Friday, April 6, 2012

Rahsia Pemerah Pipi

Posted by awan terpilu at 11:59 PM
ok mama2 & all the gegirls out there...ni mama aakif nak share tips dgn korang smua...tips utk chantekkan pipi2 korang yg gebu2 montel2 cam buah tomato tu hah...mama aakif mmg ske pkai blusher (^___^)...

dl time remaja muda belia...time merambu sana sini...aku mmg dah ske make-up2 bagai ni hah *time tu make-up completed pakej!!*...time tu eyeshadow sm matching dgn bj yg dipakai...blusher sm kaler dgn lipstick kat bibir...than mascara dah tentu ada,terlentik bulu mata mak nyahhh!!!...tp xleh laaa nak lawan dgn rozita che wan coz aku xpkai bulu mata palsu,hahahaha!!...

tp bl dah kawen than dah ada anak ni hah...aku dah ml kurangkan kaler2 kat muka ni ...dah kurang skit menconteng muka...skrg ni *dah lm dah stick dgn style camni*...basic make-up aku setiap kali gi keje = eyebrow pencil SimplySity--->blusher SimplySity/Maybelline/Silkygirl--->eyeliner Silkygirl Double Intense Gel Eyeliner--->lipstick SimplySity/Maybelline/Revlon--->mascara Maybelline/Loreal *pkai bl ada majlis2 istimewa skit kat opis or gi kursus or kne wat lawatan tapak ke JPJ2 lain*...

:: tips2 yg perlu korang taw+perlu alert+blajo ::


> Pemerah pipi@blusher yg disapu rata di tulang pipi mampu menyerlahkan kecantikan & keanggunan seseorg wanita. Jk memakai pemerah pipi, jgn  terlalu terang sehingga wajah kelihatan sprt badut. Mengaplikasikan pemerah pipi yg betul akan lbh mencantikkan wajah dan anda akan kelihatan cantik semulajadi.

> Semasa menyapu pemerah pipi, ia tidak blh dioles terlalu rendah dr bhgn tulang pipi dan penghujung hidung. Sapuannya jgn melebihi bhgn pelipis hingga sekitar telinga & sisi dahi.

> Sapuan pemerah pipi berlebihan akan menyebabkan wajah anda hilang keasliannya. Sapuan hendaklah pd sekitar tulang pipi shj dan tidak melebihi atau terlalu dekat dgn bhgn tgh muka atau sudut sisi mata.

> Warna2 pekat adalah sesuai utk solekan mata. Jgn gunakan ketika siang hari, sebaliknya pilihlah warna2 lembut sprt merah jambu &  oren muda utk ke majlis di siang hari.

> Warna2 merah hangat lbh sesuai utk kulit jenis kuning langsat. Bagi anda yg berkulit gelap, jgn cb2 berani menggunakan warna ini. Oren muda & merah ros lbh sesuai utk yg berkulit pucat.




Nota Cantik ~ so korang leh la start blajo skit2 *pd yg berminat laa,yg xminat ADA AKU KESAH,hahaha*...aku ml ske pkai blusher coz nmpak naik seri muka (^____^)...dl aku xpkai eyeliner tp skrg WAJIB lak pkai!!...bl xpkai,muka nmpak lain sgt especially part mata tu hah *tp bl kluar dekat2,xde laa aku pkai*...kluar dekat2 rs lain gak muka tp aku still maintain cun+cute jer...gamble jer aku redah pasary Hero/Giant/Tesco/Mydin *kdg2 aku make-up gak tp simple2 jer laaa!!*...

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting