Tuesday, February 5, 2013

CheckList Barangan Baby # Part I

Posted by awan terpilu at 1:50 PM
mood nak update blog sekejap ada sekejap hilang...sbenarnya byk benda aku nak bebel merapu meraban tp MOOD yg xbrp nak ado??!!...mood xselincah cam dl, byk benda dah jauh terjunam ke LAUT nun, HeHeHe (+_______+)...minggu ni kandungan dah nak masuk bulan ke-7...tak sabar nak melihat wajah si comel dalam perut ni (",)...pinggang dah skit bagai, lenguh2+berdeyut2 dr paras pinggang smpai ke kaki dah ni:(...sob sob sob!!!!...





So far, barang2 baby byk yg dah ada *gn pkai aakif pnya yg mlambak yakk+ada yg elok lg seakan br gituzzz*...xlengkap spenuhnya lg ni, nak kt xnak bli lngsung pun xleh gak...tngan ni rs gatal jer nak sentap itu ini tp at the last, aku letak blk!!!...tahlaa, mood shopping barangan baby kali ni xsm cam time aakif dl??!!!...xde rs excited gilosss cam time aakif dl *kesian kat adik aakif*...takpe2, tungu mood mama aakif ni ada...tngu tenaga mama aakif tetb btkar jd cam SuperMama/Flash, hahahha!!!...nt mau ajak en.suami+angkut aakif gi serang ioi mall (^_____^)...utk memudahkan keje aku, memandangkan daya ingatan aku yg makin lemah lak sjak preggy ni...maka ada baiknya aku create checklist ni hah...paling2 tidak, tahu la jugak mana yang terkurang kan...jom tengok list (@______@)(+______=)...




Pakaian Baby
Sarung Kaki - dah ada
Sarung Tangan - dah ada
Baju Lengan Panjang - belum beli
Baju Lengan Pendek - belum beli
Seluar Panjang - belum beli
Seluar Pendek - belum beli
Rompers - belum beli
Topi/Bonet - dah ada
Stoking - dah ada melambak yakk (^____^)
Detergent Khas untuk cuci pakaian baby - belum beli  
(tp tetap kan setia dgn Pureen Kiddie Wash)...so snng nak cuci bj2 aakif+adik (=_______=)
 

Penjagaan Diri
 Brg Mandian Baby - belum beli
Minyak Baby - belum beli
Sikat Rambut - dah ada
Pemotong Kuku - belum beli 
Termometer - dah ada
Kapas Muka - belum beli
Krim Ruam Lampin - belum beli
Kain Bedung - dah bli
Barut - MIL sediakan 
(tp td dah tsentap 4helai barut jnis kain cotton yg colourfuls+design pelbagai)
Cotton Buds - belum beli
Nasal Aspirator - dah ada


Penyusuan
 Botol Susu BPA Free - tak perlu
Storage Bottle - dah ada melambak yakkk
Puting - kne beli
Bottle Cleanser - kne bli lg coz stok aakif pnya dah nak abis (^___^)
(feveret brand ---> Bumble Bee - Baby Safe Liquid Cleanser) 
Berus Botol - kne bli yg br, khas utk baby (^____^)
Breast Pump - dah ada ---> Spectra 3
Cooler Bag - dah ada
Ice Pack - kne beli lg
Nursing Bra - belum beli
Nursing Pad - dah ada 2set


Mandian
Tab Mandian - dah ada, gn pkai aakif punye
Pengalas Tab Mandian - dah ada
Tuala Muka - belum beli
Tuala Mandi - belum beli



Lampin
Lampin Pakai Buang - belum beli
Lampin Kain Moden (Cloth Diapers) - dah ada, gn pkai aakif pnye 
(dah ada brand Lunatots, Autumnz & Sunny Baby)
Tisu Basah - belum beli
Pelapik Menukar Lampin -belum beli
Beg Lampin - dah ada melambak
 Bakul Baju Baby - dah beli


Tidur
Baby Cot - xpasti nak bli ker x, dok pkir lg???
Tilam - dah ada
Cadar Tilam - my MOM dlm proses menjahit (^____^)
Selimut - dah beli
Bantal  - dah ada
Bantal Panjang - dah ada
Mosquito Net - dah ada


Travel
Stroller - Quiny Zapp Extra, gn aakif pnya gak
Car seat - yg ni pun xsure, nak bli ke x????

 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

hurmm nmpak gaya, tgk pd list tu byk yg dah ada *gn pkai aakif pnya laa ktkan*...xksah laa cik senah, brg2 aakif pun mlambak yakkk+ada yg msih elok2 lg *bkn aku bg baby br pkai yg lusuh2 buruk2 koyak sana sini pun*...so just ada bebrp brg jer yg aku kne bli lg (^_____^)...takpe2, msih ada ms lg ni...akan ku serang iteww IOI MALL *xkose nak gi jenjauh, yg dkat sudah*...



1 comments:

Dewi Aja on November 9, 2016 at 4:08 AM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting