Monday, July 23, 2012

Rak Kesayangan Aku

Posted by awan terpilu at 11:48 AM
byk2 benda yg smakin penuh+padat dlm blik tido aku...benda ni yg pling aku syg...pling laa aku ske (^___^)...ari2 belek+tgk pun xbosan *rs cam nak mnambah stok pun ada gak*...

ini rak di DIY oleh en.suami (-___-")...hsil keje tangan en.suami yg prihatin+fhm akan kehendak bini nya yg pnya byk brg!!...tp ini idea, idea aku wokeyy *sbb dah xde ruang kat lemari mekap*...setiap kali bl nak cr brg mesti xjp!!...maka ini rak sgt laa bergn+berbaloi2 utk aku gnkan spenuhnya...

utk pengetahuan smua, ini rak hanya aku pnya brg2 sj, HeHeHe...
brg2 en.suami blh dikira dgn jari (@___@)...maka msih muat utk letak kat lemari mekap bercermin aku...apa nak wat, bini ske shopping (~.~)...





 rak beauty tools aku, lengkap dgn pelbagai khazanah (^___^)...wlau xpadat mn xsechatek mn tp aku ske sgt2!!...

1st Compartment
ini space aku kasi taruk smua benda2 kperluan harian/mingguan...mmg aku ske bli byk2 stok utk berbln2 gituzz...iteww 2kotak putih, masker mask Cosway than ada kapas muka+wet tissues+pumice stone...putik kapas pun byk coz en.suami slalu ty, "ayg, mn putik kapas, ltak mn, xjp pun??"...ohh itu adalaa soklan2 lazim dr en.suami (^___^)...so smua kasi humban letak kat situ, snng utk aku+snng juga utk pencarian en.suami...dan yg pling penting, stok span muka yg pelbagai bentuk *ala2 mcm kegunaan mekap artis, akakaka!!*...span muka mmg aku bli mlambak coz ari2 gi keje, tonyeh pkai BB Cream/Krayolan Stick (^___^)...

 2nd Compartment
yg ni lak, segala pelbagai jnis lotion mengikut kperluan kulit bdan aku ni hah...segala jnis masker...produk rmbut kesayangan aku...dan yg pling aku ske, hand lotion Sephora & lotion tumit kaki BodyShop (^___^)...

3rd Compartment
ini bhgn yg pling aku ske+syg...byk lg tp sparuh dah slamat aku bg kat mak/adik aku/kak ipar 2nd aku (@___@)...ni smua kasi taruk segala bedak muka+pelbagai lipsticks+make up remover+lip scrub +lip balm...last but not least, off course blusher...

 4th Compartment
bhgn ni pun, aku syg...sgala macam jnis parfumes *just ada 3botol jer dr Dubai* yg lain smua ori... than dlm bekas pink tu lak, segala mcm jnis sikat+berus2 mekap+lip liner+mascara & others beauty tool yg sewaktu dgnya, akakaka...






dan yg terakhir...benda2 yg aku angkot ari2 gi keje...mn laa xberat, lg bsaw pouch beg lg byk benda nak humban...xksah laa nyah, yg penting mak happy nokzz, akakaka!!...





0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting