Monday, April 16, 2012

Skrg Mama Aakif Nak Cuba Yang Ni Pulak \(~___~)/

Posted by awan terpilu at 1:17 PM
dah lm aku xcite ttg supplements yg aku ambil ari2...cam aku pnah cite+share dgn korang smua sblum ni...aku skrg pengamal tetap SHAKLEE (^_____^)...ml2 mkn produk Shaklee ni time aku pas berpantang...dan xsangka aku masih setia dgn Shaklee smpailaaa skrg...ini smua bermula dr Breastfeeding Set (~.~)...kendian aku kurangkan set pengambilannya...

knp aku kurangkan set pengambilan supplements Shaklee ------>sbb anak aku pun dah menjangkau 1thn10bln...so skrg ni fokus aku lbh kpd utk menguruskan badan!!...maka supplements yg aku ambil dr rangkaian Shaklee skrg ni...smuanya "pembantu" utk proses sesi pengurangan berat badan(@___@)...skrg ni mmg aku NEKAD utk kuruskan badan...

so arini aku start mkn Omega Guard (O_____@)...stelah pkir pnya pkir pnya pkir...plus dah ty dgn "otai2" Shaklee *pg2 ni aku dah dpt dah stok Shaklee yg aku order!!*...xsempat+dah xsabo dah nak try...jk order dr Shaklee Empire,sah2 berhari2 aku kne tngu!!...jawapannya,aku trus call pengedar shaklee kat jpj pdg jawa ni hah...abis cite,sblum kul 10pg,Omega Guard dah slamat berada dlm handbag aku *maka $ pun terbang laa dgn jayanya!!*...memandangkan ni pun dah msuk minggu ke8 aku consume Herbalife + minggu ke5 sarung PB (^___^)...maka ini adalaa ATURAN MAKAN YG TERBR utk Shaklee Supplements aku...




Pagi ------> 3biji Omega Guard + 2biji Alfalfa Complex
Tengahari ------> 2biji B-Complex
Malam ------> 2biji Alfalfa Complex + 4biji Herb-Lax (tak digalakkan mkn setiap mlm,just mkn 2kali seminggu pun ok dah)









Omega Guard Shaklee, Apakah Faedahnya?

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi dan fungsi sendi yang sihat.

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.


Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat




0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting