Tuesday, January 15, 2013

Medan 2012

Posted by awan terpilu at 2:02 PM
Tarikh : 11 - 14 Mei 2012
Lokasi : Danau Toba ----> Berastagi ----> Medan


dah lm tperap ini cite...oleh krn kesibukan yg melanda+xde mood+mood yg dah jauh ke LAUT...tetiba arini cam ada rjin terlbh, maka nak paste & story mory ttg ini percutian...yer2 aku taw, ini cite percutian thn lpas wlau pic dah mlambak aku upload dlm FB (^____^)...tp ini kan blog aku so aku nak tepek+cite jer laa apa yg aku nak cite kan *ada aku kesah!!*...

ini salah satu WishList 2012 aku & alhamdulillah akhirnya tercapai gak...mers gak nak gi berct@bergedikzz santai bersm en.suami+aakif (-_____-")...sethn ooo aku booking utk percutian 4Hari3Mlm ni hah *xkesah laa asal dpt gak gi, airsia pun airasia jer lerrr*...wlau xbpeluang lg nak gi OVERSEA gituzzz tp takpe laaa...

percutian yg agak fenat gila vavi tp BEST!!...perjalanan yg jauh dr 1 tmpat ke 1 tmpat yg laen tp view sgt chantek *tolak tepi view "toyok panggang" di kanan kiri jln*...tour driver yg sporting+very helpful amat menyenangkan ati aku spanjang berada di sana!!...wlau xshopping sakan, xshopping bagai cam org gila tp aku puas ati sesgt!!!...tmpat nyaman, tenang+chantek maka ilang laa jap rs tension+stress & segala mcm mak nenek charge2 -ve aku (^____^)...

siap ckp kat en.suami "abg, jk ada budget lbh lg...kte repeat dtg sini lg taw, kte lpak sini 2mlm than lpak kota medan 2mlm taw"!!!! (@____@)(+_____+)...

en.suami sengih jer laa dgr bininya membebel *dlm ati mesti berkt, lyankan jer laa peel bini aku ni hah*...wokey xmau cite manyak2 so just tepek pic utk meperindahkan+menyedapkan lg cite percutian yg citenya dah lm tersimpan+tertangguh dlm peti draft, akakakaka!!!!...



pic menantu & mak mertua, hrus snap pic gedikzz2 dl sblum naek iteww aeroplane...iteww bdk kcik ttp nak menyelit, menyengih jer kejenya...pastu wat perangai, nak maen lari2 hide & seek kat dlm airport tu hah!!!!...

aeroplane br nak panas enjin, buntot xkebas lg...aakif dah ml wat lorat, ml xreti dok diam...start dah nak jerit2 nangis2 maka "khidmat penenang" mak mertua Hjh. Lembut amat dibutuhkan (^_____^)...

muka2 capek, peyut pun dah berbunyi...seb baek kteorg bantai mkn nalarekeq!!!...coz pastu kteorg menghadap perjalanan yg maha pnjang+jauh gituzzz, he3!!!!...

mama aakif+katy aka acu si aakif+papa aakif (@____@)(=______=)...

slamat sudah msuk ke dlm peyut, ni yg aku kt "bantai mkn nalarekeq"!!!!...licin oooo, seb baek cedap (^_____^)...

sprt biasa, pose tetap mama aakif (-_____-")...

view waktu pg, 1st day kat Danau Toba International Cottage...

hruslaa ada gmbar mama+aakif interpose gituzzz...

than hruslaa ada pic en.suami, papanya aakif...

isi TANK kasi pnuh dl sblum meneruskan percutian kami...sblum cuci2 mata menikmati keindahan alam (^____^)...

hajat di ati nak mandi dlm ini pool tp suhu sgtlaa sjuk...so lupakan ajer niat tu yerk!!...tp berpeluang tgk org jtuh dlm ini pool (^______^)...

 xdpt terjun pool, xdpt maen celop2 kaki...mama aakif dpt posing kat tepi pool pun jdlaa *wat pelepas gian*...ala2 posing cam retis kat tepi pool kat Quality Hotel KL gituzzz!!!!...
 
 sgt seksa utk mama+papa snap pic bersm!!!...ms ni aakif dok menggelitik nak menyelit gak!!!...maka suh FIL kasi angkot aakif taruk tepi...adoyaiii APTB (^____^)...

see i told u all!!!...sgt ssh nak snap pic gedikzz2, ni turn aakif lak nak expose diri...nana nak snap pic pun ssh maka hruslaa usung cucunya yg baek ni hah interframe skali, akakakaka!!!...

hotel kami menginap...simple but nice, xksah laa yg penting selesa utk tido (^___^)...


papa aakif yg maintain cool+hencem...mama aakif yg senget bahu+tegang urat tengkok semata2 nak snap pic atas bot...dan sprt biasa, aakif yg xreti dok diam!!...

oooo mama aakif lg (^____+)(-________-")...

















time ni cuaca sgt sejuk wokeyyy..aakif ttp cam biasa, mama dah ketaq2 lutut ketap bibir TAPI ini bdk ttp nak mengelinjang sana sini...










last day kat kota medan...xbyk pic sbb aktvt adalah santai...shopping2 mkn2 cuci mata di kwsn sekitar...kwsn yg agak padat+macet gituzzz...keadaan jd agak haru, bl tetb aakif xsihat, cirit birit...pnyalaa ssh nak cr FARMASI, nak bli ubat pun pnyalaa payah...



ari ke-3 di Kota Medan, kami menginap di Garuda Plaza Hotel...hotel kcik jer tp chantek+selesa, mkn pun not bad...pling BEST buffet pg, byk plihan so mknlaa hingga muntah meliah, akakaka...

check in dlm blik hotel, ini bdk kcik wat cam umah+katil dia yg pnya...maen tab mama cam expert gituzz...maen games AngryBird tp bird asyik terpelanting ke blakang weiiii, ha3!!!!!...

APOTIK = FARMASI

bdk xsihat maka xde laa lincah..xde laa mengelitik mengelinjang xreti dok diam...kesian anak mama tp seb baek laa last day aakif xsihat...jk awal2 smpai dah lembik camni, lg huru-hara mama+papa...

tunggu pak supir aka our tour guide dtg jemput...nak blk sudah, time ni fenat teramat tp happy (^_____^)...




TAMAT SUDAH CITE PERCUTIAN UTK TAHUN 2012



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting