Friday, April 13, 2012

Kenapa Perlu Cantik???

Posted by awan terpilu at 10:20 PM
knp perlu cantek??...dan knp tb2 aku nak merapu meraban ttg cantek jer???!!...sbb aku ske tgk wanita2 yg cantek+stylo *wlau btudung tp ttp stylo gak*+ske tgk wanita yg bergaya,xksah laa wlau umo dah msuk 3series or 4series sekalipun!!...ske tgk wanita yg sihat+begitu concern about their health especially on supplements intake(^__^)...


MAIN POINT------>aku mmg ske bergaya/kelihatan menarik/penampilan yg ceria@kemas *adakalanya ada gak dtg "time nak selekeh",aku pun mnusia biasa gak*...aku mmg ske bab2 kecantikan & kesihatan...knp perlu aku rs camtu???...



1) KESELESAAN
apabl kte cantik,kte kan rs selesa!!...just imagine,pas melahirkan anak kedua/ketiga,cutting badan sudah lari!!!...bl dah  beranak pinak,"byk yg kendur!!,malu laa"!!...so sbb tu laa kte perlu menjg kecantikan agar perubahan yg berlaku itu dpt dihadapi dgn tenang.


2) UNTUK ORG LAIN
jk korang sygkan org sekeliling,sure korang mahu kelihatan cantik...cam kte ni hah,yg dah kawen, cantikkan diri utk en.suami...korang cantik,en.suami pun ske *sedap mata memandang*...ati korang pun snng,xde laa nak risau jer semedang jk matanya melilau memandang gadis2 kilang or si gadis montok sebelah umah/blakang umah korang ker??!!...


3) KESIHATAN
apa kaitannya????
apabl korang cantik,sudah pasti korang bersih *aku xkt org yg xcantik tu smuanya xbersih wokeyyy!!*...bl bersih & sihat,tidaklah korang sering kne jangkitan atau serangan penyakit...yup mmg betul,jk nak demam kan demam gak kan!!...tp kekerapan utk demam/xsihat/sakit sana sakit sini itu,xde laa truk (^__^)...


4) WANITA SUKE CANTIK
sbb yg xperlu dipertikaikan...smua wanita mahu kelihatan cantik!!!...ada ker wanita yg xske kelihatan cantik,cer habaq mai kat aku!!??...yup mmg ada segelintir wanita yg begitu simple...tp pd aku,kdg2 depa pun tringin gak nak melawa...tringin gak nak cam kte or cam si polan itu si polan ini tp mayb keadaan yg xbegitu mengizinkan...





Nota Cantik ~ aku trima diri aku seadanya...lawa sikit or lawa tlebih,apa aku peduli...mmg kan ada org yg leh trima dan confirm ada yg xske...but i just ignore it(^___^)...dah berkawen maka cantik laa utk pandangan mata suami...dan percayalaaa,smpai satu masa kte pun kan jd selekeh or dtg sifat MALAS...tp sbelum sikap itu dtg,apa laa salahnya utk cantikkan diri sndiri...treat it as a reward for yourself,jgn asyik sibok bela anak,bela suami smpai lupa nak bela+belai diri sndiri...renung2kan (@___@)...



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting