Friday, November 25, 2011

Aakif's 1st Birthday

Posted by awan terpilu at 1:08 AM 0 comments Links to this post

dah mlm2 cengini*jam dah ke angka 11.31mlm~24/11/2011*...ms camni laa br aku kan dpt kongker kmputer...smbil menaip smbil m'jeling suamiku yg dah enak tido atas katil *aku cam beselaa,tido dpan tv dgn anak*...dah lm aku kongker hall umah!!..

n3 kali ni nak cite ttg aakif's 1st birthday wlaupun aakif dah 1thn5bln....abis nak wat camne,br skrg aku ada ms nak m'nulis blog...br skrg tb2 keinginan utk b'blog membuak2*wlau aku sedar diri,xde org pun nak bc blog aku ni*:(...hurmm xksah laaa...coz tb2 keinginan dah muncul smula kan...so hruslaa curi masa utk merapu di sini...

mlas nak tlis pnjang2*nt jd karangan lak*...nt u all mesti kan scroll down utk lyan gmbar... aku tepek jer laa gmbar for u all tgk...so let the piccas tell the story(^_^)...

 aakif's 1st birthday cake


 kek ini aku oder dr kak aishah
dl kek kawen+muffin pun dr kak aishah gak *loyal cust laa ktkan*
so utk aakif pun...aku ttp cr kak aishah...mmg puas ati!!

 papa+mama+aakif


 dlm kenangan *tb2 mode sdih*...aakif with his oyang
ni gmbar t'akhir coz my grandma has passed away on 8/8/2011...sob sob sob

ni dia en.halim ismail aka ayahku...merangkap MC pd ari tersebut




 my son with his "sister"
birthday party combined with my sis in law
so hruslaa ada gmbar aakif & kak long(@_@)
tgk anak aku dah menguap keletihan tp mamanya yg over excited,hahahaha





 this is my parents
aakif's atok & wan


 jk u all nak taw,anak aku ske mkn tisu
tu sbb snyum smpai tlinga coz tisu dah dlm genggaman,ahakkkzzz!!







 icing cookies pun order dgn kak aishah



 penutup cite...birthday boy yg kletihan yg amat *mcmlaa dia kmas umah*


P/S ~ so sesiapa yg berminat with the cake/icing cookies....view laa blog kak aishah *bgtaw dia aku rekomen taw,he3*...trust me,u all will love it...the price quite reasonable but worth it!!

Wednesday, November 23, 2011

Everything Belongs To Aakif

Posted by awan terpilu at 12:09 AM 0 comments Links to this post
lm sungguh aku ilang tanpa cite...nak wat camne,keadaanku dl yg tlalu laa truk...dgn xmood+moody...so mmg terbiaq+hambar blogku ini!!!...so now nak ml menulis smula*smbil hela nafas pnjang,dlm pala dok ligat pikiaq apa yg nak dicitekan??*...oleh krn skrg aku dah ada anak,rsnya elok gak aku mulakan entri aku ttg anak,he3...off course my 1st priority now pegi pd anak(~_@)...smuanya ttg anak...smuanya kan busy bercite ttg anak masing2 bla bla bla & mcm2 lg laaa...rsnya bkn aku solang jer...mostly all the mama in this world ada sikap cengini...

last time everything was about me...but now,everything was totally about my son...dl kemaruk shopping bagai nak gila utk diri sndiri*rsnya skrg pun still sm tp ada kureng skit kot??*...skrg kemaruk lak bl mcm2 benda utk anak...dr benda sebesar kuman hinggalaa sebesaw anak gajah...pantang ada pamplets or iklan "SALE"...smua tmpat laa aku terjah...smua benda laa nak bli utk anak...smuanya nmpak chantek+meruntun jiwa...ms tu,byk kali istigfar pun ttp tak dpt melawan nafsu*anak ok jer tp mama yg lbh*...atas sbb aku tgk benda2 utk anak ni teramatlaa comeyy...ms ada $ kat tangan so elok laa aku bli *dlm otak dok bckp2,nt xbli melepas pas2 mlm kang lak mesti tringat2 weiii!!!...ekceli bkn niat utk memewahkan anak tp sikap yg 1 ini yg aku xleh nak elak or tepis...

*dulu2 aku xmers benda2 mcm tu
*dulu2 mn ada benda cengitu...xsehebat+secanggih cam skrg

xkose nak merapu byk2 or cite meleret2...ini laa sebahagian benda2 yg aku dah bli OR terbli utk anak bujang ku (^_^)...





1st Birthday Present for aakif

i really heart this one & it totally caught my eyes!!..akhirnya terlabur $ utk ini






Saturday, November 19, 2011

Aakif's Cloth Diapers

Posted by awan terpilu at 10:13 PM 0 comments Links to this post
korang pnah dgr or taw tak ttg CD??...bkn CD lagu yg mlambak2 kat kdai tu wokeyy...ni ttg Cloth Diapers...actually b4 this,aku pun xtaw lngsung ttg CD ni?!...tp ms aku pregnant*dgn alahan yg maha T.E.R.U.K!!*...aku ml kenal apa itu CD...malah trus jtuh chenta pd CD

APA ITU CD??
Cloth Diaper adalah sejenis Lampin Kain Moden yang membolehkan anda gunakan sebagai pengganti Lampin Pakai Buang. Ianya lebih murah dan jimat berbanding Lampin Pakai Buang, ini kerana penggunaannya boleh digunakan sehingga anak anda berumur (><3 tahun). Ianya perlu dicuci dan digunakan semula oleh anak anda, ini lebih selamat untuk si comel anda. Lampin Kain Moden ini mempunyai saiz yang berbeza dan boleh diubahsuai dari saiz S, M, L, XL mengikut berat dan saiz badan anak anda. Pada lapisan luar Cloth Diaper mempunyai Lapisan Tahan Bocor, ianya boleh bertahan mengikut jam tertentu atau kadar basahan bayi anda. Pada lapisan dalam pula mempunyai fabrik yang mudah menyerap kebasahan dan kulit anak anda akan sentiasa kering, penyerapan ini diserap oleh Insert (sejenis Bamboo dan Microfiber). Insert Bamboo menerima serapan yang lebih banyak berbanding Insert Microfiber

ms aku pregnant,aku ml rjin godek2 G...ml taw ttg kdai2 barangan baby...ml expert ttg brg2 kelengkapan baby...ml cekap ttg warehouse sale/clearance sale...mostly on baby items(^_*)...ms aakif dlm perut lg,aku ada tpkir nak try CD pd aakif...so bl aakif dah kluar...aku pun bdezup pegi ke sini...ml2 aku bli 3pcs of Lunatots...than try lak 3pcs of Autumnz...than add on another 10pcs than tmbah lg 10pcs....yg byk2 tu brand Sunny Baby...bl aku tgk ok+cute+ngam jer dgn bontot aakif...tmbah pnya tmbah pnya tmbah...now aakif dah ada 31pcs of CD=8pcs of Lunatots,3pcs of Autumnz & 20ps of Sunny Baby(~_~)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Lunatots

Sunny Baby

Friday, November 18, 2011

Aakif 1st Trip To Penang(^__^)

Posted by awan terpilu at 12:43 PM 0 comments Links to this post




 oohh T.I.D.A.K...windu sungguh sm ini pose,akakaka
pose sebegini hrus ada...trade-mark mama aakif dr dl smpailaa dah ada aakif...

dah pndai nak mkn sendiri wlau gn tangan kiri...

alahaii anak bujang mama yg dah smakin besaw...skrg dah laju berlari...
dah pndai cr kwn utk main kejaq2...





aksi camni pun hrusla ada *wlau muka sudah penat*...sila abaikan mukaku yg dah ml oily ...wlaupun penat menyibok2+melayan aakif...hrus curi masa utk bgambar gedikz2 bersm suami tsyg...

fazila,kak liza,kak diyana,dena...last but not least,off course mama aakif
*rangkaian kazen2ku,ohh windu sama kalian smua,tringat smula kenangan lm...umah slayang&cheras bt.9&setapak*...


 


tajuk : Wani Kawen
lokasi : Penang & Perak
tarikh : 8/10 - 9/10/2011

aku skrg ni terlalu busy dgn aakif...ni pun curi2 ms utk menulis blog...byk benda dah tkubur...byk cite yg dah xtertulis...kali ni aku nak cite ttg aakif 1st trip to penang *kmpungku*...wlaupun aku ni dah lm xblk sn...bkn penduduk tetap tp makcik2 aku ada stayed sn...ini kali pertama aku bw aakif berjln jauh...tkut gak coz xde pengalaman...bkn apa,aakif teramatlaa lasak...seminit pun xreti dok diam  *bkn aku jer yg ckp cengini,mak+mil pun ckp camni gak*...so dlm ati redha jer laaa...

mmg penat melayan karenah aakif...bergegar umah makcik2 aku dgn larian marathon kami anak beranak...bkn setakat itu ajer,malah aakif buat "lorat" yg terlbh2 sudahh *mayb sbb tmpat br so aakif xbese laa*...wlaupun penat tp aku hepi coz dpt bjupa dgn kazen2 ku...sudah lm kami tidak bjp sjak masing2 dah bkuage...hanya sms+fb menghubungkan kami...
 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting