Tuesday, April 3, 2012

Kami Dah Ada Passport

Posted by awan terpilu at 10:41 AM
tarikh : 23/3/2012
lokasi : Pejabat Imigresen, Puchong

alhamdulilah,akhirnya hasrat yg 1 ini tercapai sudah (^___^)...kami anak beranak kini dah ada PASSPORT!!...

syukur sesgt coz keinginan utk gi berct+jenjln thn 2012 termakbul...pling happy coz keinginan utk lihat negara lain akan tercapai *ohhh wlau blum jejak kaki ke sn lg tp ati dah menggeletek2 dah,dlm otak dah terbayang2 dah,HeHeHe!!*...jk thn lepas,sempena birthday aku yg ke 29thn,just gi berct+jenjln ke Bukit Tinggi,Pahang *ms tu dah pasang niat utk thn dpan,nak gi berct luar dr Msia*...maka utk birthday aku thn ni...dah msuk ke 3series,impian tercapai dgn jayanya \(~.~)/...

wlau pd mulanya,plan asal just nak gi berct anak beranak...tup2 tmbah lg solang than tmbah lg solang than tmbah lg solang maka total 6org kesemuanya(^___^)...dan rsnya kan bertmbah lg ahli rombongan kami (@__@)...wlau pd mulanya,destinasi lain yg aku plih tp en.suami xsetuju maka destinasi pun bertukar *ahhhh xkisah laa nyah,yg penting mak dpt gi jenjln shopping2 bagai,hehehe*...




 yeayeahh my uchuk dah ada passport...ini laa dia pic dlm passport aakif *time nak snap pic ni,reti lak dok dendiam*...cool jer muka aakif plus sopan santun gituzzz!!...terkesima mama sbentar,hahaha!!...cop jari aakif yg xbrp chantek...camne nak chantek,time aku toyoh kat stamp pad,leh lak aakif bengkok2kan ibu jarinya!!...mayb aakif rs yek yek tgk stamp pad itam tu hah...

yek yek = KOTOR,setiap benda yg kotor or buruk or comot...aakif kan ckp camtu (^___^)


pic passport kami anak beranak (~.~)...utk papa+mama,kteorg pnya RM100 utk 2thn...tp utk aakif,mama+papa bg special,kasi UP skit dr mama+papa...RM150 utk 5thn *rsnya xde laa setiap thn kan gi berct luar dr Msia*...tp xkisahlaaa,aku trus jer wat utk 5thn (^___^)...


siap sudah (@___@)...siap dlm ms 2jam sj *sbb ritu ari jumaat,kul 3ptg br kteorg gi serang collect passport ni hah*...smpai Pej. Pendaftaran dlm kul 9pg,proses jap jer...pastu kan,sbelah dgn bngunan Pej Pendaftaran ada company yg sediakan servis utk snap pic passport+tlg isikan borang+tampalkan pic skali...so kteorg just sign ajer pastu byrlaa servis depa RM13.00 ajer (@__@)(^___^)



pic passport papa+mama+aakif (^___^)...alhamdullilah,tercapai jugak...maybe inilaa namanya rezeki anak...bertuah sungguh aakif,umo blum cpai 2thn,dah mers nek aeroplane *wlau mama hnya mampu bli tiket air asia jer tp kte terjah jer laa uchuk*...bdk2 skrg sungguh beruntung,dpt mers mcm2 benda,mers nek aeroplane,main kat tmn mainan yg ada air-cond,mers mkn mcm2 jnis foods+desserts...time mama+papa kcik2 dl,xmers nek aeroplane...xde mers main playground yg ada air-cond bagai & mcm2 laaa...xksah laa uchuk,ada rezeki mama+papa bw uchuk jenjln nek aeroplane...budget ciput,kte jenjln nek car *jln2 gak*...yg penting kte 3beranak happy k(^___^)...



2 comments:

Asue on April 3, 2012 at 10:38 PM said...

handsome Aakif...dh besho die..

wahh beshnyee nak jenjaln..p mane babe..
uit aku suka tgk muka kt pasport hang nih..mulus gebus..adore u..=.=!

awan terpilu on April 4, 2012 at 8:07 AM said...

a'ah aakif dah besaw...lg byk lorat(^__^)

alhamdulillah,keinginan nak gi jenjln thn ni tercapai sudah

jgn kt ko jer,aku pun ske weii tgk pic passport aku tu hah,akakakaka...aku rs tu smua sbb pkai produk as whitening tu hah...kulit muka aku xde laa licin bersih cam kulit telo tp rs cam bersihg skit dr dl...ko ni,ade ker mulus gebus...biasa2 jer laaa,ahakkkzzz

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting