Tuesday, January 22, 2013

Dinner@Bumbu Bali

Posted by awan terpilu at 1:36 PM
Tarikh : 19/1/2013
Lokasi : Bandar Puteri, Puchong


dinner mengejut yg tak dirancang (^______^)...tup2 ptg2nya, en.suami bgtaw "ayg, mlm nt siap2, kte g mkn kat luar, abg izul nak blanja mak & kte dinner"...

plan asal nak bw MIL dinner di Ipoh Station Kopitiam *ritu ada msuk dlm JJCM*...so MIL mmg tringin nak pekena mkn kat sn tp en.suami kt, kopitiam tu rsnya bk smpai ptg jer kot????...lgpun lokasi kopitiam tu xbrp chantek sgt tmpatnya...tperuk tceruk kat deretan2 kedai jual perabot jati (@____@)...

so tugas mama aakif pun berml, cam bese en.suami kan suh aku godek2 Pak Google!!...godek2 tgk pic, tgk hege bagai..siap call ty, situ HALAL ker???...btw, my hubby sgtlaa particular bab halal2 bnda2 nak mkn ni wokeyyyy...bl dah call & that lady said HALAL, so confirm laa kteorg gi serang BUMBU BALI (^______^)(+_______+)...

xdpt nak snap pic beria2...xdpt nak mengelinjang sana sini sakan2 sgt...coz mama aakif dlm keadaan yg xbegitu mengizinkan...mama aakif dlm "tempoh bercuti" dr segala aktvt yg lasak2, gedikzz2, mengelinjang2, terjongkit2 & seangkatan dgnnya (^________^)(=___________=)!!!!!!...


layanzzzz jer laa pic yg xseberapa ada ni hah (^____^)...



ni view di tingkat atas...
bdk yg dah nak ml wat lorat @#$%^&*!...

dlm pala otak ingat nak maen games ajerrr (^________^)...xdpt rembat tab mama, pelasah tab mami julie lak....adoyaii ni bdk hah, manyak baekkkk...


TQ kpd penaja mkn mlm kami (^______^)...

abg izul+my mil+my hubby...

sesi borak2 anak beranak cucu menantu...mata aakif dok meliar tgk sana sini, tu tgh pkir laa tu nak raba2 usik2 runas2 apa2 benda yg ada kat situ, he3!!!...

sesi perabis makanan pun berml (@_____@)...

Chicky Pasta+Soya Bean (small glass) RM9.00
khas utk my uchuk, kne order 1set bg my uchuk mkn dok dendiam...TAPI xreti gak dok diam...tangan dok ligat maen games, cekup2 pasta than touch my tab...adoyaiii berminyak2 tab mamanya, hahahaha!!!...

Grilled Salmon Stick RM35.00
yg ni mama aakif pnya...dok mengidam nak mkn Fish & Chips tp ternmpak ini  menu...nmpak cam cdap so trus order 1set dgn air Barley Lime *hege xingat tp cedap*...btw, mmg kne dgn selera mama aakif...cdap+knyang+berbaloi order...pling aku ske salad sayur tu & sambal dlm mangkuk kcik tu hah (^______^)...

Seafood Pasta RM33.00
yg ni lak papa aakif pnya...most recommended sbb MMG SEDAP!!!...pasta yg pnuh dgn udang+sotong tebal2 (-____-")...air lak, papa aakif order Green Apple with Lime *hege xingat tp rs mmg cdap..rs masam2 manis than cam ada bau pudina skit...hurmm tahlaa tp cedap!!!*...

yg tu lak my mil pnya order...aku dah lupa apa namanya tp cdap gak especially sayur2nya!!!...mcm salad sayur tp bwhnya ada sotong...than sosnya dlm mangkuk kcik tu, mmg cedap!!!...xtaw laa samada bbq sos or tartar sos, hurmm tah laaa?????...




LAST BUT NOT LEAST (^_______^)
hruslaa pic papa+mama aakif...br skrg mama aakif nak pose wajah terbaru!!!...sila abaikan keadaan mama aakif yg semakin "mengembang" dgn jayanya kini, he3...nak wat camne, kembang ada makna+isi lorrrr, akakakakaka!!!!...




0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting