Thursday, March 18, 2010

DaRi PaPa UtK BaBy & MaMa

Posted by awan terpilu at 7:42 PM



TRINOLOGI


tempat : ioi mall
tarikh : 13/3/2010
masa : 2.00 - 4.00 ptg

stelah lm asyik ttangguh2...akhirnya berjaye gak menyentap brg2 utk dak kcik dlm peyut ku ini...xlarat gak nak berjln coz kaki dah ml bengkak cam kaki anak gajah *jk anak gajah tgk pun mesti kt aku ni geng2 dia gak*...bkn stkat bengkak malah kembang jugak bak kt Alex ~ "maggie sy sudah kembang"...tp aku nekad bahwasenya misi kne ditruskan jua *ekceli dlm ati dah tpkir nak sntap utk tuan pnya bdan gak*...en.suami selaku seponsor utama ari tsebut *syg uchuk btmbah2*...pkiran en.suami mula celaru dan blank+blur bl nak bli brg2 baby...aku pun blank gak tp wat2 ok:)...tlalu byk plihan...ikotkan ati nak jer aku sntap smua!!...

kerna tpaksa,akakaka...msih dlm keadaan waras serta kerap dijeling2 oleh en.suami...maka ada sparuh brg tpaksa aku abaikan dl...sesunguhnya begitu truja membli brg kperluan baby ni!!...xtaw camne nak gmbarkan perasaan aku ktika iteww *dak kcik pun agak aktif wak2 tu,dia taw aku nak sntap brg2 utk dia*...

Nota Untuk Baby (",)

baby
mama&papa bli skit jer dl brg2 utk baby coz kndian kami kan bli lg...mama&papa blur tahap gaban...xtaw apa yg ngam n sesuai gituzz utk baby...mayb pasni mama kan angkot nenek/nani as consultant mama...yg pasti papa ttp kan menjd mesin atm utk kte berdua *ske statement ni*...

baby
aritu mama skit peyut...mama ngadu kat papa n kteorg trus berdezup g sepital...lama mama kne tungu b4 dpt tgk baby dlm peyut *takpe,mama xksah asalkan baby ok*...tuhan jer yg taw apa mama rs...mcm2 mama pkir,riso gak jk apa2 jd pd baby...coz mama xnak khilangan baby...dah 29mingu baby dlm peyut mama...mn mungkin mama xsyg baby!!...doc godek2 peyut mama n kt, "xyah riso coz baby u ok..beat baby pun normal..lgpun u br 29mingu so baby mmg xbrp kuat sgt kicks n moves"...then mama ty doc lg,berat berat baby...doc godek2 smula n kt, "ooo berat baby u 1.43kg n its a B.O.Y"(>0<)...nmpak gaye papa ada geng laa utk lyan fb coz baby sm jantina dgn papa *camne pun,kdg2 baby kne sokong mama gak taw..ahakzz*...hurmm lega ati mama mendgrnya...syukur baby mama dah btambah kg sbb mama riso coz asyik mama jer yg smakin bsaw n kembang *ritu aku timbang dah cecah 71.2kg,debusshh!!*...

baby
mama pling nervous+kejung stiap kali rs len mcm kat peyut mama...ml laa mama pkir yg bkn2 tp papa kan mrh n nasihatkan mama...papa kan kt, "cb laa ayg yg pkir yg bkn2"!!...then papa kan bw mama g sepital/klinik loudes...kdg2 kan mama heran taw...mama tgk papa relax n cool ajer...ada gak rs nak mrh/cekik2 papa tp mama dpt rskan *mayb naluri seorg ibu kot coz aku kan dah nak jd ibu*...ekceli papa pun riso tgk mama n risokan baby dlm peyut mama *en.suami try maintainzz laaa*...

baby
mama nak bgtaw baby lg...setiap kali mama skit peyut or xsihat...papa kan angkot mama g Klinik Lourdes...ni klinik tmpat papa keje yg cover for medical...so stiap kali mama gi check-up n ambil stok ubat,is all FREE...lupo lak nak cite kat baby,papa keje kat Sirim n mama keje kat Putrajaya...nt bl baby dah kluar dr peyut mama...mama&papa bw baby jln2 pusing2 tgk tmpat mama&papa cr rejeki yerk...then arini ada bebrp ayat br mama nak ajor baby n hrap baby phm yerk:)

ayg = mama
nenek = mak mama
nani = mak papa


Nota Untuk En.suami (*_*)

uchuk
tq yerk utk pursed Elle itewww...ayg ske sesgt...ayg bkn ske2 nak paw uchuk tp apakan daya...pursed lm ayg dah dimkn usia *ayat xleh blah sehh*...nak paw ksut,kaki dah kembang bengkak...nak paw bj,bdan dah bsaw n peyut dah ke dpan...nak paw handbag,4 sure cnfirm xdpt *coz handbag ada yg msih elok lg*...

uchuk
tq yerk coz sudi urutkan kaki ayg hmpir setiap mlm b4 ayg msuk beradu wlau kne urut dlm keterpaksaan,ahakzzz...wlaupun kudrat en.suami sgtlaa kuat smpai kejung n mengelupur aku di watnya tp aku nak gak en.suami urutkan *sj nak kaco en.suami yg dok leka lyan fb!!*...n trima kasih kpd minyak afiat yg byk berjasa memanaskan kaki2 ku hmpir stiap mlm (~*~)...


Notakaki:camne en.suami garang/tegas dlm mendidik aku menjd isteri yg baek...n ml pkir xnak terlalu memanjakan dak kcik dlm peyut ku ini...camne en.suami heran nengok keadaan aku yg mlas yg teramat...skit sana sini...kne urut kaki aku n tman aku g poo2 hmpir stiap mlm+pg...aku taw en.suami kesian n syg aku...ekceli en.suami pun nervous akan kehadiran si kcik ini dlm khidupan kami nt...camne pun,ayg syg sm uchuk smpai mati...muahhh dr mama+papa utk baby

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting