GroVia!!...aku bli brand Lunatots utk aakif sbb hege murah skit tp kualitinya pun bgus taw+tahan lm *most recommended & rmai malay mommies yg bli ini brand*...sgt2 bersyukur coz aku xtsentap lg...ohhh tidak, stok sudah ada byk kat umah *siap ada smpan skit utk "adik" aakif*...oopps jgn salah sngka, aku xpregnant lg taw (^___^)...last time tsentap byk CD Lunatots, sbb syg nak pkai kesemuanya so kasi asing simpan laaa...


Rangkaian Puting Botol

Rangkaian Botol2 Susu
kat sini xbyk plihan laa utk botol...skrg ni aku standby 2jnis botol susu utk aakif - Avent & MAM...seb baek aakif ngam dgn botol MAM tu...pastu botol MAM kne ada 2bj -----> 1bj umah mil 1bj umah kteorg (-____-)...utk botol susu, byk choice+brand...aku ske bli kat SINI...tp sbb jauh laa pulak dr umah *kang en.suami btkar jd SHREK, gi jauh2 semata2 nak bli brg 2-3bj ajer!!!*...sbb tu aku plih botol MAM utk kegunaan aakif di umah (^___^)...

tgk tu, itu bdk msih xreti dok diam...ada jer benda yg dia nak belek2 *xsedar yg mainan dia dah mlambak yak kat umah*...dok gelut laa jerit2 pngil aku, "mama2, enggok ni...antek laa??"!!...

ini smua utk aakif...ni aku yg plih, nt bl aakif dah pndai plih sndiri, sure kopak rabak laa poket mama,he3...

Bumble Bee Pillow (M size)
Bumble Bee Baby Safe Liquid Cleanser
MAM Baby Bottle (Twin Pack Offer)
MAM Silk Teat SF (2pcs)
Munchkin The Big Brush


model produk Fabulousmom (^____^)
ini bdk nak inter-frame laa fulakk dismping brg2nya...muka byk happy coz dpt botol+puting br...sronok laa coz dpt mengelinjang dlm  kedai tu td...


Monday, July 30, 2012

Wallet Baru

Posted by awan terpilu at 1:33 PM 0 comments Links to this post
ohhhh utk sekelian kalinya, mama aakif tsentap lg ini brand (^____^)...
actually i've eyeing this thing agak lm!!...dah lm tercr2 ini design, msuk dlm butik Fossil@Setia Mall, wallaweii hege agak mahal!!...so hancus hajat ati nak rembat ms tu:(...


tup2 terjp lak ini design dgn hege yg agak reasonable (^____^)...puas pkir pnya pkir, xtertahan dah ati ni...maka hruslaa tsentap gak...sntap gak dgn alasan, ni leh wat wallet pra-raya ni...hurmm lupakan jer laa weii, xsabo nak tngu raya maka dah lenjan pkai dgn jayanya pd keesokkan ariny (-_____-")...







Fossil Long Vintage Wallet SL2962998



benda ni laa yg wat tido mlm aku xlena2 *ayat sdapkan ati sndiri*...mlayang $ xpsal2 tp sbb dah ske kan...asyik tringat2, skrg dah dpt...fuhh lega, snyum meleret smpai tlinga!!!...so hruslaa pkai hingga lunjai wokeyy...









Friday, July 27, 2012

Our 3rd Anniversary

Posted by awan terpilu at 11:08 AM 0 comments Links to this post
25/7/2009 - 25/7/2012
Till Death Do Us Apart



wow how do i miss this moments a lot (^____^)...



3thn sudah bergelar isteri kpd Abdul Azziz Bin Hassan Ali ...3thn berssh snng bersm...3thn ini jugak, sm2 blaja menerima kelebihan+kekurangan diri msing2...wlau adakalanya berselisih phm, bertekak utk benda2 yg remeh tp itu laa lumrah berumahtangga...

3thn ini juga, segala kebaikan+keburukan terserlah (^____^)...3thn ni juga kte sm2 berske+berduka...smoga perkahwinan yg dibina atas rs cinta+kasih syg ini akan berkekalan hingga ke anak cucu...smoga cinta kami akan sntiasa mekar & bertmbah2 smpai laa ke tua...


*Nota Untuk En. Suami*
tima kasih utk segalanya...tima ksih krn msih di sisi ayg tatkala ske+duka...tima kasih krn menerima kekurangan diri ayg...tima ksih krn menemani ayg tatkala ayg kehilangan adik & wan...tima kasih krn sngup bersengkang mata+melawan ketakutan tatkala menemani ayg di dlm labour room... tima kasih  abg, krn abg adanya Abdul Aakif Ali penyambung kasih syg kte berdua...



lots of love
    ayg


Monday, July 23, 2012

Rak Kesayangan Aku

Posted by awan terpilu at 11:48 AM 0 comments Links to this post
byk2 benda yg smakin penuh+padat dlm blik tido aku...benda ni yg pling aku syg...pling laa aku ske (^___^)...ari2 belek+tgk pun xbosan *rs cam nak mnambah stok pun ada gak*...

ini rak di DIY oleh en.suami (-___-")...hsil keje tangan en.suami yg prihatin+fhm akan kehendak bini nya yg pnya byk brg!!...tp ini idea, idea aku wokeyy *sbb dah xde ruang kat lemari mekap*...setiap kali bl nak cr brg mesti xjp!!...maka ini rak sgt laa bergn+berbaloi2 utk aku gnkan spenuhnya...

utk pengetahuan smua, ini rak hanya aku pnya brg2 sj, HeHeHe...
brg2 en.suami blh dikira dgn jari (@___@)...maka msih muat utk letak kat lemari mekap bercermin aku...apa nak wat, bini ske shopping (~.~)...





 rak beauty tools aku, lengkap dgn pelbagai khazanah (^___^)...wlau xpadat mn xsechatek mn tp aku ske sgt2!!...

1st Compartment
ini space aku kasi taruk smua benda2 kperluan harian/mingguan...mmg aku ske bli byk2 stok utk berbln2 gituzz...iteww 2kotak putih, masker mask Cosway than ada kapas muka+wet tissues+pumice stone...putik kapas pun byk coz en.suami slalu ty, "ayg, mn putik kapas, ltak mn, xjp pun??"...ohh itu adalaa soklan2 lazim dr en.suami (^___^)...so smua kasi humban letak kat situ, snng utk aku+snng juga utk pencarian en.suami...dan yg pling penting, stok span muka yg pelbagai bentuk *ala2 mcm kegunaan mekap artis, akakaka!!*...span muka mmg aku bli mlambak coz ari2 gi keje, tonyeh pkai BB Cream/Krayolan Stick (^___^)...

 2nd Compartment
yg ni lak, segala pelbagai jnis lotion mengikut kperluan kulit bdan aku ni hah...segala jnis masker...produk rmbut kesayangan aku...dan yg pling aku ske, hand lotion Sephora & lotion tumit kaki BodyShop (^___^)...

3rd Compartment
ini bhgn yg pling aku ske+syg...byk lg tp sparuh dah slamat aku bg kat mak/adik aku/kak ipar 2nd aku (@___@)...ni smua kasi taruk segala bedak muka+pelbagai lipsticks+make up remover+lip scrub +lip balm...last but not least, off course blusher...

 4th Compartment
bhgn ni pun, aku syg...sgala macam jnis parfumes *just ada 3botol jer dr Dubai* yg lain smua ori... than dlm bekas pink tu lak, segala mcm jnis sikat+berus2 mekap+lip liner+mascara & others beauty tool yg sewaktu dgnya, akakaka...






dan yg terakhir...benda2 yg aku angkot ari2 gi keje...mn laa xberat, lg bsaw pouch beg lg byk benda nak humban...xksah laa nyah, yg penting mak happy nokzz, akakaka!!...





Friday, July 20, 2012

Dah Besar Dah

Posted by awan terpilu at 8:18 AM 0 comments Links to this post

Abdul Aakif Ali Bin Abdul Azziz




2tahun sudah (^___^)


alahai pejam celik pejam celik...dah 2thn umo anak aku (^___^)...xsngka dl aku ni dok mengelinjang sana sini...hoorey2 sana sini dgn kwn2...tp skrg dah ada sorang anak weiii *wlau umo dah msuk 3series br ada sorang*...bersyukur sgt2,sebab dikurniakan anak dlm jangka ms yg cpat slepas berkawen...ada sesetengah pasangan, berthn2 kawen tp msih xde zuriat:(...nsib kte tidak smua sama...


dlm pd kesibukan tugas di opis...blk umah setiap ptg, bergelut capai itu capai ini wat keje2 umah lak...ujung minggu jk xkluar, memerap di umah melyan peel aakif yg semakin lorat!!...ohh jgn xcaye, hingga ke arini...aakif msih lg dok "menempel" semedang kat tuttt...bncuh laa susu tepung camne pun, pasti xsnng duduk+tido xlena jk xpekene CANDUnya itewww, akakakaka...


wlau aku xmers melihat perkembangan pembesaran aakif setiap ari, setiap minggu walhal setiap bln...tp betapa aku rindu sgt ms aakif msih kcik!!!..time tu xbyk ragam xbyk lorat, akakaka!!...tahap kepenatan aku pun xberganda cam skrg *sbb tu dok pulun vit skrg ni*...


now aakif dah 2thn...wlau xlancar lg berckp tp mulut dah becok...now dah smakin pndai mkn byk benda...smakin kemaruk dgn kartun Spongebob+Upin Ipin+Oggy+Timmy Time+Boboiboy...adoyaii mcm2 laa kartun yg aakif kan bantai lyan tgk!!...dan yg pasti, aku+en.suami tpaksa melopong mulut tunggu turn utk tkar channel!!!...




beberp ayat yg aakif dah pndai+agak mahir menggunakannya...


ebok (sibuk)
nanak (xnak)
epak (sepak)
umah (rumah)
nana (pak mertua aku)
nani (mak mertua aku)
atok (ayah aku)
nenek (mak aku)
unci (kunci)
ampak (nmpak)
jap (sekejap)
ena (ribena, minuman feveret anak aku) 
momok (hantu)
edappp (sedap)
antek (cantik)
car ocakk (kete rosak)
apal (kapal terbang)
yakk (berak)
patt (cepat)
dok (duduk)
yeyekkkk (busuk)
elon (belon)




dan smlm 19/7/2012...tetb aakif dmam lak, so terkluar laa ayat2 br dr mulut aakif (^___^)


akit (sakit)
abam (abg)
mama, abam emam (mama, abg demam)



Thursday, July 19, 2012

Aakif's 2nd Birthday Party

Posted by awan terpilu at 12:32 PM 0 comments Links to this post
Tarikh : 30/6/2012
Lokasi : Depan Rumahku + Rumah Mertuaku (-____-")
Agenda : Birthday Party + Aqiqah & Cukur Jambul


alhamdullilah akhirnya selesai sudah birthday party utk aakif...syukur krn ini thn dpt sekali lg celebrated birthday aakif...dpt lg wat mkn2 menjamu utk sedara mara, sepupu sepapat, kengkawan & jiran tetangga (^___^)...wlau pd asalnya nak buat awal bln 6 tp atas sbb2 yg xdpt dielakkan+knduri kendara yg mlambak yakk..akhirnya ujung  bln 6 br dpt buat (^___^)...

cam slalu aku dok kt laa, "anak xtaw apa tp mama yg excited terlbh!!"...mama yg beria bagai, prepared itu ini segala mcm kejadah laaa *aahh xksah laaa,bkn setiap bln buat ini benda*...

sblum aku gi berct lg, aku dah standby byk benda utk men-chantekkan lg birthday party anak aku ni hah...jk dl time 1st birthday, aku Xbrp pndai+Xexpert nak cr banner/sticker & taq utk goodies bag dan mcm2 laaa...tp kali ni, mcm2 weii aku dah plan dlm pala otak...tp sbb ada certain things yg ssh nak dpt...so ni jer laa yg terdaya aku hasilkan,akakakaka!!!...

wokeyy mama aakif sudah ketandusan idea utk merapu lbh panjang...tepek gmbar jer laa utk tatapan korang (^___^)...






Birthday + Aqiqah Banner 
ini benda shared dgn kak ipar 2nd As Tasha...sbb aakif kemaruk dgn kartun Upin Ipin tp anak kak ipar xtaw apa kebenda pun lg...so rembat ajer ini tema, akakakaka!!...

Goodies Bag
khas utk bdk2 itu mlm...sticker & tag tu pun aku dah lm order...Upin Ipin gak, 1st time aakif nmpak ini benda...mengelinjang2 tnjuk kat aku, siap ckp "mama, ipin ipin..antek aahhh!!"...ohh ske tgk muka anak yg happy coz tgk karakter kartun yg dia ske...tup2 ada lak muka dia sndiri kat situ, lg laa dia teruja!!!...


belon2 yg berjy bertahan smpai ke mlm...hsil tiupan atok+sepupu sepapat yg berdekatan, HeHeHe!!!...


Birthday Boy


ohh dah bsaw dah anak aku (^___^)...jap jer dah 2thn...kombinasi muka aku+muka en.suami = wajah kesayangan aku smpai bl2!!!...

aakif dgn  moto TOGELnya...xksah laa, yg penting menang GAYA,akakaka!!!...




pose aakif yg shy2 cat itu mlm!!!...Crown Birthday khas utk Birthday Boy *maaf sesgt, xdpt laa nak sediakan ini CROWN utk smua bdk2 itu mlm*...



rupe budak sronok dpt itu pistol...siap main acah2 nak sembur kat muka org lain plus nak lecak kan umah...itu pistol "atok uchuk" yg seponser *benda ini pun xde laa atok sediakan utk smua bdk2:(*...

utk santapan bdk2...mak2 bdk pun kasi bedal mkn gak, akakaka!!!...



apa laa yg anak aku dok borakkan kan tu???
tgk tu, happy jer muka anak aku...dpt jp rmai kwn2 mengelinjang sm2!!!...tgk muka anak sengih2 happy camtu, tetiba mama yg rs sayu smbil dok pkir dlm pala otak "mayb anak aku phm kot celebrated birthday utk dia, rmai bdk2 dtg umah"...

 atok uchuk


sibok dgn aeroplane...itu aeroplane,atok+wan uchuk yg blikan...knp aakif beria pegang itu aeroplane -----> coz sblum tu bdk2 lain brebut itu benda smpai bercekau2!!....adoyaii gamat suasana seketika, akakaka!!...






 sepupu belah en.suami






 Kek Birthday Boy utk ini thn (^__^)...







Birthday Boy yg kelaparan...awal2 suh mkn xnak, time ni mengelupur mamam nasi...tgk tu, nak suap sndiri (^___^)...

hurmm mana 1 mama aakif ni???...jgn kt korang, aku pun confius (@__@)...
adoyaii leh lak time nak potong kek, aakif wat lorat!!...so tpaksa tukar dukung anak...wife abg ipar *abg pd en.suami* dukung aakif yg aku lak dukung anak kak ipar 1st...


 kwn lm time study kat uitm s.alam...10thn xjp weiii!!!...tup2 leh jp time birthday
aakif ni hah (^___^)...

kuage kecil ku *oppss yg belah kiri tu kwn adik aku wokeyy*...


 mama+uchuk+papa
i really love this pic to the MAX (^___^)...muka slamba anak aku yg tercengang2...

 mama aakif + mama aqil
BFF aku,kwn ms keje kat INS dl (^__^)...
  
 ini tok long aakif dr shah alam *abg pd mak mertua aku*...




selesai sudah majlis aqiqah & cukur jambul...tp majlis aakif still on lg time tu (^__^)...

hadiah2 yg aakif dpt+ang pow...pic ang pow2 xdisertakan atas sbb2 keselamatan, kuang3...





Sekian tamat sudah...insya allah jk ada rezeki+budget ada lbh skit,thn dpan buat lg...jk xwat, potong kek tiup lilin anak beranak jer sudah,akakakaka...


 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting