Sunday, June 24, 2012

Review : Alahaiii Kasut

Posted by awan terpilu at 4:51 PM 0 comments Links to this post
dah lm xupdate cite suka suki aku ttg kasut...ohhh kegilaan membli kasut msih aktif
sprt dl!!...msih mencb utk membuang/menghentikan skit kegilaan ni TP msih 
xberjy!!!....ni diaa ksut2 yg aku tersentap lg dan lg dan lg...ada wedges ada flat shoe ala2 ballerina shoes tu...


hurmmm kaki sepasang jerr...tp ksut dah berpasang2...dah ml riso coz dah xmuat nak sumbat sorok dlm lemari ksut aku tu hah *tu pun ada skit kotak ksut tmpang letak dlm blik tido*...sesapa ada petua tak utk ilangkan "tabiat" ni???...






agak terbaru (@____@)













paling terbaru (^____^)














Saturday, June 23, 2012

Tu Yang Malas Keluar Ari Jumaat!!

Posted by awan terpilu at 3:16 PM 0 comments Links to this post
Tarikh : 22/6/2012
Lokasi : JJ Bukit Raja


ari jumaat mmg ari yg ditungu2 oleh smua pmpuan yg keje gomen (^___^)...ari tu laa yg pling lm waktu rehatnya...so bl lm waktunya maka byk laa aktvt yg leh di wat kan??!!...


yg aku sebaik+seboleh mungkin,mmg nak dok dlm opis jer coz br msuk memulakan tugas pas 3ari berkursus di Arkib Negara (-___-")...tp hancus,tertewas gak bl geng2 aku roger, "weiii liza,ini ari apa plan...jom kluar"(@___@)\(~0~)/...so phm2 sndiri laa yerk,tepat jer kul 12.15,aku pun CABUTTT lerrrr bersm dgn geng2 aku,HeHeHe...


dlm pd kt xnak bli apa2,akhirnya tsentap gak 2-3 brg...geng2 aku pun sm,dlm pd kt just nak cuci2 mato jer tp time blk...smua menjengjit karung plastik pelbagai rupa pelbagai kaler,akakakaka!!!...




 brg2 yg aku tsentap utk diri sndiri dan utk aakif (^___^)
brg2 aakif skit jer tp mamanya pnya yg mlambak,hahaha!!...

Soft Round Balls
Agnesia Antiseptic Dusting Powder
Maybelline Make-Up Remover Eye & Lip
Maybelline Masterliner (brown)
Lulur Badan Bunga Rambai

PWP
bli brg2 kat Watson's...dpt miine colorful cosmetic bag dgn separuh hege *bkn dpt tp bli+tetap kne byr skit,he3!!*...

RM3.00
 ms bujang dl aku dok sental badan dgn benda ni laaa,mmg best!!...zaman aku bujang dl,benda ni murah jer weii tp skrg dah rm3.00!!!...dah lm xgn,tup2 aritu tgh2 jln singah booth2 kcil yg jual pelbagai jamu2...ternmpak benda ni trus sentap sepekat wat sental2 badan ujung minggu nt,HeHeHe!!!...

 Unicorn Punch 2 Hole
ni utk memudahkan keje2 aku kat opis *opis aku xde supply ini benda*...maka kebykkan stationaries aku adalah hak terkawal = SDN BHD (^___^)(",)...selama ni asyik pnjam officemate aku pnya *malu i,hehehehe*...ni yg trus sentap 1...

benda2 ni lak,abdul aakif ali yg pnya (@___@)

Pureen Kiddi Wash with Softener
*yg ni mmg khas utk aakif,aku gn dr aakif kcil smpai laaa skrg*

Pureen H-A-D -----> Hypo-Allergenic-Detergent 
*1st time bli nak test power*



tgh jln2 kat GF Jaya Jusco Bkt Raja...singah jenguk kat booth2 bj yg mlambak kat situ *ms smpai dah terpaut kat 1kedai ni*...so ms nak blk ulang singgah skejap...belek pnya belek+kne cuci otak sm iteww amoi...maka tsentap laa jugak!!...




xtaw time bl kan pkai?????...tp hrus gak sarung ini skirt+blouse coz dah terbli kan(~0~)...nt kluar mkn2/gedikzz bersm en.suami+aakif...aku kan melenjan+melawa dgn ini bj gak *ksut yg matching dah ada dah,hahahaha!!*... 



Friday, June 22, 2012

Mama Aakif Serang Sogo

Posted by awan terpilu at 1:05 AM 0 comments Links to this post
Tarikh : 20/6/2012
Lokasi : Sogo


windu bangat sm SOGO!!!...dah lm xulang hobi serang sogo cam zaman bujang2 dl...zaman keje area sana,setiap bln or selang 2minggu mesti gi serang SOGO+JLN TAR!!!...

nak dijdkan cite...ms ari kedua berkursus,penceramah bg blk awal *sgtlaa kteorg ske!!*...ekceli kteorg pun xplan yerk nak serang ini tempat *kteorg = geng2 kursus aku*...tp sbb awal lg pastu dah dekat sgt kan...hruslaa gi serang cuci2 mata ptg ari+menunaikan hajat kak pah *officemate aku* utk jln2 skitar sogo+jln tar,HeHeHe!!!...

smpai jer kat area sn,aku+pijot serang msuk sogo...kak rock gi serang jln tar *sempat mkn rojak kat dlm restoran INSAF*...kak pah+kak pairos gi serang kedai2 spanjang jln tar...aku sure xmkn kan coz mata dah melilau meliar...tengkok dah pnjang cam zirafah dok usha dlm sogo,akakaka....

pendekkan cite...jln pnya jln...sale mmg dah ada dah tp ruangan kat GF tu xmenarik ati aku...xmampu mencairkan ati aku utk saving $ di kaunter pembayaran TAPI aku terlabur gak $ kat kaunter lain!!!!...adoyaiii sabo jer lerr teman...

sbb terlmpau laa byk sgt jenama bj utk kanak2 kat atas tu...aku dah ml rambang mata...ml nak jd huru hara kacau bilau...jd aku sentap jer jenama Garfield coz aku noticed yg aakif pun dah knal APA ITU GARFIELD (^___^)...mmg nak kne sentap byk bj utk aakif pkai dok umah...bj yg sedia ada dah xde rupe bj dah weiiii:(...siyes dah berkeladak,comot sana sini,yg dah xmuat pun ada,yg material xbgus pun ado *ni kes sentap bli kat pasar mlm,rsnya taubat dah nak bli kat PM lg!!!*...bkn nak berlagak bagai tp bj2 yg aku bli kat pasar mlm utk aakif...smuanya xok dah!!!...bkn aku jer yg tgk+rs camtu,mak mertua+kak ipar 2nd pun dah bersore (@___@)!!!...






 baju tido Garfield (~.~)
skrg dok usha nak blikan bj tido yg design kotak2/jalur2 menegak utk aakif...sgt sesuai utk anak bujang ku iteww tp smpai skrg xde jp design yg camtu!!!...ritu ada nmpak dlm The Store Klang tp material xelok laa+size utk aakif pun takde...

 tshirt xde lengan+seluar pendek
sj aku sentap 3pasang...nak lenjan pkai basahan dok umah...memandangkan skrg ni cuaca panas+serba xmenentu *bdan aakif pun dah ml naik ruam melambak*...ni laa alternatif yg terbaek aku leh wat...bg jer aakif sarung pkai bj xde lengan...yg ni pkai laa smpai lusuh coz hege murah...

tshirt Garfield
wat aakif pkai utk jenjln dekat2 or time gi ngeteh dgn papa&mama...





ingatkan utk aakif ajer (^___^)...eh3 rupa2nya mama aakif pun tersentap sesuatu laa *siyes xplan pun nak sentap tp mmg ada aim dah sblum2 ni*...hurmm bl pkir,bkn slalu pun aku nak bli *ayat sdapkan ati sndiri*...so kne laa bli utk habuan pd diri sndiri,hahahaha...




BOBBI BROWN Natural Brow Shaper & Hair Touch Up (Mahogany 3)
BOBBI BROWN Lip Color (Blondie Pink 64)



Thursday, June 21, 2012

Ini Bukan Cap Ayam...Ini Cap Dubai

Posted by awan terpilu at 11:51 PM 3 comments Links to this post
I Love Parfumes (^____^)\(~.~)/


kali ni aku nak cite ttg parfumes dr Dubai...sblum ni xpnah bli pun *tp sjak keje kat JPJ,mcm2 terbli,lg HEBAT!!*...aku pun xpnah taw ttg parfumes yg ada GRED2 ni hah??!!!...EXCUSE ME,bkn laa aku nak berlagak ke apa ker...but frankly speaking,aku mmg xtau menahu ttg parfumes2 yg ada GRED2 yg bagus,paling bgus atau hmpir2 bagus ni ...kiranya hmpir sm cam parfumes origional yg melambak2 kat kaunter2 tu hah...dl pun time mewah/poket tgh berkepuk pas dpt gj...aku trus jer gi sentap parfumes yg ORI...jk budget lari,so masa tu br gi sentap parfumes Body Shop jer lerr *feveret aku dr zaman bujang smpai dah ada anak*...


aku xbrp berani gak nak try parfumes2 yg murah2 ni coz xbrp sesuai sgt dgn kulit aku...bkn nak berlagak wokeyy tp mmg dah terjd...abis gatal2 tengkuk+pergelangan tangan+bdan aku gara2 sembur parfumes yg cap ayam,huhuhu!!...so mmg trauma yg maha hebat laaa!!!...


back to the real story -----> ni kali kedua aku tsentap parfumes dr Dubai,bdk opis aku yg jual (~.~)...hege amat laa murah,botol pun chantek xde cacat cela/calar balar!!...bau pun wangi+tahan lm gak (-___-")...yg ni aku berani sentap nak sembur2 kat bj/badan coz ritu dah try sembur...smpai ke ptg tahan baunya,pastu xde lak gatal2...so cnfirm laa sentap 1botol dl pelasah smbur gi keje *apa ada hal,wat gn sembur ari2 gi koje*...bl gi jenjln,dating2 dgn en.suami,kenduri kendara,event2 ala grand/best...br laa pelasah sembur parfumes yg MAHAL+ORI PUNYA,hahahaha!!!!...





RM60.00 ajer
esk plan nak sembur pkai gi keje...ritu ms try yg tester pnya...wangi weii,bau tahan lm melekat semerbak kat bj & pgelangan tangan aku...

RM20.00 satu
ni laa diaa 1st parfumes Dubai yg aku bli dr solang staff Penguatkuasa kat jpj tu hah!!...ms cuci mata tgk brg2 yg dia angkot tnjuk kat kteorg...aku dah ml dah rmbang mata smpai xtaw nak plih yg mn??!!...pkir pnya pkir belek pnya belek,at last aku sntap parfumes jer laa *sj nak test power*...wallawei nsib baik ngam dgn kulit aku *kulit xmeragam lak*...tp yg pling best aku rs -----> IDOLE D'ARMANI tu hah (@___@)...




Radiusite

Posted by awan terpilu at 12:21 AM 0 comments Links to this post
Lokasi : Butik Radiusite,Seksyen 7 Shah Alam
Tarikh Tersentap : 6/6/2012


ohhh jgn tertipu...sesungguhnya aku msih lg blum bertudung...insya allah bl tiba waktunya nt,aku pasti kan mematuhi tuntutan yg satu itewww (^___^)...


sbb dah terske laa sgt...dah berkenan yg amat2 sgt...maka ayat sprt biasa,aku pun tsentap laaa!!!...aritu Radiusite lauching design br,so ptg tu aku gelut ajak en.suami gi serang butiknya!!!...dah butik dekat sesgt dgn opis aku kan,hruslaa gi serang...ms tu ati mmg dah menggeletek2 sgt,hahahaha!!!...langkah jer msuk dlm butik,tu diaaa org dah rmai...apalg aku pun ml kan laa operasi *ketika itu sedar diri yg duit kan melayang gak!!*...usha sana usha sini,jari-jemari dok ligat rs material setiap jnis tudung...wallaweii trust me girls,material tudung sgtlaa soft+chantek...design2 pun mmg nalareqekk dgn hiasan taburan manik yg pelbagai *terpkir gak nak jhit sndiri manik kat tudung yg kosong tp tah thn bl kan siap kan!!!*...so stelah rmbang mata,kata putus dah dicapai...smbil snyum simpul dpan kaunter *dlm pala otak tgh mengira budget* tp aku redha jer laaa...hasilnya ----> tersentap 2helai 
\(~.~)/...


.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........


 ohhh kini  ml jtuh chenta pd ini jenama...than aku ske tudung2 jenama Ariani & Fareeda...siyes chantek weii tp hege pun CHANTEK gak!!!...tudung2 Radiusite ni,chantek weii tp hege xde laa semahal cam 2jenama yg aku ske tu hah!!...

yg kelabu tu aku  pnya...yg coklat tu aku bli+hadiahkan pd kak ipar 2nd aku...sbb kak ipar 2nd aku slalu tlg mak mertua jgkan aakif...rjin tlg lyan karenah anak bujang aku yg maha lasak iteww...sanggup cuci berak kencing anak aku tatkala aku xde...maka aku sentap laa selai utk dia *leh dia melaram pkai time raye nt*...nt leh sm2 gedikzz dgn aku,akakakaka!!!...



Shawl Shasmeen Sakura
Harga : RM89.00
Material : Indian Chiffon 


ni mama aakif pnya (-___-")...hruslaa vogue de bass...plan nak sarung pkai time raya nt...beraya sakan smbil belit2 tudung atas pala *wowww i loike it!!*...


Wednesday, June 20, 2012

Aakif Pun Dah Sama Macam Mama

Posted by awan terpilu at 11:23 PM 0 comments Links to this post
ini bkn gaya kejam mama aakif yerk atau paksa aakif pulun mkn byk2...tp apa yg aku nmpak...aakif pun dah hmpir sm dah cam aku (^___^)...


aakif pun ske mkn vit gak...aku start bg vit pd aakif time umo aakif hmpir cecah 1thn rsnya???...ml2 cm bg 1jnis vit ajer tp bl aakif semakin besaw,smakin lasak *aktif spanjang ms cm time demam jer kan baek sesgt!!*...maka senarai vit aakif pun smakin bertambah...knp bertambah???


sbb aku xnak aakif BOSAN asyik rs perisa yg sm & shape yg sm!!!...aku xnak trus membantutkan keseronokan+selera aakif terhdp vit...but the most important parts are,kne ikot perkembangan pembesaran+keperluan badan aakif!!!...bl umo aakif dah smakin meningkat,xkan dok bg vit utk umo 1-12bln kan??!!...bl aakif dah smakin lasak,badan confirm susut so kne laa bg vit yg bersesuaian (~.~)(-___-")...


aku pun ligat laa msuk farmasi...usha2 belek2 botol pelbagai jnis vit!!...xckup dgn gi serang farmasi sekitar puchong *atau bli dlm watson's*...aku pulun lak bc byk pamplets/majalah pastu siap bw blk ruangan dlm surat khabar yg ada artikel ttg vit utk anak2 ni hah (^___^)...semata2 nak bli vit utk aakif so mamanya kne laa taw apa yg sesuai utk anak kesayangan!!...maka buat ms ni,ni laa jnis2 vit yg aku bg aakif mkn (@___@)...




1) D~Gnius by DCL
     skrg dah tak dikeluarkan lg...dah replaced dgn vit lain dgn nama yg lain gak
     *tp aku dah apa nama brnya!!*...so aku pun xde laa bli,HeHeHe...


2) Appeton Lysine
     yg ni aku bli coz badan aaakif ml susut time umo dah cecah 1thn7bln...yg ni pun
     kak2 ipar aku yg rekomen suh bli *depa keje klinik*...aku bli perisa strawberry,
     jnis tablets...hingga ke arini,aku tgk aakif ske jer mkn...laju jer pulun msuk dlm
     mulut...yg aku xtahan tu bl dah bg sebiji...aakif dok melalak lak minta lg!!!...
     adoyaiii tak kan nak bg bedal smpai 5-10bj sekali hadap:(...


3) Kismis Al-Mustajab
     yg ni en.suami yg blikan,just RM10.00 sebotol...bg 7bj sehari,kdg2 xsempat pun
     nak bg 2/3 kali dlm sehari!!...tp mmg ada bg laaa, en.suami yg pling rjin+ingat bg
     bg kismis ni hah...mama aakif slalu lupa bg kismis,yg lain2 ingat nak bg...


4) Scotts's Vitamin C Pastil
    bli kat watson's...sj ske2 bli bg aakif mkn...yg ni perisa beri campuran...dl bg 2bj
    tp skrg aku bg 1bj jer coz aku tgk aakif wat main2 lak *yg ni cam jelly!!?*...


5) Champs C Chewable
     yg ni aku bli dlm klinik panel sirim kat area usj...bli atas recommendation from
     my favourite doctor ~ Dr. Hamizah (^___^)...


5) Scott's Emulsion
     yg ni aku br jer bli dgn hege promo RM19.90 rsnya...perisa oren,plan nak bg aakif
     try minum nt (~.~)...tetb aku gi bli benda ni coz ms gi berct ke medan br2 ni...last
     day nak blk msia,aakif xbrp sihat+muntah2!!...so gi klinik,doktor tu bg sejenis 
     cecair cam emulsion ni tp perisa vanilla...elok jer aakif telan walhal yg sbenarnya
     sgtlaa ssh nak bg aakif mkn ubat yg jnis air ni hah!!??...tu yg aku sj gatal2 gi bli...
     takpe2 nt aku try bg aakif rs dl ini benda...tgk ok ker tak dgn tekak aakif,
     jk ok proceed...jk xok,simpan dl dlm fridge...







Monday, June 11, 2012

Krayolan Stick N 2

Posted by awan terpilu at 2:45 PM 0 comments Links to this post
arini ari ke3 mama aakif dok pelasah teyeh Krayolan Stick kat muka yg xbrp nak licin ni hah (^___^)...dah lm mengidam nak try brand ni tp asyik tak terbli ajer,he3!!...at last tsentap bli gak dlm FB *kwn sek men yg jual,actually wifenya yg jual*...hege agak murah skit dr hege dlm butik2 pengantin yg mlambak2 ada sekitar Shah Alam & dlm Plaza Alam Sentral (-____-")...

1st time pkai time gi knduri kat kuala klawang,N9 sabtu lpas *hruslaa mama aakif vogue de bass sprt biasa,kui3*...sapu nipis2 jer coz kelam kabut bersiap *last minute dipaksa membontot en.suami pergi knduri gak (@__@)*...bak kata kak ipar 2nd aku,kne sapu tebal skit brlaa chantek nalarekeq!!!...tp sbb rushing kan so sapu ala kadar jer laa tp rsnya cam tahan lm jerk melekat kat muka ni hah!!!...

2nd time pkai gi ioi mall smlm...ni aku sapu tebal skit...ml2 rs cam xngam jer dgn kaler kulit aku tp after a few hours...woww superbb lak aku rs *perasan chantek jap,ala2 artis skit lerrr!!*...

than arini,sapu tebal skit dr smlm *tp xde laa smpai 3lapis cam artis wokeyyy*...rsnya cam ok laaa,trus dlm ati berkata2 "ohhh wlau mahal tp xrugi aku bli weiii"...yg shioknya tu,stick ni pnjang+tebal+gumuk maka leh bertahan lm!!...hurmm jk camni,mau berbln2 br nak abis (^__^)...

wokeyy biar aku pkai dlm 1bln dl...tgk camne sesuai ker idak kat muka aku ni hah *hrap2 sesuai laa sgt semoga xrugi $ aku*...nt aku update lg cite ttg Krayolan ni...pastu bl aku free,aku kasi tepek lak stok2 mekap aku yg mlambak ada kat blik tu hah...smpai en.suami pun geleng2 pala dok pkir time bl laa bini dia ni kan pulun pkai smua benda2 tu hah!!!...






Rutin Aku ----> Nak Sihat Laa Katakan (@___@)

Posted by awan terpilu at 1:01 PM 0 comments Links to this post
oleh krn ada yg berty,brp biji vit yg aku dok pulun telan ari2??
maka aku pun tlis laa entry ttg rutin vitamin intakes aku lak...ketika ini,ni jer laa rutin aku dgn Shaklee (@___@)...ada gak ambil vit/supplements brand lain tp pling byk aku consume TETAP SHAKLEE (^___^)...knp Shaklee ------>wlau hege agak mahal tp mampu tahan sehingga 3-4bln *so dah jimat di sini*...so total per day, aku kan pulun telan 17biji vit...

bl kwn2 aku dgr or tgk aku tgh pulun telan vit...mesti depa kan heran,siap ty bagai lg...
"weii xtercekik ker"??!!
"mak aik,bsawnya pil"??!!
"tu diaaa liza dah start telan vit"!!

dgn muka selamba smbil tsenyum sengih2 bagai...aku pun jwb lerr "sy dah biasa dah mkn vit cengini dr zaman bujang smpai dah ada anak ni hah...dah lali dah telan...nak sihat so telan jer" (^___^)\(~.~)/...




PAGI
1biji B-Complex
2biji Alfalfa
1bj Vit-E Complex
3bj Omega Guard (additional) tp skrg dah stop mkn (-__-")
2sudu besar Bidadari (additional)


TENGAHARI
1biji B-Complex
3biji Lecithin


MALAM
2bj Alfalfa
3biji Lecithin
4biji Herb-Lax
1bj GLA Complex (additional) tp skrg dah stop mkn (^__^)
2 sudu besar Bidadari (additional)



  pg2 pas jer break1st...pulun telan yg ni dl (~.~)...

Rangkaian Vitamin Shaklee pilihan mama aakif yg terkini...
 
 Breastfeeding Set
yg ni aku start mkn pas abis berpantang dl...ml2 bli trial set yg hanya RM80.00 utk stok 1bln *dlm 3kali kali aku repeat bli*...mmg ters perubahan kat badan aku!!...pastu aku trus bli stok besaww yg blh tahan dlm 3-4bln...bezanya cm time pregnant,XBLH MKN LECITHIN & HERB-LAX!!...seelok2nya BF Set ni ambil sekali dgn OSTEMATRIX & ENERGIZING SOY PROTEIN...tp aku just ambil yg basic ajer *time tu xterpkir lak nak try ambil 2 produk tu hah??!!*...

produk tambahan yg aku try mkn gak tp yg pling BEST ----> Bidadari (^___^)...




ni pun aku dah try mkn gak...fungsinya sm cam Evening Primrose Oil yg ada melambak2 jual kat dlm farmasi tu hah (-___-)...

yg ni pun aku dah try gak...ni lak fungsinya sm cam Lecithin tp lg POWER!!...


Thursday, June 7, 2012

Vitamin-E Complex

Posted by awan terpilu at 1:59 PM 0 comments Links to this post
yuhuuuuu im back (^___^)...nak story2 ttg vitamin lg...

dah lm aku sepi tanpa cite ttg vitamin2 utk sihat+chantek ini...btw,utk pengetahuan korang smua,mkn vit ni bkn setakat nak chantek wokeyyy...tp nak sihat,nak elok luaran+dalaman...jk diri sndiri xjg sapa lg nak dihrapkan???...kte ni org pmpuan,risiko nak sakit ni lbh tinggi *mesti ada nak kt,dah nak mati dah nak sakit tetap sakit gak!!*...yup btul tp apa salahnya dr skrg kte cb mencegah serta mengawal pemakanan kte...

aku pun ada gak waktunya merapu mkn bkn2 tp siyes ckp...pemakanan aku ms bujang dl dgn now dah jd bini org+mama aakif...aku sndiri tkezut weiii,rupenya byk benda dah brubah!!...brubah dr segi status tu mmg CONFIRM laa (~.~)...ni brubah dr segi pemakanan aku...bkn apa,nak kne start jg dr skrg *aku dah sign umo pencen smpai 60thn!!*...hrap2 kesihatan aku ditahap yg baik kala umo aku menginjak ke 40/50/60 thn...hrap2 pnjang umo serta sihat tubub badan,AMIN...

sbenarnya aku ni dah lm pikir nak try Vit E dr rangkaian Shaklee ni tp asyik tertangguh je *xtaw knp*...sdgkan dah taw dah keberkesannya Vit E ni hah!!...so ms tgh gelut2 kemas meja mkn smbil check stok2 vitamin aku yg melambak dlm bekas vit *sangup laa bli bekas khas utk letak ubat2+vit aku!!*...melambak sbb ada gak produk lain+vit2 aakif...vit yg ada pun dah nak ml surut maka truslaa order...alang2 dah order stok vit utk kegunaan berbln2 maka trus sentap 1botol Vit-E Complex ni hah (^___^)...


ckup dah aku bercite ttg vit ni...bg aku pulun mkn perabis 1botol dl wokeyyy...nt aku update cite ttg Vit E  ni...bg aku tngu+tgk+rs berkesan ker tak pd diri aku??!!(-__-")...ohhh lupa nak bgtaw,Vit E ni 1botol ada 120capsules...just telan 1bj sehari pas mkn pg...tak ke dah jimat tu weii,leh tahan utk 4bln!!...sbb tu hingga skrg,aku still setia dgn SHAKLEE *produk2 lain ada main tkar2* tp utk vitamin badan,aku ttp dgn Shaklee (@___@)\(~...^)/...






 

Antara Kelebihan & Keberkesanan

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
"Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan"

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk. Vitamin E
membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Kelebihan Vitamin E Shaklee kerana kandungan satu kapsul gel lembut membekalkan

* 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.

* 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau
   mencegah sebarang jenis penyakit.

Vitamin E semula jadi untuk kesihatan Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan
Sistem Imun.Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak
di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping
meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.

Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.

Edisi Budget Trip Versi Mama Aakif Ke Singapura

Posted by awan terpilu at 9:15 AM 0 comments Links to this post
tarikh : 28/4/2012
Lokasi : Universal Studio Singapore ----> Geylang Road ----> Espalanade Park

lm dah xupdate cite merapu meraban kat sini...nak wat camne,tuntutan keje yg melambak akhir2 ni *siyes xtipu*...blk dr bercuti,rehat jap pastu zupppp gi bercuti tmpat lain lak...wlau camne pun,syukur sgt2 hajat nak ke sini tercapai sudah (^___^)...

ohhh ini mmg budget trip versi mama aakif (-____-)...sbb apa aku kt edisi budget trip coz trip ni xde msuk pun dlm list belanjawan aku+en.suami utk thn 2012,akakaka!!...oleh krn ini budget trip edisi aku maka aktvt aku kat sini pun mmg pack sesgt!!...kelam kelibut+fenatzz melampau tp ENJOY GILOSS (^___^)...mlas aku nak tlis byk2 pnjang berjela...aku taw korang pun mesti nak scroll down laju2 tgk gmbar kan (~___0)...so aku tepek separuh gmbar time aku bergedikzz kat sn...gmbar2 melambak ada dlm FB aku *jk rjin cr aku kat fb ---> awan terpilu*...



TEMPAT2 YG WAJIB korang serang dl...ketepikan dl yg lain2...jk tak,mmg rugi+rs cam xlengkap jer msuk USS tp xserang ini tempat *siyes xtipu mmg BEST+compulsary!!*...


Transformers 4D
Revenge of the Mummy
Battlestar Galactica (Red & Blue Track)
Jurassic Park Rapids Adventure
WaterWorld
Shrek 4D Adventure
Madagascar - A Crate Adventure
Light, Camera, Action by Steven Spielberg





1st costume character yg kteorg jp ml2 msuk uss (^___^)...seram weii bl tgk muka dia dekat2...geli+ngeri pun ada!!...

Transformers 4D
ini tmpat paling BEST!!!...pkir nak ulang main utk kali kedua tp org dah ml rmai beratur!!!...laluan utk msuk ke dlm mmg pnjang...jauh gak kne jln dgn jlnnya cam ular (@___@)...tp camne pun,mmg berbaloi *dl asyik dgr org lain dok cite,just dgr+cb nak bayangkan*...tp bl diri sndiri dah smpai br lerr taw,HeHeHe...




Far Far Away



Pusst In Boots (^___^)(~.~)
mama+papa aakif yg excited sesgt dpt peluk ni meowww...ni jk aakif ado,confirm nak angkot bw blk,hahahaha!!!...

 akhirnya tercapai gak hasrat aku nak pose dgn Shrek (^___^)...wlau xdpt jp live,dpt pose depan patung pun jd laaa...mers gak weiii -----> ko hado??...


Rumah Shrek
chantek weii...dlm keadaan cuaca yg panas menyengat...pose tetap pose (^___^)...

gaya lakibini yg ala2 cam tourist...mama aakif tetap gedikzz cam bese...papa aakif ala2 model gituzz...

gaya mama aakif & acu aakif yg manja2...mama aakif siap main peluk tiang...acu aakif main rs2 itu bantal wlau xbli,HeHeHe...








 ni bab yg pling mama aakif ske!!...sblum blk melangkah kluar dr uss...hrus laa shopping dl,ahakzzz...


 siyes cedap!!rs lain dr cendol kat msia *pd aku laaa,xtaw tekak korang camne??*...xsilap aku,1magkuk dlm USD1.50...so jk nt korang gi singapore,gi serang Geylang Road wokeyyy...








xlengkap jk dah smpai Singapore tp xserang ini LION...pnyalaa rmai org ptg tu!!!...tp ada aku kesah???,aku redah jer wlau lutut rs dah nak tercabut, kaki rs cam dah xjejak tanah *siap tkar pkai selipar br lagizz*...tp pose tetap pose gelak tetap gelak,HeHeHe...





 



tamat sudah cite...sekian trima ksih (@____@)(-___-")

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting