Wednesday, August 8, 2012

Wanita Dan Handbag

Posted by awan terpilu at 1:57 PM 0 comments Links to this post
arini aku nak cite merapu ttg brg kesukaan org pmpuan...confirm korang taw apa bendanya??...tak pun,jk korang sm species cam aku...than ada lak kegilaan kesukaan cam aku...lglaa kan taw (^____^)...

Handbag (^____^)...org pmpuan dgn handbag mmg xdpt dipisahkan!!...Betul ke??mmg betul weii...xyah ty org laen, aku ni pun sjak dah ada anak ni...kesukaan terhdp handbag ml muncul,meluap2,tido mlm xlena dok tringat2 bl dah bkenan kat sesuatu handbag tu hah!!!...tu yg slalu terkluar/muncul ayat2 "tersentap" dlm penulisan blog aku ni...

rs xlngkap hdup kluar umah tnpa mengendong/mengepit/menjenjet handbag *jk kluar mkn dkat2 gi kdai sbelah umah,xde laa aku usung handbag wokeyy!!*...handbag ni dah kira cam 'sahabat' org pmpuan laaa kiranya (~.~)...aku rs *bkn setakat rs* tp cnfirm laa rmai org pmpuan2 skrg ni ske+gilaa bli handbag...ske bli pastu ske kmpul byk2...jp jer design yg chantek, pastu siap leh pkir handbag ni leh matching dgn bj yg mn!!...kdg2 leh pkir lg, handbag kaler ni ada tak matching dgn kaler ksut aku yg dlm lemari tu???!!...jk blh, nak suaipadankan handbag tu supaya sedondon atau sipi2 matching dgn kaler bj/kaler ksut,HeHeHe...pling jelas nyata yg aku nmpak kan, kte ni jk dah ske/dah bkenan teramatlaa sgt...hege mahal camne pun takpe, snggup bli sngup sntap *kte2 pmpuan ni pndai adjust $ bli nak sentap handbag/brg2 idaman*...pndailaa kte nak cut mn2 expenses yg lain, akakaka...

hurmm, jk korang pun ada kesukaan+kepandaian camtu...smlaa cam aku pun (^___^)...jk dah bkenan sgt kat sesuatu handbag tu, xdpt bln ni aku tngu bln dpan...xdpt bln dpan aku tngu tgh bln...xdpt pertengahan bln, aku sntap ujung thn time ada mega sale kaw2 *lm weii menahan nafsu*...pastu jk ssh sgt nak bli, xde design yg aku nak pastu hege lak mahal YA RABBI...aku order kat oversea *bkn niat berlagak* tp ini kenyataan!!...sila laa percaye, hege handbag2 BRANDED lbh murah hegenya kat sn berbanding kat msia ni hah!!!...


jenis2 handbag yg aku ske (^____^)...design2 camni laa yg amat meruntun ati aku...ske size bsaw2 snng nak humban letak mcm2 brg...

gmbar2 handbag dibwh sekadar hiasan utk tontonan korang...siyes xtipu, smua ni pic curi pnjam dr web Fossil *aku xbli handbag2 ni smua*...










Fossil Tote Bag


 Fossil CrossBody

Fossil Satchel Bag


Fossil Shoulder Bag




hnya ske size handbag...blum lg ske ini BRAND...rsnya xmampu lg nak sentap...wlau blh order dr oversea *sure hege murah skittt dr msia* tp mama aakif ni blum ske/jtuh chenta sm ini BRAND (^____^)...





 Hobo Bag


Tote Bag







Tuesday, August 7, 2012

Outdoor Cooler

Posted by awan terpilu at 9:35 AM 0 comments Links to this post
tmbah koleksi lg...menyesakkan ruangan dapo lg (~___@)
xtaw laaa knp dah kawen dah ada anak...brlaa minat benda cap ni???...dl xminat lngsung, pndang pun sbelah mata ajer *jeling2 skit ada laa*...tp sbb dah lm aku aim ini design, tsentap bli gak (~.~)\(^___^)/...






 wlau aku ni dah reg. as a member...tp bli brgnya dr seller lain (^___^)...tp sbb aku dah ske kan, so sentap jer laaa...than kat stokis pun dah xde dah stok ini design dgn ini kaler...tu yg bl dah tnampak, trus PM seller trus rembat sebiji *consider bekas air raya, leh tak??*,hahahaha!!!...

 ohh sgt ske...dah dpt trus bsuh bersih2...trus transfer msuk air masak (^___^)...bekas lm kasi letak atas lntai *dok pkir nak simpan sorok katne??*...en.suami bising coz bininya membazir lg *time aku aku dok ralet+leka mengisi air dlm bekas br*...kan xbaik lawan ckp SUAMI so aku diam jer laaa *sedar diri mmg ske membazir:(*...bkn aku tkut suami tp aku RESPECT en.suami,HeHeHe...

akhirnya dpt gak (-_______-")





Friday, August 3, 2012

Baby Store's Feveret Mama Aakif

Posted by awan terpilu at 3:26 PM 0 comments Links to this post
wlau aakif dah besaw tp aku nak cite gak...arini nak cite kat korang ttg baby store feveret aku (^____^)...

skrg ni kedai2 barangan baby dah byk...dr yg ada jenama smpailaa yg xde jenama...xckup dgn kdai, dlm fb pun mlambak2 org meniaga barangan & bj2 baby...bkn setakat barangan baby, bj2 bdk pun mlambak!!...jk aku dah bkenan, aku shopping online jer...frankly speaking, aku byk shopping dlm FB (-____-')...tp bl gi terjah baby store lg BEST weii!!...dpt tgk secara live, leh pegang belek lm2...leh lama2an dlm kedai smpai kebas kaki+kematu bontot, HeHeHe...

so wat ms skrg ni, cuma 3kedai barangan baby ni jer yg pling aku ske...snng cite, feveret aku dr dl hingga laa skrg...tah2 bterusan menjd feveret aku utk anak ke2 anak ke3 (^___-)...




Fabulousmom
 
1st kedai baby aku taw & serang msuk...kdai agak besaw, chantek & selesa...mcm2 ado tp botol susu xbyk plihan...hege xbyk beza dgn Littlewhiz & One Baby World (^___^)...kat sini gak aku bli CD Lunatots utk aakif *ml2 dl bli 3pcs jer*...bl tgk ok+ngam dgn bontot aakif, aku gi bli lg *tmbah kuantiti CD*...





Bandar Puchong Jaya 
21-1, Jalan Merbah 3,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor.
Tel : 03-8076 6121 
Opening hours : 10am to 8pm DAILY






LittleWhiz

ni kedai barangan baby yg aku taw time aku keje kat jpj...kdai ni xjauh sgt dr opis aku...so agak snng nak gi serang laa...kedai besaw gak, byk plihan utk botol susu & stroller...tp kat sini CD hnya ada brand Autumnz ajer, xsilap aku hege CD Autumnz per pc dlm rm31.90 *hege tu dah termsuk dgn free 2inserts*...dan one thing aku noticed dlm kdai ni, hege stroller Quinny cam murah skit laaa...than breastpump pun byk plihan (-____-)...








One Baby World

kdai ni lak aku taw dr majalah Pa & Ma...selak2 majalah, nmpak cite ttg ini kdai...pastu lak time tu, kdai ni ada wat sale *ohh mmg aku ske*...aku pun trus tgk website & reg. than trus sentap brg utk aakif (~.~)...pastu aku noticed kan, kdg2 kdai ni bl time sale, hege brg murah skit dr Fabulousmom & Littlewhiz..tp sbb jauh lak kat area ulu kelang sn, so aku order online jer laaa (^___^)...







No. 1C (3rd Floor), Persiaran Permata,
Taman Permata, Ulu Kelang,
53300 Kuala Lumpur.
Tel : 03 - 4162 0335
(We are above Old Town White Coffee shop - lift facility is provided)


Permaisuri Map



 No. 89-1 (1st Floor), Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel : 03 - 9174 0557
(We are next to Pizza Hut - lift facility is provided)




  No. 108 (1st Floor), Blok 2,
Laman Seri Business Park,
Section 13,
40100 Shah Alam,
Selabgor.
Tel : 03 - 5523 3968
(We are next to Am Bank - lift facility is provided) 



Shah Alam Map
 yg ni outlet terbr di Shah Alam...aku dah gi serang 2kali dah (^___^)...lg best+lg aku ske coz dah dkat dgn area opis aku!!!...xperlu nak bli online kne tungu brg smpai...ni trus jer gi serang+trus dpt brg dpan mata...












Nota Ikhlas ~ sbb kerajinan yg melanda *tetb2 agak rjin skit* so aku tepekkan skali map utk gi ke baby store ni hah...hrap2 dpt membantu mommy to be or mommies2 kat luar sn yg sdg mencr or plan nak mnambah koleksi barangan anak2 (^___^)...btw, dlm baby2 store camni kan, lg byk pilihan taw!!...mcm2 ada, lg chantek design lain dr yg lain...snng ckp, lg syiok shopping!!...lau bw anak, mers laa yerk main kejar2 or hide & seek bersm anak2 tersyg *aku dah mers dah*...so mommy to be or mommies, apa tngu lg...pasni leh gi serang tp jk xjp gak ketiga2 kdai ni, sila laa call kedai wokeyyy...

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting