Thursday, April 5, 2012

Kejadian Di Hari Rabu

Posted by awan terpilu at 7:00 PM
tarikh :4/4/2012
lokasi : rumah
agenda : shopping make-up + repeat order HL + online shopping dlm FB + ngidam kek mangga berperisa lemon (^__^)\(~___~)/...


pasni selain dr NEKAD berdiet+konsisten dgn produk HL...mama aakif kne jugak NEKAD utk duk dendiam di opis setiap ari jumaat...dok dendiam di umah *tp sekali sekala kne kluar jenjln jap*...dan kne kawal nafsu yg ske+kemaruk shopping online!!...dl shopping online dlm Ebay+Blog...tp pas dah kawen skelaa sgt shopping online kat Littlewhiz+One Baby World+FabulousMom...dan yg pling best+kerap aku perabis $ kat FB *tarikan yg sgt kuat!!*...




make-up sponge 20pcs RM19.90...stok utk kegunaan 2/3bln or mayb lbh (^___^)...skrg ni aku lbh ske bli byk2 camtu *snng xperlu nak repeat jap2 nak bli sponge muka ajer*...perlu bli coz skrg ni ari2 toyeh BB Cream Rafa...than 2btg Revlon lipsticks RM24.80 each *tsentap gak coz last week try2 dah bkenan tp xde lak stok*...maka smlm gi serang Watson lg *semata2 nak lipsticks tu hah!!*...hajat di ati just nak 1btg jer tp otak dah anta signal suh sentap 2btg,hahahaha...Silkygirl Blusher (Dune Rose) RM17.01...tsentap gak wlau ketika itu berada dlm keadaan sedar+waras...sedar yg Blusher SimplySity+Blusher Maybelline+Soft Mousse Blush Avon (Apricot Flush) msih ada...tp sbb nak matchingkan dgn lipsticks Revlon terbr itewww maka hrus laa sentap *mmg nak sentap blusher murah coz lipsticks2 mahal+separuh mahal dah byk dlm make-up pouch,hahahaha*...


biskut cedap RM4.20 *yg ni aku yg ckp*...xtawlaa cedap ker tak coz aku xrs lg tp nmpak cam cedap,hahaha...dah nak gi byr,tetb tnampak lak ini biskut...nmpak cam cedap maka trus sentap 2paket sekaligus *perisa lain2*...


 ati mama aakif manyak sinang...brg2 yg ditunggu2 tlh smpai *$ pun dah melayang byk2*...so knelaa dok dendiam smbil nekad konsisten dgn produk yg tlh di order...thanks to Shila


 aku kini pengguna produk Herbalife (^___^)
yg  ni order aku yg ketiga...tpaksa invest byk skittt dr sbelumnya coz aku ambil Full Set yg ada F1+F3+100mg Tea Mix...

smuanya utk RM53.00+postage...aku sentap di Bidadari Beadworks
tetb aku minat nak pkai aksesori cengini lak *sbb tu skrg ni aku dah kureng pkai brg kemas*...en.suami heran,last time asyik ty jer,"ayg,mn gi necklace+rings2+bracelet ayg...knp xpkai???"...aku jwb laa,sj jer aku xpkai coz nak pkai aksesori lain & kdg2 nak pkai white gold lak,hehehe...


 at last,dpt blk ini kotak!!...dah lm aku tungu,dr pas kawen smpailaa aakif dah umo 1thn9bln...jenuh laa aku pesan+suh mak aku cr kotak ni kat umah slayang...skrg br dpt,maka pergunakan ini kotak sebaiknya,HeHeHe...nmpak gaya,aku nak kne kemas blk sudut aksesori aku yg kat lemari make-up+rak lekat DIY aku *jasa baik en.suami tlg watkan tp idea aku*...en.suami pun geleng2 pala tgk brg2  aku yg smakin bertmbah2 dgn jayanya...


Homemade Cake~Manggo with Lime
tetb teringin sgt nak mkn ini kek *coz ritu tnmpak pic kek dlm fb!!*...trus meluap2 keinginan nak mkn gak...maka smlm pas maghrib,terus bergelut ajak en.suami gi ambil ini kek kat Kg. Sri Aman,Puchong...oppsss jgn salah phm,mama aakif just tringin nak mkn *dlm peyut just ada taik jer*...aakif blum lg nak jd abg wokeyyy,hahahaha...


nyum nyumm!!!...ml2 potong 1slice than tmbah lg another 1slice...kira2 sbelum nak tido,aku dah bedal mkn smpai 4 slices (@____^)...


2 comments:

BabyAriLiss said...

oitt kate nak diet tp bedal kek tak hengattt!! hahaha!!~:p

awan terpilu on April 13, 2012 at 10:01 PM said...

uit...mmg laa diet tp xbermakna xleh nak mkn benda2 yg i ske(^___^)...still leh mkn,mkn skit2 tp berulang tp xde laa kerap,hehehehe

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting