Monday, June 11, 2012

Rutin Aku ----> Nak Sihat Laa Katakan (@___@)

Posted by awan terpilu at 1:01 PM
oleh krn ada yg berty,brp biji vit yg aku dok pulun telan ari2??
maka aku pun tlis laa entry ttg rutin vitamin intakes aku lak...ketika ini,ni jer laa rutin aku dgn Shaklee (@___@)...ada gak ambil vit/supplements brand lain tp pling byk aku consume TETAP SHAKLEE (^___^)...knp Shaklee ------>wlau hege agak mahal tp mampu tahan sehingga 3-4bln *so dah jimat di sini*...so total per day, aku kan pulun telan 17biji vit...

bl kwn2 aku dgr or tgk aku tgh pulun telan vit...mesti depa kan heran,siap ty bagai lg...
"weii xtercekik ker"??!!
"mak aik,bsawnya pil"??!!
"tu diaaa liza dah start telan vit"!!

dgn muka selamba smbil tsenyum sengih2 bagai...aku pun jwb lerr "sy dah biasa dah mkn vit cengini dr zaman bujang smpai dah ada anak ni hah...dah lali dah telan...nak sihat so telan jer" (^___^)\(~.~)/...




PAGI
1biji B-Complex
2biji Alfalfa
1bj Vit-E Complex
3bj Omega Guard (additional) tp skrg dah stop mkn (-__-")
2sudu besar Bidadari (additional)


TENGAHARI
1biji B-Complex
3biji Lecithin


MALAM
2bj Alfalfa
3biji Lecithin
4biji Herb-Lax
1bj GLA Complex (additional) tp skrg dah stop mkn (^__^)
2 sudu besar Bidadari (additional)



  pg2 pas jer break1st...pulun telan yg ni dl (~.~)...

Rangkaian Vitamin Shaklee pilihan mama aakif yg terkini...
 
 Breastfeeding Set
yg ni aku start mkn pas abis berpantang dl...ml2 bli trial set yg hanya RM80.00 utk stok 1bln *dlm 3kali kali aku repeat bli*...mmg ters perubahan kat badan aku!!...pastu aku trus bli stok besaww yg blh tahan dlm 3-4bln...bezanya cm time pregnant,XBLH MKN LECITHIN & HERB-LAX!!...seelok2nya BF Set ni ambil sekali dgn OSTEMATRIX & ENERGIZING SOY PROTEIN...tp aku just ambil yg basic ajer *time tu xterpkir lak nak try ambil 2 produk tu hah??!!*...

produk tambahan yg aku try mkn gak tp yg pling BEST ----> Bidadari (^___^)...




ni pun aku dah try mkn gak...fungsinya sm cam Evening Primrose Oil yg ada melambak2 jual kat dlm farmasi tu hah (-___-)...

yg ni pun aku dah try gak...ni lak fungsinya sm cam Lecithin tp lg POWER!!...


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting