Thursday, December 6, 2012

Aku Dan Coach

Posted by awan terpilu at 1:17 PM 0 comments Links to this post
dah lm terperap simpan as a DRAFT ini tajuk (^_____^)
arini br mood rajin tetb muncul tanpa diduga tanpa dipinta...hurmmm, so now mama aakif nak start merapu meraban coz dah lm dok pendam cite ktkan...

selain dr ksut sbg pelengkap gaya...kte org pmpuan ni mmg GILA bli handbag kan????!!!
jgn laa xngaku weii, jgn ty aku solang jer...melambak kaum sejenis aku kat luar sn pun, penyakit yg 1 ini mmg ssh nak ilang...xckup dgn ksut yg melambak yakkk dlm gobok ksut tu...pastu dok gelut rembat bli handbag lak (^____^)...handbag2 skrg ni lak, dah melambak cam ikan kat pasar pastu mcm2 brand lak ada!!!...dr yg mudah nak sebut smpai terbelit2 lidah nak sebut jenamanya,hahahha...murah ada mahal pun ada, so tepuk dada ty diri tgk poket...klau dah ske, truslaa SENTAP tanpa segan silu, he3!!!...

ok laa, sbb ada kwn2 yg berty ttg handbag mahal yg aku ada...wlau cm ada 3bj jer yg pling mahal laa aku rs, yg pling mahal aku bli sepanjang dah bekerja gov ni hah...so aku tepek+cite laa skit ttg handbag2 yg aku ada *wlau bkn LV/PRADA/GUCCI*...tp ada aku kesah!!!!...insya allah jk ada rezeki lbh ATAU dpt durian runtuh ATAU duit jtuh dr langit ker, mau kasi sentap LV/GUCCI sebijik (@________@)...







ni laa 1st handbag COACH aku (^____^)...ms tu br gak keje gov *blum genap 3thn lg*...ms tu br ml knal apa itu cap Coach???...ms tu br ml nak berjinak2 laa kiranya (-______@)...sbb hegenya yg agak mahal time tu, than siap ada pakej lg...jk aku sentap sebiji Coach+sebiji Nine West, maka akan dpt dgn hege RM1000+++...apalg, aku pun trus sentap...atas alasan ini 1st handbag ter-mahal yg aku pnah bli...hruslaa ini handbag dijdkan  
"HANDBAG HANTARAN"...


xtaw ni apa code???...sudah lupa daaaa, godek dlm pakcik google pun tarak jp ooooo....



yg ni lak, 2nd handbag COACH aku (-_____-)...sentap coz dah genap 3thn keje gov, maka dpt laa mers "duit kwsp", he3!!!!...xpnah2 bli handbag kaler ni, 1 ari tu dok godek2 pakcik google...trus terpndang kat ini handbag, time tu design ni br gak released...sbb ske pnya psal, dah jtuh chenta sesgt laa ktkan, trus sentap bli dgn hege RM800++...btw, ini handbag bkn SENTAP bli di msia tp pesan dr Nek...


 Coach 14783 purple Kristin Leather Hobo Shoulder




tadaaa ni lak my 3rd COACH in the house (^____^)...tsentap gara2 bkenan dgn ini design slepas tgk kazen en.suami bli...kazen en.suami sentap kaler soft peach...sbb aku dah berkenan laa sgt...aku pun roger Eta *kazen en.suami* trus ty katne dia sentap & trus sentap bli sebiji (@_____@)...bak kt eta, "dah hang berkenan so sentap jer laaa, yg penting kte xsm opis than xsm kaler kan...duit masing2 kan so APA ADA HAL"!!!...


Coach 17599 Ashley Signature Sateen Hippie Black 


Mood Dah Jauh Ke Laut......

Posted by awan terpilu at 12:06 PM 0 comments Links to this post
yuhuuu, adoyaii dah lm sungguh blog aku ni terabai!!!...tergendala sungguh byk cite2 best xbest syok xsyok yg aku peram lm,he3 (^_____^)...

jgn kt berblogging *merapu  meraban*...berFB, Instagram, Online Shopping & segala mcm mak nenek laaa...smuanya dah jauh KE LAUT!!!...

sjak dua tiga menjak ni, mood nak menulis blog terus ilang - NO MOOD...
tb2 jer trus snyap trus jd pendiam trus sunyi sepi...yg aku rjin, dok belek2 bc blog2 blogger lain yg mostly adalah feveret aku (-_______-)...walhal dlm ati dok mengelitik nak menulis blog, meluap2 nak menulis pelbagai story mory yg berlaku disekeliling aku+dlm khidupan aku *yg blh dikongsi bersm korang laaa*...dok gatai tangan nak meng-upload pelbagai gmbar...dok gian nak bercite ttg nak chantek2 gedikkzz2 dgn korang smua!!!...

ohh hrap2 sgt, pasni aku pnya kekuatan+kerajinan utk menulis blog aku yg dah terabai ni hah!!!...xksah laa wlau xrmai followers wlau xdiiktiraf...yg penting ini benda yg aku ske buat+benda yg wat aku happy &  puas ati (@_____@)!!...



Wednesday, August 8, 2012

Wanita Dan Handbag

Posted by awan terpilu at 1:57 PM 0 comments Links to this post
arini aku nak cite merapu ttg brg kesukaan org pmpuan...confirm korang taw apa bendanya??...tak pun,jk korang sm species cam aku...than ada lak kegilaan kesukaan cam aku...lglaa kan taw (^____^)...

Handbag (^____^)...org pmpuan dgn handbag mmg xdpt dipisahkan!!...Betul ke??mmg betul weii...xyah ty org laen, aku ni pun sjak dah ada anak ni...kesukaan terhdp handbag ml muncul,meluap2,tido mlm xlena dok tringat2 bl dah bkenan kat sesuatu handbag tu hah!!!...tu yg slalu terkluar/muncul ayat2 "tersentap" dlm penulisan blog aku ni...

rs xlngkap hdup kluar umah tnpa mengendong/mengepit/menjenjet handbag *jk kluar mkn dkat2 gi kdai sbelah umah,xde laa aku usung handbag wokeyy!!*...handbag ni dah kira cam 'sahabat' org pmpuan laaa kiranya (~.~)...aku rs *bkn setakat rs* tp cnfirm laa rmai org pmpuan2 skrg ni ske+gilaa bli handbag...ske bli pastu ske kmpul byk2...jp jer design yg chantek, pastu siap leh pkir handbag ni leh matching dgn bj yg mn!!...kdg2 leh pkir lg, handbag kaler ni ada tak matching dgn kaler ksut aku yg dlm lemari tu???!!...jk blh, nak suaipadankan handbag tu supaya sedondon atau sipi2 matching dgn kaler bj/kaler ksut,HeHeHe...pling jelas nyata yg aku nmpak kan, kte ni jk dah ske/dah bkenan teramatlaa sgt...hege mahal camne pun takpe, snggup bli sngup sntap *kte2 pmpuan ni pndai adjust $ bli nak sentap handbag/brg2 idaman*...pndailaa kte nak cut mn2 expenses yg lain, akakaka...

hurmm, jk korang pun ada kesukaan+kepandaian camtu...smlaa cam aku pun (^___^)...jk dah bkenan sgt kat sesuatu handbag tu, xdpt bln ni aku tngu bln dpan...xdpt bln dpan aku tngu tgh bln...xdpt pertengahan bln, aku sntap ujung thn time ada mega sale kaw2 *lm weii menahan nafsu*...pastu jk ssh sgt nak bli, xde design yg aku nak pastu hege lak mahal YA RABBI...aku order kat oversea *bkn niat berlagak* tp ini kenyataan!!...sila laa percaye, hege handbag2 BRANDED lbh murah hegenya kat sn berbanding kat msia ni hah!!!...


jenis2 handbag yg aku ske (^____^)...design2 camni laa yg amat meruntun ati aku...ske size bsaw2 snng nak humban letak mcm2 brg...

gmbar2 handbag dibwh sekadar hiasan utk tontonan korang...siyes xtipu, smua ni pic curi pnjam dr web Fossil *aku xbli handbag2 ni smua*...










Fossil Tote Bag


 Fossil CrossBody

Fossil Satchel Bag


Fossil Shoulder Bag




hnya ske size handbag...blum lg ske ini BRAND...rsnya xmampu lg nak sentap...wlau blh order dr oversea *sure hege murah skittt dr msia* tp mama aakif ni blum ske/jtuh chenta sm ini BRAND (^____^)...





 Hobo Bag


Tote Bag







Tuesday, August 7, 2012

Outdoor Cooler

Posted by awan terpilu at 9:35 AM 0 comments Links to this post
tmbah koleksi lg...menyesakkan ruangan dapo lg (~___@)
xtaw laaa knp dah kawen dah ada anak...brlaa minat benda cap ni???...dl xminat lngsung, pndang pun sbelah mata ajer *jeling2 skit ada laa*...tp sbb dah lm aku aim ini design, tsentap bli gak (~.~)\(^___^)/...






 wlau aku ni dah reg. as a member...tp bli brgnya dr seller lain (^___^)...tp sbb aku dah ske kan, so sentap jer laaa...than kat stokis pun dah xde dah stok ini design dgn ini kaler...tu yg bl dah tnampak, trus PM seller trus rembat sebiji *consider bekas air raya, leh tak??*,hahahaha!!!...

 ohh sgt ske...dah dpt trus bsuh bersih2...trus transfer msuk air masak (^___^)...bekas lm kasi letak atas lntai *dok pkir nak simpan sorok katne??*...en.suami bising coz bininya membazir lg *time aku aku dok ralet+leka mengisi air dlm bekas br*...kan xbaik lawan ckp SUAMI so aku diam jer laaa *sedar diri mmg ske membazir:(*...bkn aku tkut suami tp aku RESPECT en.suami,HeHeHe...

akhirnya dpt gak (-_______-")





Friday, August 3, 2012

Baby Store's Feveret Mama Aakif

Posted by awan terpilu at 3:26 PM 0 comments Links to this post
wlau aakif dah besaw tp aku nak cite gak...arini nak cite kat korang ttg baby store feveret aku (^____^)...

skrg ni kedai2 barangan baby dah byk...dr yg ada jenama smpailaa yg xde jenama...xckup dgn kdai, dlm fb pun mlambak2 org meniaga barangan & bj2 baby...bkn setakat barangan baby, bj2 bdk pun mlambak!!...jk aku dah bkenan, aku shopping online jer...frankly speaking, aku byk shopping dlm FB (-____-')...tp bl gi terjah baby store lg BEST weii!!...dpt tgk secara live, leh pegang belek lm2...leh lama2an dlm kedai smpai kebas kaki+kematu bontot, HeHeHe...

so wat ms skrg ni, cuma 3kedai barangan baby ni jer yg pling aku ske...snng cite, feveret aku dr dl hingga laa skrg...tah2 bterusan menjd feveret aku utk anak ke2 anak ke3 (^___-)...




Fabulousmom
 
1st kedai baby aku taw & serang msuk...kdai agak besaw, chantek & selesa...mcm2 ado tp botol susu xbyk plihan...hege xbyk beza dgn Littlewhiz & One Baby World (^___^)...kat sini gak aku bli CD Lunatots utk aakif *ml2 dl bli 3pcs jer*...bl tgk ok+ngam dgn bontot aakif, aku gi bli lg *tmbah kuantiti CD*...





Bandar Puchong Jaya 
21-1, Jalan Merbah 3,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor.
Tel : 03-8076 6121 
Opening hours : 10am to 8pm DAILY






LittleWhiz

ni kedai barangan baby yg aku taw time aku keje kat jpj...kdai ni xjauh sgt dr opis aku...so agak snng nak gi serang laa...kedai besaw gak, byk plihan utk botol susu & stroller...tp kat sini CD hnya ada brand Autumnz ajer, xsilap aku hege CD Autumnz per pc dlm rm31.90 *hege tu dah termsuk dgn free 2inserts*...dan one thing aku noticed dlm kdai ni, hege stroller Quinny cam murah skit laaa...than breastpump pun byk plihan (-____-)...








One Baby World

kdai ni lak aku taw dr majalah Pa & Ma...selak2 majalah, nmpak cite ttg ini kdai...pastu lak time tu, kdai ni ada wat sale *ohh mmg aku ske*...aku pun trus tgk website & reg. than trus sentap brg utk aakif (~.~)...pastu aku noticed kan, kdg2 kdai ni bl time sale, hege brg murah skit dr Fabulousmom & Littlewhiz..tp sbb jauh lak kat area ulu kelang sn, so aku order online jer laaa (^___^)...







No. 1C (3rd Floor), Persiaran Permata,
Taman Permata, Ulu Kelang,
53300 Kuala Lumpur.
Tel : 03 - 4162 0335
(We are above Old Town White Coffee shop - lift facility is provided)


Permaisuri Map



 No. 89-1 (1st Floor), Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel : 03 - 9174 0557
(We are next to Pizza Hut - lift facility is provided)




  No. 108 (1st Floor), Blok 2,
Laman Seri Business Park,
Section 13,
40100 Shah Alam,
Selabgor.
Tel : 03 - 5523 3968
(We are next to Am Bank - lift facility is provided) 



Shah Alam Map
 yg ni outlet terbr di Shah Alam...aku dah gi serang 2kali dah (^___^)...lg best+lg aku ske coz dah dkat dgn area opis aku!!!...xperlu nak bli online kne tungu brg smpai...ni trus jer gi serang+trus dpt brg dpan mata...












Nota Ikhlas ~ sbb kerajinan yg melanda *tetb2 agak rjin skit* so aku tepekkan skali map utk gi ke baby store ni hah...hrap2 dpt membantu mommy to be or mommies2 kat luar sn yg sdg mencr or plan nak mnambah koleksi barangan anak2 (^___^)...btw, dlm baby2 store camni kan, lg byk pilihan taw!!...mcm2 ada, lg chantek design lain dr yg lain...snng ckp, lg syiok shopping!!...lau bw anak, mers laa yerk main kejar2 or hide & seek bersm anak2 tersyg *aku dah mers dah*...so mommy to be or mommies, apa tngu lg...pasni leh gi serang tp jk xjp gak ketiga2 kdai ni, sila laa call kedai wokeyyy...

Tuesday, July 31, 2012

Mama Aakif Serang Fabulousmom

Posted by awan terpilu at 10:16 AM 0 comments Links to this post
Tarikh : 28/7/2012
Lokasi : Fabulousmom


Bandar Puchong Jaya
21-1, Jalan Merbah 3, 
Bandar Puchong Jaya,
 47100 Puchong,
Selangor.
Tel: 603-8076 6121
Opening hours : 10am to 8pm DAILY 


dah lm aku xserang ini tmpat!!...ohh sgt ske dgn ini tmpat...sjak ada aakif *ml serang ini tmpat pas aakif lahir*...aku byk bli brg2 utk aakif dlm kedai barangan baby camni...lbh byk plihan, design pun chantek2 laen dr yg laen taw!!...bl ada sale, lg syiokk sentap itu ini, mcm2 brand ado..dr yg murah hingga laa cecah ribu riban...

wokeyy back to the real story...niat asal dtg ini tmpat, just nak bli puting botol utk aakif...jejak jer kaki dlm kedai, ati ml xkeruan!!...jeling sana jeling sini *ingatkan aakif jer xkeruan, mama pun trut sm,ha3*...aritu ada sale tp xsmua items laa...tp ok laa kan dr xde lngsung!!...



zassst jom ke lokasi kejadian.............................














aakif jp kwn br...shy2 cat, nak tego tp jual mahal...tp aku tgk, aakif cam nak keletup jer anak cino tu...tah apa yg aakif xpuas ati, aku pun xtaw???...

 aduhh ini bdk pnya tngan xreti dok diam...segala benda dia nak belek2...yg xtahan tu, siap seluk nak bw kluar brg2nya (@___@)...





longgok2 jualan murah...byk chantek2 tp aku xserang tgk pun coz tkut tsentap...tp byk utk gegirl laaa *seb baek anak aku boboiboy*...so slamat laa skit $ aku...


Nursing Bra
ini benda manyak murah...dl time aku preggy, xbli pun bra cengini coz xde mood!!...xde keinginan lngsung nak bli segala mcm benda2 camni hah *aku bli bra+sepender size gabak cap Skiva ajer* (~___~)(^..^)...



 Maternity Wardrobe
leggings+bj utk preggy mommies...hege agak reasonable, kualiti kain pun elok (^___^)...

tgk ini bdk, ada laa tu benda yg dia dah bkenan!!...siap membongkok bagai sakan menelek...mata tu xberkelip2 weiii (^___^)...awal2 aku dah bg warning, "uchuk, dont touch...uchuk, xyah laa, kat umah dah ada mcm2 dah nt papa bising!!"...

Cloth Diapers
pelbagai design & kaler (^___^)...CD yg pling mahal, xsilap aku brand GroVia!!...aku bli brand Lunatots utk aakif sbb hege murah skit tp kualitinya pun bgus taw+tahan lm *most recommended & rmai malay mommies yg bli ini brand*...sgt2 bersyukur coz aku xtsentap lg...ohhh tidak, stok sudah ada byk kat umah *siap ada smpan skit utk "adik" aakif*...oopps jgn salah sngka, aku xpregnant lg taw (^___^)...last time tsentap byk CD Lunatots, sbb syg nak pkai kesemuanya so kasi asing simpan laaa...


Rangkaian Puting Botol

Rangkaian Botol2 Susu
kat sini xbyk plihan laa utk botol...skrg ni aku standby 2jnis botol susu utk aakif - Avent & MAM...seb baek aakif ngam dgn botol MAM tu...pastu botol MAM kne ada 2bj -----> 1bj umah mil 1bj umah kteorg (-____-)...utk botol susu, byk choice+brand...aku ske bli kat SINI...tp sbb jauh laa pulak dr umah *kang en.suami btkar jd SHREK, gi jauh2 semata2 nak bli brg 2-3bj ajer!!!*...sbb tu aku plih botol MAM utk kegunaan aakif di umah (^___^)...

tgk tu, itu bdk msih xreti dok diam...ada jer benda yg dia nak belek2 *xsedar yg mainan dia dah mlambak yak kat umah*...dok gelut laa jerit2 pngil aku, "mama2, enggok ni...antek laa??"!!...

ini smua utk aakif...ni aku yg plih, nt bl aakif dah pndai plih sndiri, sure kopak rabak laa poket mama,he3...

Bumble Bee Pillow (M size)
Bumble Bee Baby Safe Liquid Cleanser
MAM Baby Bottle (Twin Pack Offer)
MAM Silk Teat SF (2pcs)
Munchkin The Big Brush


model produk Fabulousmom (^____^)
ini bdk nak inter-frame laa fulakk dismping brg2nya...muka byk happy coz dpt botol+puting br...sronok laa coz dpt mengelinjang dlm  kedai tu td...


Monday, July 30, 2012

Wallet Baru

Posted by awan terpilu at 1:33 PM 0 comments Links to this post
ohhhh utk sekelian kalinya, mama aakif tsentap lg ini brand (^____^)...
actually i've eyeing this thing agak lm!!...dah lm tercr2 ini design, msuk dlm butik Fossil@Setia Mall, wallaweii hege agak mahal!!...so hancus hajat ati nak rembat ms tu:(...


tup2 terjp lak ini design dgn hege yg agak reasonable (^____^)...puas pkir pnya pkir, xtertahan dah ati ni...maka hruslaa tsentap gak...sntap gak dgn alasan, ni leh wat wallet pra-raya ni...hurmm lupakan jer laa weii, xsabo nak tngu raya maka dah lenjan pkai dgn jayanya pd keesokkan ariny (-_____-")...







Fossil Long Vintage Wallet SL2962998



benda ni laa yg wat tido mlm aku xlena2 *ayat sdapkan ati sndiri*...mlayang $ xpsal2 tp sbb dah ske kan...asyik tringat2, skrg dah dpt...fuhh lega, snyum meleret smpai tlinga!!!...so hruslaa pkai hingga lunjai wokeyy...









 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting