Thursday, September 3, 2009

Perihal Mak Andam Ku

Posted by awan terpilu at 11:39 AM 1 comments Links to this post

BEFORE


AFTER


NIKAH TIME


SANDING TIME


Hello peeps...

n3 kali ni aku nak paparkan perihal muka ku...muka aku mmg jnis xnormal
*dlm erti kata lain,muka idak ler licin*...fenin gak nak cr mak andam time aku nak kawen ritu...aku rs smua bakal2 pngantin kan cerewet bab yg 1 ini...so aku pun cerewet n im really concern about this...tkut gak silap2 teyeh,pas kawen nt muka aku kan mengerutu...memandangkan aku ni obses melayanzz blog,so abis aku terjah segala blog ttg mak andam...atiku trus tpaut pd
gadis kcik ini...stelah berbalas2 msj n interview itu ini,akhirnya gadis tsebut tlh komprem dibooked oleh org lain...aku pasrah wlau ada rs sdikit keciwa di situ...usaha ttp ditruskan tanpa jemu...
tup2 1ari,jari ku terhenti kat blog
gadis yg ni lak...xpnah bersua muka...hanya berbalas msj gak n lyan menview stiap pix hasil sntuhan beliau...lalu aku trus jatuh ati pd sntuhan kreatif jari jemarinya...dgn lyanan yg mesra tanpa penat melayan setiap terjahan soklan dr aku *byk soklan cepu cemas dr aku weii*...gadis ini juga ramah n she was very helpful...tanpa bpkir pnjang lg,trus aku transferkan $deposit ke dlm MBBnya tanda setuju...bayangkanlah *korang wat2 bayangkan* kteorg mmg xpnah jp utk discuss apa2 pun...tup2 dia trus muncul pd ari p'nikahanku...bl b'sua muka,kteorg bsmbang cam dah lm kenal *walhal br jer jp pg tu hah*...penat jgn ckpla,dah laa aku xckup tido gara2 menghiris daun pandan mlm sblumnya...lm gak nak make-up utk nikah+sanding *rs nak nangis aku time 2* tp nak chantek pnya pasai so aku tadahkan jer laa muka aku yg xbrp nak chantek ni hah...ramai kwn2 n sedara mara yg kt hege yg gadis ni charge agak mahai tp aku xksah...krn aku amat puas ati so p'setankan itu smua *aku yg byr bkn pkai $ depa pung*....pd aku la kan,xsalah berabis byk$ utk make-up time kawen coz pd ari yg b'sejarah dlm hdup kte yg 1 tu laa,kte nak nmpak lain dr ari bese...mayb xsechantek cam model n artis2 kte...tp ckupla jk ati aku puas n hepi gituzzz *yg pasti rmai kenalanku kt aku nmpak lain sesgt time iteww*...

Perihal Kawen Ku

Posted by awan terpilu at 10:01 AM 0 comments Links to this post
plan di ati mmg nak sntap mini jar ni
kaler smestinya pink laa *sweet gituzz*
pix dicelok dr sini *maap yerk tuan blog,pnjam dr blog u laaa*
hege $2.20/pc dijual di sini...lm sgt memikior...ari yg aku nak sntap 2,tup2 dah xde stok *sdih+ralat sgt coz mmg aku nak sgt mini jar ni hah*
so tpaksa laa btkar pd bekas lain...n aku pun sntap laa yg ini
*
*
*
*
*
maintable gift
hsil keje tngan mak aku...botol kaca disntap di sini gak
hege ada lbih skit...$2.90/pc

betapa azabnya aku ketika ini...serba serbi xkne
ada jer mate dok mjeling ke arahku *ada aku kesah*
sbb aku ni jnis slamba...aku redah jer msuk NSK semata2 utk bli benda ni hah
*
*
*
*
*
lollipop khas utk tetamu kcik ku
licin dgn jayanya
cedap kot coz kt adik ku...mokcik2+nenek2 pun bedal gak

ekceli this is my 1st choice
icing cookies for my bride as 1 of the hantaran items
tp atas sbb t'tentu+xdpt dielakkan...ianya b'tkar rupe kpd ini
*
*
*
*
*
icing cookies ni dr sini
cookies ni slamat dgn jayanya dlm peyut sedara mara+org2 lain

choc muffin utk smua tetamu yg hadir...thumps up for this muffin
rmai yg puji cdap weiii *sumpah aku xtipu*
mmg aku xsilap plih kak aishah :)
aku mmg xbg telo coz aku xske n idea ni trut disokong oleh makayahku

my sweet pinky cup cakes

my luvly wedding's cake
i heart all these...tq so much kak aishah

bunga pahar hasil keje tangan mak aku serta
penat lelah dr tangan ayahku yg mengentel acuannya (^0*)


Hello peeps...

begitu lm aku sepi tanpa sebarang cite...nmpak gaya msih lg perihal kawenku yg dah basi...tp peduli hapa,dah blog aku kan so ske ati aku laa nak tepek or cite psai apa pun..atas alasan utk mnambahkan cite dlm blog aku yg dah bsawang ni (",)...so tepekla skit pix yg ada dispanjang majlis pkahwenan ku...tlh ku ktkan,smua urusan atas plihan+budgetku sndiri...so ini laa yg ado n t'mampu aku dptkan...

ada gak bebrp kejadian...len yg aku order len yg aku dpt...nak mengamuk pun dah xleh coz ms dah suntuk...so mmg kne redha jer laaa...

Friday, August 21, 2009

Majlis Bertandang 2 Ogos'09

Posted by awan terpilu at 10:57 AM 0 comments Links to this post
Hello peeps...
ketemu lg kte di n3 perihal kawenku *rs kegedikanzz+syiok b'kawen msh lg ters*...kali ni aku p'tontonkan pula majlis di pihak en.suami...majlis di sn amat meriah dgn kehadiran sedara-mare yg pelbagai rupe n size *utk pngetahuan kalian my FIL=bangla n my MIL=jawa*...so cbla korang byangkan camne rupe stiap tetamu yg hadir...mmg pelbagai sehh,kiranya cam masyarakat majmuk gituzz...dgn bj kawenku yg t'br n jarang *aku mmg ske pkai yg jarang2*...serta kain yg b'jurai n agak pnjang *nsib bek xt'sungkur myembah bumi*...xkose dah nak b'cite pnjang lebaq so let d pix tell d story...




my bride's maid ~ nani...kazen en.suami...tq dear
kak ipar 2nd...kazen n kazen en.suami lagizzz


Notakaki:ditegaskan skali lg,pix agak kabur kerna yg snap bknlaa photog pro wokeyyy...byk yg freelance n ske suki snap...so ada aku kesah,ahakzzz (",)

Resepsi 26 Julai'09

Posted by awan terpilu at 7:45 AM 1 comments Links to this post
Hello peeps...
rsnya xt'lewat utk aku mnempal pix sandingku yg xsbrp adanya ini...atas p'mintaan rmai serta p'soalan yg byk *trs diri ini cam artis skejap*...alhamdullilah majlis aku b'jln dgn lancar n slamat...xdela se-gah n se-grand mn coz smuanya mengikut budgetku sndiri...cam aku de cite kat n3 sblumnya yg aku xbrp b'kenan kat 2-3 benda kan...yup mmg aku geram tahap cipan dah laa xsm cam yg aku minta n xbrp nak ok gak...nak mrh maki hamun sumpah seranah mak andam pun xgn coz aku dah lm buang sifat pnas baranku iteww...pnjang citenya,aku rs xperlu la aku nak cite n bk aib org lain...dan sesungguhnya aku ingat akan bait2 kt kwnku ASUE dimn yg baik itu dtg dr Allah s.w.t n yg buruk itu dtg dr kte Hambanya yg serba kekurangan...
so utk meredakan rs hangin 1badan aku yg tetiba meluap ni *kne ke aku mrh di ari baik ni*...mlas nak pkir n cb mengeringkan idea aku utk tetb b'tkar m'jd SHREK so aku tempelkan bebrp pix sanding yg ada dlm simpananku *byk sbenornya tp kat hp n camera org lain ler*...hrap maaf kerna kualiti pix agak skit kabur ditambah dgn aksi2 pngantin yg agak keriangan+kegedikanzz *cam kanak2 ribena*....




en.suami b'sm dgn bakal abg iparnya
sabah bahhh...
en.suami dgn ahli kuagenya
kan aku dah kt...bdk nan 1 ni mesti kne ado
my bride's maid ~ faezah
kwn skola lm...xsngka dia offer diri menemaniku
tq u so much my dear n i really appreciated it,lap u

Thursday, August 20, 2009

Pernikahan Ku 25 Julai'09

Posted by awan terpilu at 3:33 PM 3 comments Links to this post
ml2 harusla muka aku yg dip'tontonkan
ketika aksi ni dilakukan,aku blum lg menjd "bini org"
katy...adikku...aku...kak iparku niza n bdk kcik ni ttp kne ado

my sis-in-law
katy dgn aku mmg gilo,mayb sbb 2 kami leh ngam
*dlm msjid pun kami wat aksi gedikzz..ampun yer MAK & MIL*
my sis...aku...kazenku

kuage brku...4watak kureng dlm aksi ni
atas sbb mereka ilang tanpa risiko jd kteorg xriso pung

kuage ku

ketika ini aku amatla cuak+nerves
mau ketaq lutuq coz en.suami cium dahi di khalayak org rmai
*tp dlm ati aku...yabedabeduuu*


tanda kasihku pd en.suami

tanda kasih en.suami pdku
*berjy gak aku dpt rantai ni atas segala usaha+usha yg dilakukan*
aksi menyerahkan $ mas kawen
sapa bg sapa yerk??$80 ajer tp leh ker nak minta lbh???



dah b'peluh ketiak n kejung kaki aku
letih bngat dah aku ketika ini
*lm sehh jurunikah b'bicara dgn en.suami*
aksi siyes dr aku utk tatapan kalian smua
*mmg aku capek bngat ketika ni tp hrusla maintain cun*


Notakaki:ketika aku dok bz+asyik menghapdate citeku ini *aku sdg ngular dr keje*...en.suami tlh memsj aku..."blik nt kt trus g psar borong lah cr lauk utk msk"...adusshh kecut peyut aku bc weii...kan aku dah kt,life aku dah brubah...tgk betapa rjinya kami ber2 merempit ke psar borong sel *entah apa la yg en.suami kan sntap n suh aku msk utk sahur yg kan tb nt*

Thursday, July 30, 2009

Aku Kini Pn.Liza

Posted by awan terpilu at 8:14 AM 0 comments Links to this post

*
*
*
*

Kini Puan Liza


Dolu Cik Liza

Hello peeps......


dah lm aku xmenghapdate blogku ini,dah bsawang dah pun...bkn apa,selain dr rs kemalasan yg teramat+no idea nak tlis...actually aku bz bngat dgn psiapan pkahwinanku...abisla tjongkang-tjongkit+tkangkang+tduduk aku menyetelkan segala benda dr A to Z...segalanya aku uruskan sndiri dgn alasan xnak nyusahkan makbapak aku *plus ada reason yg lain juga disini*...tp bese la dah kt 1st kawen kan then aku lak anak sulung so ada 2-3 benda yg aku xbkenan...ahh psetankan itu smua,yg pasti segalanya dah slamat n aku dah pun berlaki *siyes beb,mmg best kawen ni,ahakzz*...


stelah 2thn 3bln aku bersm si dia,akhirnya aku kini tlh bgelar PN.LIZA dan pujaan ati smpai matiku itu juga tlah btkar status EN.SUAMI kpdku...agak ada rs cuak+nerves stelah bgelar "bini org" tp aku terjah jer laaa...aku ni kan gila2 tahap xbrp la extrem sgt then dah smua org sibok ty bl aku nak kawen so aku pun kawen jer laaa *en.suami siap geleng2+tepuk dahi cam anane dgn karenah bininya yg xbrp nak center*...wahai en.suami,dah dikau kt nak shdup semati dgnku so layanzz kan jer laa bini ko nan 1 ini...byk bnda yg aku kne explore *phm2 sudah,tak kan aku nak cite gak di sini*...byk bnda br gak laa yg aku kne wat n add-in dlm list aktvt aku!!...


tiada lg aktvt bgun dinihari smbil mengular di atas tilam berkuak lentang n segala bgai *kuak lentang bersm en.suami seharusnya la ada,kakaka*...tiada lg maggie greng tapau dr kdai anane or koew toew tomyam dr kdai klantan...jk dl jgn kt nak msk,bli beras kat TAFAZ MAJU pun idak *kdai ini amatla femes bg pnduduk ptrjy*...tp skrg bkn stkat kne msk bg mengalas peyut en.suami yg ada kalanya lapo spanjang ms *sbenarnya aku yg buluq*...laundry basket pun smakin membuncit,jk dl aku kne bsuh bj hak milik sdn bhd tp kini tlh ada ahli2 br...stok bra+panties jgn ckp laa *skrg aku obses membli bra AVON*...skrg ni sepentot+boxer+stokin en.suami trut serta di dlm laundry basket...


jk dl jgn hrap aku nak jejak kaki ke psar tp skrg segalanya brubah...en.suami amatla ske m'heret aku ke psar borong slangor *skrg br aku taw mahai sehh hege ikan n yg sewaktu dgnya*...abisla segala ikan,udang,sotong n mcm2 lg yg aku belek hegenya n berml laa episod aku tawar menawar hege dgn penjaja...xckup dgn itu,en.suami m'heret aku ke BALAJI *ni gara2 tpengaruh dgn bag2 plastiknya yg ada kat umah MIL aku*...memandangkan hege brg yg murah n byk plihan so aku terjah gak laa msuk ke dlmnya *ya rabbi,pnyalaa tengik bau ketiak staff2 kelingnya*...aku rs cam nak wat iklan deodorant,xpun jual brg2 avon kak ipar 1st aku kat depa...aku nak paksa depa bli smbil kt "AVON CAN SO U ALSO CAN",ahakzzzz...jk mlas nak g jauh or tbabas tido di ujung mingu *anda sudah maklum knp bkn,ahakzz*...en.suami m'heret aku ke supermarket HERO la pulak yg tletak dkat dgn umah kteorg...mcm2 laa kami borong *amatla syiok memenuhi troli+teramat lg syiok bl en.suami yg m'byr* n sesungguhnya en.suami amatlaa arif serta maha cekap dlm memilih brg mkn *bkn cam aku coz aku taw mkn ajer*...


apa2 pun mmg lain cr hdup aku pas dah kawen ni...penat jgn ckp laa coz byk keje nak kne wat...selain dr kne lyan en.suami,2org anak buahnya juga trut menjd pengunjung setia di umah kteorg...en.suami pun smakin mengada2 stelah ada aku,dah pndai dah terlalak+tjerit memangil aku mengambilkan sluar la,boxernya la,spentotnya laa *ditegaskan,kejadian t'jd ketika en.suami nak mandi di ujung mingu sj*...xksah laa camne pun,dah dia yg aku plih so buruk baik en.suami hrusla aku trima seadanya...sesungguhnya ketahui la olehmu en.suami yg aku syg sm kamu n ikhlas mejg segala mkn minum pakai kamu *ada anasir nakal+bodek di sini,hrusla start puji en.suami dr skrg*...puji ada makna,mn taw dpt habuan bsaw di kendian ari *raye dah nak tiba weii*...

Saturday, May 30, 2009

$ TeRbAnGLah LaGiiii

Posted by awan terpilu at 12:57 AM 0 comments Links to this post
akceli ni cite dah basi tp aku semedang jer xmood nak tlis apa2 n3 so br rini aku tringat nak post cite ni...n3 kali ni nak mperkenalkan katy~sapo katy??...korang tekala,he3...kiranya dgn dia ni mmg gilo2 pala otak aku weii...walau beza umo berthn2 tp sesuai gituzz...yg penting we all maintainzz nokss...aku xtaw la sapo bakal BF2B 4 her??...apa yg aku leh klasifikasikan minah sekoq ni kan~katy = gilo2+sweet+caring+charming+pndai gak msk *bab ni mmg aku ske coz jk aku buluq kan,dia laa pnyelamat aku*+up2date+gilo shopping *sm cam aku sbb 2 leh ngam weii*+walau gilo2 tp rjin study *hal yg 1 ini mmg aku kagum n salute sm ini minah*+cntik *cntik ker...sm cntik cam aku gak taw!!*...apa2 pun there's sumthing special bout her????...no words can described how much i appreciated her presence to my life,only God knows why...



korang nmpak x beg yg disndang oleh katy itewwss??...2 laa dia beg MNG hasil tangkapan @ midvalley stelah kteorg kluar msuk butik cm pmpuan giloz...*hadiah ikhlas pnuh ksih syg dr aku n abgnya*...katy kan smbung blajo pasni *mesti kteorg kan windu sm ini bdk*...


aku tsntap la lg...

TRINOLOGI


tempat kejadian : ioi mall @ puchong
masa : 11.30pg till 4.30ptg
tarikh : 24/5/09


adushh rini pun tshopping gak....ni smua gara2 20% Diskaun 4 PMC...cb gak menahan nafsu tp aku tewas utk sekelian kalinya *dlm ati aku juz redha jer laa*....sapo suh xreti duk dediam kat umah kan!!!!pejam celik pejam celik n kluaq msuk butik...setan dlm pala otak trus mendesak *apalg liza yg ko dok jeling2 2 hah,sntap jer laa!!*...




pic taken by Mr.Tee *walhal aku xknal pun apek ni tp bedal jer lerr*
TRINOLOGI

tempat kejadian : Mid V
masa : 11.30pg till 8.00mlm
tarikh : 23/5/09
n3 kali ni lbh bkisar ttg shopping....apa leh wat,memandangkan asyik mega sale ajer....so aku n katy merewang ke Mid V....plan asal juz tmankan katy shopping tp akhirnya aku pun trut tjoin aktvt xbmoral itewwss *wallaweii dpt ilangkan tension*....ada gak laa bebrp brg yg slamat menjd hak milik kekal aku....adushh fenin sehh!!....smpai jer midvalley,kteorg dah mengelupur = lapo so bdezub ke food court!!....aku bedal chicken grilled+longan ice *mmg marvelezz gituzz* ...katy bedal macaroni sup *cam haram xcedap* but thumbs up 4 ABC *mmg padan laa dgn hege yg mahai*....pas pulun m'cekik dgn lahapnya then acara merewang+myentap pun ditruskan dgn jayanya....katy pun sm jer cam aku,rmbang mato bl nmpak itu ini *suh aku ishtigfar ingat Tuhan,hmpehh tull minah sekoq ni*...smbil golak2+cuci mato+shopping...kteorg tawaf hmpir sparuh mall...smpai sesat n melilau cr ladies room n yg klakozz 2 2X kteorg mamam kat food court...dah kering idea n lupo lak apa lg aktvt yg kteorg bedal wat di sana...so uollss layanzz pix laa yerk...
 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting