Monday, January 30, 2012

Singgah Sebentar Ke AlamAnda

Posted by awan terpilu at 10:31 AM 0 comments Links to this post
tarikh : 29/1/2012
lokasi : alamanda ----> pasar borong selangor ----> umah

rally pling cepat+skejap kami anak beranak ke alamanda,hahaha...rupenya en.suami nak gi serang ini TEMPAT...sekali lg kecewa coz brg yg di idamkan xde gak...sob sob sob!!akhirnya layan kan jer laa karenah aakif+mama (@__@)T___T...



meraung melalak2 nak trun dr stroller!!...rupenya nak main benda ni hah...
nmpak jer mata my uchuk *muka yg agak blur*...

xtaw laa apa yg aakif dok pkir...layan kan jer laa liza oiii(@_@)...


bdk blur yg nak jln merewang membw diri di dlm mall...

aksi pic snap sndiri coz papa dah laju jer jln ke dpan...

 eh2,senyap jer tetb...rupenya dah zzzzzssst...


muka comot coz sblum tu mkn cookies famous amos...
abis comot bagai mulut+tangan...
tup2 trus tido smpai terlentok2+cookies pun still kat tangan!!
*xtaw laa apa yg letih sgt*...



ms utk mama main snap2 pic tanpa gangguan aakif...
*time ni en.suami dah msuk pasar,tb2 lak nak bli ikan merah!*...






pttlaaa en.suami berdezup angkot anak bini gi pasar borong selangor...rupanya nak mkn sup (^__^)(~.~)...dan ini laa hasilnya...



credit to en.suami...super marvelous...mmg sedap hingga menjilat jari2...
hasil air tangan en.suami \(~.~)/...

yg ni lak sumbangan aku...kailan tauchu ala kadar,kuang3...



last but not least...hasil rembatan mama aakif di alamanda...Butik Kitschen *aku ingatkan kedai jual barangan dapo*...sj jer terjah masuk,leh lak sale ms tu...apalg ada gak tsentap *camne tak tsentap,ada less 50%,30%,20%*...



Kelas Berenang Aakif+Mama=mama yg excited terlbih

Posted by awan terpilu at 12:16 AM 0 comments Links to this post
watak utama utk cite kali ni...xtaw laa mama or aakif???
tp rsnya mama yg terlbh excited+seronok...sbenarnya mama+aakif sm2 ske main air *ayat cover line mama aakif*...anak aku mmg ske air,sanggup laa berendam lm2 smpai gigil2+kecut punai,hahahaha...oleh krn anak beranak ske berendam main kocak2 air...maka aku sanggup laa g survey mcm2 jnis pool & lastly...ni yg  menarik ati lantas tsentap khas utk aakif *mama pun tumpang sekali*....



ni 1st time aakif mandi pool...ms ni aakif blum lg 1thn tp aku dah heret masuk pool...ml2 tu aakif cam tkezut+blur2 *tp jap jer laa*...pas2 leh lak xnak kluar!!...ni time kteorg g bercuti kat Bukit Tinggi@Pahang (^__^)\(~0~)/...



Intex6' Ocean Play Snapset Pool
kolam ni aku bli di SINI...time tu ada sale so mmg murah...berbaloi sgt2 taw bli coz bsaw+luas...jgn kata aakif+kakak2nya leh berendam...aku+kak ipar 2nd pun leh join skali!!...




jk korang xcaye...jom layan pic *sungguh aku xtipu*...








kan aku dah kt,kak ipar 2nd aku pun join gak *ml2 kt nak tgk jer,last2 terjebak gak*...

detik ceria mama+aakif...ohh aku sgt ske sm ini moment!!!...so sweet (~.~)
*thanks a lot pd photographer yg bertugas itu ari*...


sesi tunjuk ajar dr mama kini bermula,hahahaha!!


aksi gedikzz kakak2 aakif...ms ni kakak2 aakif br jer smpai umah MIL...apalg kelam kelibut laaa depa berdua serang pool!!...

kelas blaja berenang tlh bermula dgn jayanya...

MIL aku bersm qisha *anak ke3 kak ipar 1st aku*...MIL bantai gelak tgk gelagat cucu2nya plus menantunya yg HANTU,kakakaka...qisha confirm2 mmg xleh nak join coz kcik lg...maka bermaharajalela laa kteorg kongker pool (^___^)...


kak ngah yg lorat...






bl dah seronok berendam smpai berkeladak air...maka sesi mbuang air+mengemas+mengantung pool knelaa buat...tp tq pd en.suami coz dia yg tlg settledkan smuanya T___T(^-^)...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Sunday, January 29, 2012

Ohhhh Kuat Sungguh Penangan Ini Burung......

Posted by awan terpilu at 12:13 AM 0 comments Links to this post
burung apa??...burung nuri
burung apa??...burung nuri


hahahaha,tiada kena mengena ttg burung wokeyyy...kali ni nak cite ttg kemaruknya aakif pd kartun!!...adoyaiii,bdk2 zaman skrg ni lg advance+lg peka pd sesuatu benda...lg bijak berbanding bdk2 dl *rsnya zaman aku kcik dl,aku xde kot camni*...


jk korang ada bc enrty2 aku sbelum ni,aku slalu dok cite slalu dok tlis mcm2 pasal my uchuk *anak lelakiku aakif*...ni lg 1 cite psal aakif...kan aku kt,aakif dah kemaruk pd kartun+dah ml kenal beberp karakter kartun....dl aku tgk,pantang dgr lagu or cite upin ipin start...aakif kan trus toleh dan trus hadap tv dgn khusyuknya....pas2 kan,aku noticed,aakif ske lak pd elmo...abis elmo kaler merah adik ipar aku pnya dia pi rembat *siap leh usung bw blk umah,berhari2 laa ada kat umah kteorg*...

now yg terbaru ~ angry birds lak!!...aku ml taw yg aakif minat itu burung coz dia dok khusyuk mentelaah katalog2 naninya *pangilan utk MIL aku aka nenek pd aakif*...pastu bl selak kat page yg ada kartun angry birds,pnylaa riuh mulut aakif *ohh anak aku still xpndai ckp lg*...yg xtahan tu,siap usung itu katalog bg aku tgk...siap leh tnjuk2 lg mn yg dia ske *time tu aku dah trus pkir,nak kne g serang kdai utk sentap itu burung laa,akakaka*...






maka pencarian pun bermula & ini laa hasilnya..........




1st batch
ni papa aakif yg blikan *rempat kat pasar mlm ajer*...sbb bli coz kesian kat aakif yg dah ml kemaruk pd angry birds than kteorg xde bli apa2 pun lg...ritu dah jp dah tshirt+sluar pendek angry birds kat JJ@ioi mall tp bsaw sgt sizenya than hege pun agak mahal *hege dlm $30-$40,rsnya yg tu ori laa*...so rembat jer kat pasar mlm,$5 each *ok laa wat starting utk gumbirakan ati aakif*...


2nd batch 
yg ni edisi special utk aakif *serba merah mak ngah,HeHeHe*...smuanya aku bli kat sacc mall ajer *dah xkose dah nak cr kat tmpat lain*...sbb kesian tgk aakif dok perembat kakak2nya pnya buku+alat  tulis...dok pi buraikan beg2 skola kakak2nya maka haruslaa aku sentap smua benda2 di atas...fuhh lega ati bl dah blikan smua tu hah *yer laa ibu mn yg ske tgk anaknya dok pi rebut brg2 anak org lain walhal anak kak ipar sndiri*...dah ada anak ni,aku sedar 1 perkara,kegembiraan anak melebihi segala2nya!!...sementara aakif xtaw minta itu ini tunjuk itu ini or pi ambil itu ini,tup2 dah ada dlm trolley (@_@)(-__-)...so blh laa beli benda2 camtu hah tp bak kata MIL aku "alah anak hang xtaw apa2 lg,mamanya yg excited lbh...ker mamanya yg ske itu burung"???...aku hanya mampu tersnyum+sipu2 malu,wakakakaka!!!...


3rd batch
pyjamas angry birds utk aakif...yg ni aku sentap kat SINI...time dpt tu,aku trus sarungkan pd aakif...aakif punya laa ske smbil senyum2 tnjuk gigi kapaknya+terloncat2 *ohh time tu tetb lak rs sayu smbil kt dlm ati "dah bsaw dah anak aku,dah taw dah yg tu bj br,ada kartun kesukaan dia lg"!*...


Saturday, January 28, 2012

Terjah Panggung (@_@)(~.~)

Posted by awan terpilu at 1:25 AM 2 comments Links to this post
tarikh :26/11/2011
lokasi : GSC@ioi mall

skrg ni br bkesempatan nak tepek pic+membebel ttg ini entry...wlau cite dah basi tp ada aku kesah,hahahaha...sblum ni byk upload pic dlm FB jer tanpa cite *so dlm blog,blh laa aku merapu meraban tah apa2 tah*...

hajat asal kteorg nak g terjah panggung just kami berempat+aakif...tb2 kesian lak kat kak long+kak ngah,so kasi undur blk en.suami pnya kete...maka angkot laa depa skali *kelam kelibut laa depa g mandi pg tu coz nak join merambu*...konon nak tgk cite kucing ni coz nak gelak2+released tension *konon2 laaa,cam laa hang stress sgt liza oiiii*...than kononnya nak bg my uchuk dok dendiam happy2+gelak2 dgn kakak2nya tp hampeh...hampeh disini ditujukan khas utk my uchuk kerna------>my uchuk leh lak bantai nangis+wat lorat+ajak aku main tkar2 seat dlm panggung wayang *beserta aksi "buka kedai kopi" tp xberkesan gak*...ingatkan dah bg "candu" bak kata katy,aakif nak tido laa tp hancusss...

pujuk pnya pujuk xlut gak so tpaksa laa aku kluar membw diri bersm anak *dlm tidak kerelaan nak kluar pun tp sy kan menurut perintah,ahahaha*...so merewang laa ke segenap penjuru ioi mall melayan karenah aakif *en.suami+niza+majid+kak long+kak ngah dok sronok bntai layan cite*...aku gak yg melepas,sob sob sob...






perkenalkan ini laa kakak2 aakif...kak ngah+kak long *anak2 kak ipar 1st aku*
ni laa dia kwn gado aakif kat umah MIL...kwn main2+geng wat camuk umah aakif *bkn geng bdk skolah wokeyyy*...depa ber3 berpadu tenaga+idea time wat camuk kat umah aku...depa laa intan payung pengarang jantung ati limpa pd ajis+aku+niza+katy...ohh katy ske keletup kepala depa *kak ngah pling ketegag yg rabbi*...aakif pun dah msuk dlm list katy gak!...





perkenal kan lak,ni laa kak ipar 2nd aku ---->niza
dl keje klinik tp sjak alahan truk pregnant...now dah jd housewife spenuh masa merangkap asst pd MIL aku *tlg jg kak long+kak ngah+aakif+qisha*...



niza+majid---->a mommy & daddy to be soon
xsabo nak tngu anak niza kluar...bkn apa,nak tgk anak dia lorat cam sapa???...niza kt aakif lorat+lasak,so nak tgk laa anak dia camne lak  
*ohh tak lm lg,ada geng br dah kat  umah kteorg*...
aakif dah start dah xreti dok dendiam
aksi spontan aakif+pic gedikzz2 mama aakif with papa

mama+papa+aakif






jalan pnya jalan...tnmpak ini KEDAI,msuk dlm jeling2 akhirnya tsentap gak *skali lg diuji,main kejar2 dgn aakif dlm kdai*...tp sbb aku yg mmg ske bab2 perabis $ ni hah...so aku layanzzz jer laa,akakaka T____T...






 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting