Tuesday, April 24, 2012

Diapers Cake Version Mama Aakif (-____-")

Posted by awan terpilu at 1:50 PM
tetb tringin sgt nak meng-DIY hadiah utk one of my bff (^______^)...tak tpkir pun nak wat...sblum ni just bli jer hadiah2 utk bg kat newborn baby..tp kali ni,pkir nak wat sndiri...ms tu antara yakin dgn xyakin jer tp ada aku KESAH???!!!...tp aku ni jnis yg bl aku kt nak wat ------>aku kan wat *lantak pi laa org nak kt apa nak kondem apa pun*...tp jk aku xyakin mmg aku takkan wat wlau dipaksa berpuluh kali hatta beratus kali pun...

so aku pun rjin laaa dok godek2 google...godek2 youtube utk cr idea+curi+pinjam gn pakai idea org lain *yer laa sy bdk br blajo*...xde gi kelas tuisyen bagai2...just tgk dlm youtube than ty kat solang blogger ni hah...maka operasi pun dimlkan laaaa(^____^)...ml2 aku dok gelut laa gi serang kedai riben *tu pun asyik bertangguh byk kali*...xsabo pnya psal,aku gi serang kedai2 riben sekitar seksyen 17 s.alam...msuk dlm 1st kedai ni,berpinor biji mata nak plih riben *byk sgt weiii tp skit jer yg chantek!!*...nak xnak mmg  kne bli gak *tak kose aku weii nak serang kl lak semata2 nak bli riben*...msuk lak 2nd kedai,byk gak riben tp ada separuh deisgn cam pariapa skit *cam keling*...at last,serang smula kedai yg pertama td...belek pnya belek,jp yg bkenan trus sentap...gi kaunter,tu diaaaa terbang $40.00++ hanya utk riben...tp takpe laaa,minat punya psal so xksah laaa(@__@)...jk ajak en.suami gi kl semata2 nak bli riben,mau kne bambu ni,hahaha!!...

sbenarnya rangka utk Diapers Cake tu dah lm aku wat *gn pkai pampers murah aakif*...tp time tu buat ala2 kadar jer...idea pun xbkembang dgn jayanya pun...tp oleh krn smua alatan dah lengkap,aakif+en.suami pun dah tido dgn nyenyaknya...aku pun mlkan laa operasi dgn semangat yg berkobar2...dgn ati yg gumbira smbil nyanyi2 di mlm ari *sgt sronok bl wat keje tanpa gangguan*...smbil meng-DIY Diapers Cake smbil berpesbuk,HeHeHe...




tarikh : 20/4/2012 memasuki ke ari sabtu 21/4/2012 (^______^)
lokasi : dlm rumahku





 in the making...smua brg2 tlh lengkap...pampers yg mlambak tu,pinjam pkai pampers aakif dl...patung upin tu aakif pnya,aku pnjam wat cucuk jarum jap,hehehehe...sblum aakif tido,sibok aakif mrh tgk mama ambil patung upinnya tu hah!!!...brg2 baby yg melambak tu lak aku bli di BabyAriLiss dan di SINI...




tadaaaaaa..............................................



pandangan sisi


pandangan hadapan


ini laa hasilnya...kerja keras dr jari jemari kekok aku (^___^)...xsangka berjy+menjd gak 1st DIY+Handmade Diapers Cake Version Mama Aakif (-____-")...


3 comments:

emwhysayang on April 24, 2012 at 3:43 PM said...

uikk lawo lah..nnti oleh wat untuk baby ai pulak yer....

awan terpilu on April 24, 2012 at 5:01 PM said...

hehehehehe tq (^___^)
apa2 pun,kne tungu u kawen laaa ini mcm...nt dah nak kawen,jgn lupa jemput i (-_____-)...

Kasut kecil on October 13, 2012 at 1:52 PM said...

waaa.. cantekk la kak liza ! satu kmajuan ! haha!

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting