Thursday, March 18, 2010

DaRi PaPa UtK BaBy & MaMa

Posted by awan terpilu at 7:42 PM 0 comments Links to this post



TRINOLOGI


tempat : ioi mall
tarikh : 13/3/2010
masa : 2.00 - 4.00 ptg

stelah lm asyik ttangguh2...akhirnya berjaye gak menyentap brg2 utk dak kcik dlm peyut ku ini...xlarat gak nak berjln coz kaki dah ml bengkak cam kaki anak gajah *jk anak gajah tgk pun mesti kt aku ni geng2 dia gak*...bkn stkat bengkak malah kembang jugak bak kt Alex ~ "maggie sy sudah kembang"...tp aku nekad bahwasenya misi kne ditruskan jua *ekceli dlm ati dah tpkir nak sntap utk tuan pnya bdan gak*...en.suami selaku seponsor utama ari tsebut *syg uchuk btmbah2*...pkiran en.suami mula celaru dan blank+blur bl nak bli brg2 baby...aku pun blank gak tp wat2 ok:)...tlalu byk plihan...ikotkan ati nak jer aku sntap smua!!...

kerna tpaksa,akakaka...msih dlm keadaan waras serta kerap dijeling2 oleh en.suami...maka ada sparuh brg tpaksa aku abaikan dl...sesunguhnya begitu truja membli brg kperluan baby ni!!...xtaw camne nak gmbarkan perasaan aku ktika iteww *dak kcik pun agak aktif wak2 tu,dia taw aku nak sntap brg2 utk dia*...

Nota Untuk Baby (",)

baby
mama&papa bli skit jer dl brg2 utk baby coz kndian kami kan bli lg...mama&papa blur tahap gaban...xtaw apa yg ngam n sesuai gituzz utk baby...mayb pasni mama kan angkot nenek/nani as consultant mama...yg pasti papa ttp kan menjd mesin atm utk kte berdua *ske statement ni*...

baby
aritu mama skit peyut...mama ngadu kat papa n kteorg trus berdezup g sepital...lama mama kne tungu b4 dpt tgk baby dlm peyut *takpe,mama xksah asalkan baby ok*...tuhan jer yg taw apa mama rs...mcm2 mama pkir,riso gak jk apa2 jd pd baby...coz mama xnak khilangan baby...dah 29mingu baby dlm peyut mama...mn mungkin mama xsyg baby!!...doc godek2 peyut mama n kt, "xyah riso coz baby u ok..beat baby pun normal..lgpun u br 29mingu so baby mmg xbrp kuat sgt kicks n moves"...then mama ty doc lg,berat berat baby...doc godek2 smula n kt, "ooo berat baby u 1.43kg n its a B.O.Y"(>0<)...nmpak gaye papa ada geng laa utk lyan fb coz baby sm jantina dgn papa *camne pun,kdg2 baby kne sokong mama gak taw..ahakzz*...hurmm lega ati mama mendgrnya...syukur baby mama dah btambah kg sbb mama riso coz asyik mama jer yg smakin bsaw n kembang *ritu aku timbang dah cecah 71.2kg,debusshh!!*...

baby
mama pling nervous+kejung stiap kali rs len mcm kat peyut mama...ml laa mama pkir yg bkn2 tp papa kan mrh n nasihatkan mama...papa kan kt, "cb laa ayg yg pkir yg bkn2"!!...then papa kan bw mama g sepital/klinik loudes...kdg2 kan mama heran taw...mama tgk papa relax n cool ajer...ada gak rs nak mrh/cekik2 papa tp mama dpt rskan *mayb naluri seorg ibu kot coz aku kan dah nak jd ibu*...ekceli papa pun riso tgk mama n risokan baby dlm peyut mama *en.suami try maintainzz laaa*...

baby
mama nak bgtaw baby lg...setiap kali mama skit peyut or xsihat...papa kan angkot mama g Klinik Lourdes...ni klinik tmpat papa keje yg cover for medical...so stiap kali mama gi check-up n ambil stok ubat,is all FREE...lupo lak nak cite kat baby,papa keje kat Sirim n mama keje kat Putrajaya...nt bl baby dah kluar dr peyut mama...mama&papa bw baby jln2 pusing2 tgk tmpat mama&papa cr rejeki yerk...then arini ada bebrp ayat br mama nak ajor baby n hrap baby phm yerk:)

ayg = mama
nenek = mak mama
nani = mak papa


Nota Untuk En.suami (*_*)

uchuk
tq yerk utk pursed Elle itewww...ayg ske sesgt...ayg bkn ske2 nak paw uchuk tp apakan daya...pursed lm ayg dah dimkn usia *ayat xleh blah sehh*...nak paw ksut,kaki dah kembang bengkak...nak paw bj,bdan dah bsaw n peyut dah ke dpan...nak paw handbag,4 sure cnfirm xdpt *coz handbag ada yg msih elok lg*...

uchuk
tq yerk coz sudi urutkan kaki ayg hmpir setiap mlm b4 ayg msuk beradu wlau kne urut dlm keterpaksaan,ahakzzz...wlaupun kudrat en.suami sgtlaa kuat smpai kejung n mengelupur aku di watnya tp aku nak gak en.suami urutkan *sj nak kaco en.suami yg dok leka lyan fb!!*...n trima kasih kpd minyak afiat yg byk berjasa memanaskan kaki2 ku hmpir stiap mlm (~*~)...


Notakaki:camne en.suami garang/tegas dlm mendidik aku menjd isteri yg baek...n ml pkir xnak terlalu memanjakan dak kcik dlm peyut ku ini...camne en.suami heran nengok keadaan aku yg mlas yg teramat...skit sana sini...kne urut kaki aku n tman aku g poo2 hmpir stiap mlm+pg...aku taw en.suami kesian n syg aku...ekceli en.suami pun nervous akan kehadiran si kcik ini dlm khidupan kami nt...camne pun,ayg syg sm uchuk smpai mati...muahhh dr mama+papa utk baby

Monday, March 8, 2010

BoBo Ku SaYaNg

Posted by awan terpilu at 9:06 AM 1 comments Links to this post
little bobo
ketika ni dlm pnjagaan kazen en.suami ('',)

cage pink gituzz...xtahan sehhh
sweet kan tp bobo ni jantan...seb bek xlembut nyah,akakakaka

dah bsaw dah si bulu ini
msih lg menyusu dr botol

My BoBo yg terkini...


nama : BoBo
tempat : Kg. Melayu, Subang
tarikh : 31/1/2010 (ari pyerahan pnjagaan bobo kpd kteorg)

rini aku nak cite psai anak eeow yg aku+en.suami bela...b4 this we all mmg ada plan nak bela anak eeow...dgn reason utk wat teman aku *wat main2 coz dak kcik dlm peyut xkluar lg*...plan nak sntap anak eeow dr umah mak mertua tp apakan daya...daya tahan imun anak eeow tidak lm...tb2 anak eeow ilang tanpa berita...menurut sumber2 dr mak mertua,anak eeow yg di beri nama "si calit" iteww tcekik tulang ikan lalu m'bw diri ke garaj kete...tup2 si calit trus ilang dr pndangan kteorg smua *rsnya si calit taw ajalnya dah dekat so beredar la dia*

tutup cite psai si calit...now aku nak cite psai BOBO lak...ms kteorg dpt hak p'jagaan bobo,bobo agak kcik lg...dan kini umo bobo dah hmpir 3bln+ rsnya???...Ya Allah,pnyalaa nakal+lasak+aktif...asyik nak cekau+kerek kaki n tngan org!!...en.suami ske melayan so lg laa bobo eksyen+ekstrem...bobo akan b'kelakuan baik time mandi n minum susu ajer...betui2 cam dak kcik taw!!...wat ms ni bobo msih lg menyusu dr botol *sopan sntun n manja bobo ketika iteww*...bl peyut dah knyang,tenaga pun dah re-charge...bobo ml laa xtentu arah...

spanjang aku hdup n dah b'koje ni kan...xpnah laa aku bela anak eeow cam aku bela bobo...bobo mmg mewah n dimanjan kan *b'syukur la ko bobo,seb bek ko comey*...dl aku bela anak eeow,susu yg aku bncuh wat nes...susu 2 gak laa aku bg anak eeow minum...mkn pun bg ns+ikan/ikan blis...xpnah aku mandikan anak eeow...tp b'beda sungguh dgn bobo...bobo ditatang bagai minyak yg pnuh *ayat xtahan sehhh*...

Thursday, March 4, 2010

♥♥♥ DaLaM RaHiM Ku ♥♥♥

Posted by awan terpilu at 7:57 PM 2 comments Links to this post


video


TRINOLOGI

nama : Baby
tempat : Columbia Asia Hospital, Puchong
tarikh : 4/3/2010
masa : 4.30 - 5.00 ptg

akhirnya aku berjy wat 3D Scan utk dak kcik dlm peyut ku ini...Tuhan sj yg taw camne prasaan aku ketika itu...Ya Allah,aku rs begitu teruja+sebak...dl aku seorg anak then menjd tunangan org then bini org...kini dlm fasa nak jd mak org lak *rs cam dah tuo lak*...xsngka ketika ini aku sdg mengendong 1nyawa dan sdg blajo m'biasakan diri dgn keadaan yg xbegitu slesa dah ni:(...demi dak kcik nan 1 ini,aku redha jer laaa *nt dah kluar dr peyut mama,jgn nakal2 k*

doc ssh nak capture byk pix dak kcik ni coz xreti dok dediam taw...pusing sana pusing sini...yg aku lak teruja sehh smbil rs nak mengalir air mata *tp aku tahan weii*....en.suami lak tersengih2 kat blakang doc *dgn muka yg agak excited+taksub gituzz*...part yg pling klako,bl dak kcik ni leh lak angkat kaki cam nak garu muka/hidungnya!!...doc pun join aku gelak smbil ckp,"baby2,knp laa nak garu muka dgn kaki lak...baby jgn grak jap coz mami nak tgk ni"...tp dak kcik dlm peyut ku ini what dun know ajer *xmkn saman rupenya dak kcik ni*...godek pnya godek doc ty,nak taw tak jantina dak kcik??...off course laaa aku kt nak3 smbil snyum lantas mjeling ke arah en.suami *dlm otak dah ml pkir,standby $ yer uchuk coz mama nak g sntap brg2 dak kcik nt beserta gelak dlm nada jahat*...doc pun smbung mengodek2 n smpai laa ke 1part...jeng3,aku dgn muka slamba+pinga2 yg agak mlampau...tnampak laa 1rupe...akhirnya sudah nmpak dak kcik pnya penis n its a B.O.Y *dpt gak solang askar utk ahli br umah kami*...

then dgn ligatnya dak kcik ttp gak gerak+pusing sana sini...akhirnya aku+doc kecewa coz tb2 dak kcik main nyorok2 lak...lngsung dah xleh nak capture pix...hurmmm,doc kt berat dak kcik xsmpai pun 1kg tp berat mama dak kcik dah 68kg *mayb sudah agak btambah skit itu angka,ahakzz*!!!...adushh sudah smakin kmbang aku ini...mn taknya,setiap ms rs lapo n rs nak mengunyah ajer...lmbat jer mkn/peyut kosong,ml laa aku mgeletar *leh tahap leleh air mata taw*...bab yg 1 ini mmg aku xdpt nak elak hingga en.suami pun sering geleng pala n kering idea dah nak mrh aku *alahh aku xtkut pun coz aku rs dak kcik yg lapo,akakaka*...

Nota Untuk Baby (",)

baby
mama+papa xsabo nak jp baby...xsabo nak main2 n geletek baby cam baby slalu wat dlm peyut mama...mama xmrh setiap kali baby tendang/nguit2 dlm peyut mama...mama menghitung setiap ari utk berjp baby (^_*)...

baby
mama nak bgtaw baby...skrg ni tido mama dah xlena cam dl:(...mama slalu terjg tgh mlm utk g poo2,mama kan kejutkan papa utk tmankan mama..seb bek papa rjin n setia tmankan mama smpai dpan pintu toilet *syg sm kamu uchuk,syg smpai mati*...dl mama slalu terjg coz muntah tp skrg dah xde *tq baby n jgn muntah2 lg taw*...bdan+muka mama dah smakin kmbang...berat mama dah smakin btmbah n kaki mama dah ml mbengkak...mama nak baby rs apa yg mama mkn/minum...dgr apa yg mama+papa borak ari2 *dgr yg baik2 jer taw,yg xbaik ttp tlinga k*...

baby
ada 2benda lg mama nak bgtaw baby...b4 baby kluar dr peyut mama...mama+papa tlh bpakat utk bela sekoq anak eeow...kcik cam baby gak tp lasak+aktif sesgt...kaler putih+kelabu+itam skit *di bhgn ekornya*...namaya BOBO,muka BOBO comey taw tp ske cekau+kerek kaki org!!...slalu main2 n cekau kaki papa...nt bl baby dah kluar leh main2 dgn BOBO tp sehingga saat iteww tb...mama kan pastikan BOBO dijarakkan dr baby...mama tkut BOBO kan cekau+kerek kaki/tangan baby *mesti laa mama kan syg baby lg*...tp mama+papa xleh gak abaikan BOBO coz Tuhan mrh taw...bl kte niat nak bela eeow so kte knelaa jg elok2 *hrap baby phm yerk*...

baby
benda yg t'akhir mama nak bgtaw ialah...

papa=uchuk
uchuk=papa
abg=papa&uchuk


itu nama panggilan manja mama pd papa so baby jgn confius taw,hehehehe...so skrg ni baby kne biasakan diri mdgr smua nama panggilan iteww wokeyyy...mama xpasti lg,papa nak baby panggil papa apa???...mayb ayah,abah,bapak,walid or papa...hurmmm,ekceli maka ske jk baby panggil papa tp apa2 pun smuanya kami akan decide kendian k...

baby
ckup stkat ini nota mama utk baby...nt ada idea lg or apa2 cite best+xbest,mama kan bgtaw/ckp2 dgn baby yerk...mama cm nak baby taw,camne sakit+sukar mama kan ttp cb bertahan smuanya demi baby...mama bharap baby sntiasa sihat,aktif,ceria dlm peyut mama ...nikmatilaa setiap ari dlm peyut mama dgn hepi+tenang k...mama+papa doakan yg terbaik utk baby n hrap baby kan lahir sbg anak yg soleh+mdgr kt...muahhhh dr mama+papa

Dulang Hantaran

Posted by awan terpilu at 12:00 PM 0 comments Links to this post
kain alas kaler ijau ni ada byk helai (@_@)

7pcs only
hi (~_~)

hmpir 8bln sudah aku bgelar isteri...dan kini sdg mgendong 1nyawa utk bgelar ibu kelak...rini tb2 lak aku tpkir nak bg sewa dulang hantaran n lapik dulang ms ptunanganku dl...sprt 1st pix,jgn silap sngka...hanya lapik dulang sj nak bg sw...bunga n bj xmsuk dlm pakej wokeyyy...nak cite gak la,kot2 ada sesapa yg bkenan nak upah utk gubah hntaran tunang/kawen...mak aku ada ambil tmpahan*kne minta komisen ni kat mak*


maka,sesapa yg bminat utk sewa or nak taye ajerr
sila email aku~liz_qpic@yahoo.com
hege leh runding...nak mahai/murah,kte off-record lerrr
 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting