Saturday, April 14, 2012

Koleksi Wangian2 Yg Mama Aakif Sukee

Posted by awan terpilu at 4:16 PM
pmpuan dgn wangian mmg xdpt dipisahkan...selain kemaruk dgn make-up,bj,ksut,handbags bla bla bla...minat terhadap yg 1 ini pun ttp HEBAT gak daya tarikannya!!!...

dl time bujang,aku ni kurang minat parfumes *but still wangi wokeyyy*...ada bli parfumes tp pkai smpai abis kering kontang botol...pas2 br laa gelut gi bli br (^___^)...tp aku noticed,dlm sethn before kawen than dah kawen than dah ada aakif...tup2 ml laa ske bli parfumes *tp xde laa tahap teruk cam bli handbag,OMG OMG!!!*...xde laa kemaruk bli parfumes setiap bln...tp time pulus tgh ada poket agak berat so time tu laa aku kan sentap,akakaka (~___^)...or bli time ada SALE2 YG MAHA HEBAT...paling snng+cepat,aku gi jer serang Body Shop@SACC Mall *abis cite ati pun manyak happy*...tp bkn smua parfumes Body Shop aku ske...tp jk parfumes BS yg jnis minyak *dlm botol bulat kcik* aku ske White Musk & Vanilla (^___^)...



so jom jenguk apa parfumes yg aku ske sgt2+ske+pnah try...



all time favourite...hege bapak mahal tp baunya sgt BEST!!!...byk2 parfumes,yg ni yg pling aku ske sgt2...time bujang dl,aku byk pkai yg ni jer...jk kluar gi dinner/meeting,mmg sembur byk skittt,hahahaha!!!

2nd favourite (^___^)...aku ml taw ttg parfumes brand ni time study kat uitm s.alam dl...dl aku sewa umah dgn kakak2 deg mascom kat seksyen 17...than ada solang kakak umah aku tu pnya kwn,dia pkai parfumes ni...mak aikk pnya laa sedap baunya *time tu mn laa mampu nak bli so aku just ambil bau jer laa*...baunya xde laa strong sgt tp BEST!!!...yg ni hege murah skit laa dr Issey Miyake tu hah!!!...



1st CD parfumes aku try *tu pun kwn mak aku bg*...ori  wokeyy from kaunter (^___^)...bapak kuat baunya!!!...disarankan sembur waktu mlm ajer...aku pun time tu muda belia...so mmg xsesuai with this kind of type...at last,pi lempaq bg  mak aku pkai,HeHeHe...


BEST sgt2!!!...aku ske nyahhhh...

ni pun BEST taw!!!...





Rangkaian Body Shop...









baunya BEST SGT...mmg aku ske tp aku let-go half price kat officemate aku...knp aku snng2 jer let-go???...coz time tu,aku taw yg aku mesti kan jarang spray atau dlm istilah kata lain---->mesti kan lmbat abis coz parfumes2 yg lain byk lg ada (@____@)...
 
white musk oil
pling aku ske+pling byk kali gak aku repeat order!!...
Vanilla
bau ni pun best taw!!...1st time cium ambil bau,trus jatuh chenta maka truslaa tsentap dgn jayanya kat BS SACC Mall (^___^)...mmg bau cam vanilla essent yg wat kek/muffin tu hah dek non!!...





Rangkaian AVON yg aku pnah try time bujang dl...

  


ml2 aku cium bau parfumes ni,leh tahan best...tu yg bli,tp bl dah bli than spray...ml2 tu cam ok tp pastu adoyaiiii...byk fenin aku pnya kepala!!!...bau sgt KUAT *ada cam bau keling ayoyo!!*...so pd aku,mmg xbest laa tp xtaw laa pd org lain?????...



 bau best,ada skit bau cam parfumes yg mahal kat kaunter...ex-bos aku kat ICU JPM *tp kini kat MAMPU*...byk ske ini bau,HeHeHe!!...


byk2 parfumes Avon yg dl plus yg terkini...yg dah  melambak2 dah tu...yg ni yg pling aku ske...dl time bujang,kerap repeat order parfumes ni hah *tp kini tidak lg*...




last but not least...ni jer laa stok2 parfumes yg still ada dlm koleksi aku (^___^)...dlm proses utk mengHABISkan mn yg ptt...rs cam nak try sentap parfumes2 yg lain...tp tgk budget camne...tak pun tngu jer laa time sale Christmas nt???!!!...




0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting