Wednesday, April 18, 2012

Dulu Tak Pandang Langsung

Posted by awan terpilu at 12:01 PM
sila laa percaya yg mama aakif ni hah...now dah ml kemaruk dgn TUPPERWARE...dl gara2 terjebak bli tupperware ni just utk ske2...time tu pun bli secara loose *bli dr solang bos kat opis lm aku dl*...time tu pun,bekas2 tupperware yg aku bli...murah2 jer,hege utk 1pc dlm RM10.00 or RM20.00 or RM30.00 ajer *xpnah bli lbh dr angka2 tersebut wokeyyy?*...

pastu kan,kne lak paksa dgn mak aku...mak aku siap paksa register as a mamber...yg aku lak time tu tgh blur2 so aku pun ok jerr laa *kne byr dlm RM60.00 rsnya*...dl bl aku dgr org cite+tgk depa dok bergelut bli bekas2 tupperware,trus berkt2 dlm ati "apesal laa depa dok gelut bli bekas yg mahal2,kdg2 hege cecah puluh2 smpai ratus2,knp nak membazir hnya utk bekas tupperware cengitu hnya hanya nak letak ayaq & makanan????!!!"...tp skrg diri sndiri dah terjebak+tske maka br aku phm (-_____-")...ohhh sungguh sronok lak tatkala dpt membli bekas2 tupperware...pastu susun atur lak atas kabinet2 kat dapo *walllahhh sgt happy*...ni jk ada umah sndiri yg lbh besaw...rsnya mau pnuh dapo aku dgn bekas2 tupperware!!!...

aku ml noticed yg aku ml kemaruk bli bekas2 tupperware ----->sjak kne paksa dgn mak sndiri + sjak dah ada anak...dl mmg xpndang lngsung...time bujang dl pun,just bli utk ske2+ala kadar ajer...tp skrg tidak lg,hahahaha!!!...makanya, skrg ni aku lg laaa rjin menghadap internet *especially cuci mata kat FB* dok mencari mana2 dealer tupperware yang tengah buat promotion or clearance sale...wlau aku sndiri dah jd MEMBER dimn jk aku trus bli sndiri kat OUTLET TUPPERWARE,dah sah2 dpt diskaun...tp adakalanya design yg aku nak tu,hege msih mahal...adakalanya design yg aku nak tu dah xde stok atau kaler yg aku nak tu bkn kaler yg aku ske or snng cite...kdg2 xde ms nak gi serang OUTLET TUPPERWARE yg ada kat area Sek.15 S.Alam *dimn dekat sgt dah dgn opis en.suami*...ker aku tkut en.suami menjeling xhingat dunio coz nengok bininya yg dok pulun bli bekas2 tupperware smpai senget2 bahu???!!!...tkut2 pun mama aakif stil gak sentap bekas tupperware *ohhh  bkn takut yerk tp hormat en.suami,akakakaa*...xksah laa,apa2 pun...aku kan sentap bli dr dealer2 dlm FB time hege TERmurah,DESIGN+KALER yg aku nak tu dah meruntun ati aku smpai ke tahap menggeletak2 laaa ati+otak aku nak sentap gak...yg confirm,bekas2 tupperware yg aku sntap itu ORI wokeyyyyy *kepuasan membeli terletak pd ORI @ TIDAK sesuatu brg itu*...

now mission aku nak try wat collection tupperware kat umah...tp xde laa smpai melambak2 yakkk kat dapo tu hah...aku blum lg smpai ke tahap itewww (@__@)...at least nak standby bli time $ tgh ada...bli skit2 wat kegunaan pkai sndiri or utk bekas mkn aakif nak gi school nt *smpai ke situ laaa aku dah plan pkir!!*...padahal aakif blum pun 2thn,akakakaka!!!...
 
pastu kan aku ni ada lg satu "penyakit"...kemaruk membli secara online...shopping secara online xters lak benda tu mahal...tp jk membli+membayar depan mata,RM30.00/RM50.00 aku ters dah mahal,HeHeHe!!...lau shopping online tak pulak rasa macam tu,laju jer trus klik MBB2U trus transferkan payment!!...sedar2 susut je baki dlm akaun tu hah *pastu siap leh tepuk2 dahi dan dok laa dendiam yerk*...






ni sebahagian dr koleksi tupperware yg ada kat dapo aku (@___@)...rak tu idea mak aku...gara2 nak tepek rak tu,bergelut laa aku gi serang Giant Bdr Puteri...tp nyesal lak,knp aku xterus rembat 2set time tu???!!!...rs cam nak gi bli lg laa kat Giant,HeHeHe...


yg ni lak koleksi botol2 air yg ada kat umah aku...yg sbelah kanan tu,1st botol air tupperware yg aku bli *gara2 dah reg. as a member kann*...so testing try bli bekas air laa dl...utk wat teguk2 kat opis \(~.~)/(^____*)...


sila abaikan brg aku yg 1 tu hah...cite entry aku ni ttg tupperware,tup2 ada lak kotak De Bella Litchin tu lak...oleh krn kedua2 brg tu smpai pd ari yg sm,sbb tu aku snap pixnya skali (-___-")...kaler ijau tu laa botol air terbr aku...size 2Liter utk diri aku sndiri...reason bli yg br dgn kaler yg lain adalah ----->ari2 berebut teguk air masak kat umah...ml2 aku bli botol kaler kuning...tup2 jd hak mutlak en.suami...siap letak air simpan dlm fridge lg!!!....yg aku ni lak,dah lm berpantang xteguk ayaq ais...so kne laa bli botol lain khas utk diri sndiri...kaler pun hrus laa lain coz tak nak tersalah minum or dlm erti kata lain ----->bergado dgn en.suami gara2 berebut botol air,akakakakaka!!!...



sprt biasa...watak utama utk setiap kejadian/aktiviti...melalak laa nak main dgn bekas air br aku tu hah!!!...aku pun xsempat laa nak rasmikan...nak belek2 bagai...tup2 aakif yg rembat tgk dl...adoyai APTB...





mata tu dah lalok...dah mamai2 dah...tp still gak nak main dgn bekas air br aku tu hah!!...


aksi ni yg xleh tahan!!...aku terbahak2 gelak...aakif siap wat aksi teguk air lg walhal kosong jer dlm bekas tu hah!!!...asyik aakif jer yg nak kongker pegang itu bekas...sabor jer laa aku :(...



bdk yg kemaruk main botol air tupperware br aku...hrus laa aku simpan sorok sembunyi kat tempat tinggi or dlm kabinet,akakakaka...





Nota Hati ~ bkn utk menunjuk2 or berlagak...dan aku bkn kt,jk pkai bekas2 plastik yg kaler putih tu xelok...but for long purpose+self satisfaction+safety usage,apa salahnya bli bekas tupperware yg mahal skit...utk kesihatan diri sndiri gak especially botol utk air yg kte pulun teguk ari2 or bekas simpan air kat umah sndiri...bekas2 tupperware yg mahal ni dah sahih ada gred yg baik berbanding dgn bekas2 cap ayam kat pasaran luar sn...tak pun,jk rs brand tupperware ni mahal bebenor...cb tgk brand THERMOS or brand2 lain yg gred2 bekasnya agak baik gak (-___^)...ohhh ini bknlaa promo iklan paksa bli brand TUPPERWARE yerk tp cuma pendapat peribadi aku sj...aku pun takde laa setiap bln asyik nak bli bekas tupperware jer...aku kan bli time dealer2 tupperware dlm FB ada wat clearance sale or ada promotion dlm catalogue tupperware (^___^)...bl ada design yg aku berkenan sesgt+hege pun agak murah...so time tu laa aku kan gi sentap bli smbil tsenyum...bl ati dah menggeletak2 nak gak,maka hruslaa aku gi sentap,HeHeHe...

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting