Thursday, January 19, 2012

DCL Products

Posted by awan terpilu at 10:35 PM
sila beri perhatian smbil besarkan biji mata...kali ni aku nak cite ttg produk DCL...benda2 camni mmg aku ske *xtaw laa korang ske ke x??*...tp sekadar utk berkongsi info+secret kechantekan aku kini *ohh bangga pd diri sndiri skejap,trus tpkir,chantek kah aku??*...akakakaka...

aku ni jnis yg ske mkn jamu+segala jnis vitamin...dl ms zaman anak dara,aku mkn jamu+vitamin but now dah kawen+dah jd mama aakif...aku dah stop mkn segala mcm mak nenek jamu dan seangkatan dgnnya coz tkut terjejas pd production susu aku *tkut perut my uchuk meragam coz my uchuk kuat menyedut*...those who know me,akan tkezut tahap beruk laa bl tgk aku telan vit dgn riak muka selamba deqq ajerrr *aku mkn pun ikot kesesuain+kperluan body aku wokeyyy*...

DCL ni mmg femes & rmai gak laa yg mkn produk ni hah...frankly speaking,before this aku mmg xtaw lngsung ttg DCL ni hah...ni smua gara2 pegi Mesy. Tahunan Puspanita di SUK Shah Alam...leh lak time tu ada talk ttg produk DCL...so pas dah abis dgr,hrus laa ke booth jualan...so bl dah singgah ke booth jualan,ty pnya ty *kne cuci otak skali*...maka hruslaa terbli,dah laa time tu ada promo utk produk Bidadari+kad keahlian...cam aku ni,mmg ske bab2 vitamin/supplemets utk chantek2 sihat2 ni kan *sapa yg xmau klihatan chantek sihat bergaya kan,ahakzz*...so aku mmg xmelepaskan peluang laa utk try DCL la pulakk...

maka ini adalah antara turutan produk2 yg aku dah try...
Bidadari---->Inte-Cleanse---->Q-She---->Red Guara
till now aku still consume mkn Bidadari...produk ni aku pling ske,selain dr rsnya yg sedap...the most important thing that i noticed, bdan rs segar+kurang rs letih or lesu wlau tido lewat,pas2 bdan pun rs bertenaga laa skit...bese laa sejak dah ada anak ni,keje umah smakin bertmbah2 than wat keje pun nak kne cepat+tkejar2 *trust me,this product mmg bagus,dah berbotol2 dah aku minum*...Intel-Cleanse dah xmkn tp aku dah try dlm 4kotak...mmg bgus utk melawaskan pembuangan air besar+utk nyahtoksin badan...Q-She pun aku just try mkn 1botol ajer tp rsnya pasni cam nak try mkn lg laaa coz *dr apa yg aku taw+dgr kan,produk ni bgus+mmg elok utk kte org pmpuan yg dah kawen+beranak pinak,sgt bagus utk payudara+bontot,hahaha*...Red Guara aku bli sekali sekala coz aku ada minum Kopi Pyra *next entry aku kan cite ttg produk ni lak*...



oleh sebab aku agak rajin ini ari...so aku list down apa fungsi2 setiap produk DCL ni(~.~)...atas sbb keberkesananya pd aku...so aku pun nak berkongsi dgn korang smua (^_^)T__T








 Bidadari RM77 (375ml)
 MOST RECOMMENDED

Bidadari adalah minuman berfungsi untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan suami isteri dikomposisikan dengan bahan semulajadi mewah seperti:-
•Madu Asli
•Sirih
•Akar Serapat
•Kacip Fatimah
•Kurma
•Manjakani
•Jarum Emas
•Asam Jawa
•Daun Cekur
•Lain-lain herba terpilih

Keistimewaan Bidadari Mekanisme Bidadari untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya dengan protein, serat, kabohidrat dan vitamin A,B,C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina sistem rahim, meningkat seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri).

1.Sirih
Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut hidung dan lapisan dinding perut. Sirih yang diadun dengan lain, ramuan juga akan bertindak mebantu membina rahim dan sistem peranakan.

2.Kacip Fatimah
Terbukti boleh merawat buasir, penyakit dalam tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan mengecutkan rahim serta membantu mengetatkan faraj.

3.Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya Kacip Fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan sistem kemutan.

4.Kurma
Kaya dengan protein, serat, vitamin A dan C, zat mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.

5.Manjakani
Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.

6.Asam Jawa
Kandungan "Flavonoid" di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.

7.Serai
Kandungan "CITRAL" di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegngan otot, sengal-sengal dan sakit kepala.Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebab angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya kaki berbau). Serai juga membantu menurunkan suhu badan sesuai untuk demam. Ia juga bersifat anti-septik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.

8.Jarum Emas
Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.

9.Daun Cekur
Sangat baik untuk wanita lepas bersalin untuk tujuan membina rahim dan untuk melangsingkan badan.

Keistimewaan Rumusan Bidadari
•Membantu masaalah keputihan
•Membantu mengatasi masaalah senggugut
•Membina rahim
•Mengecutkan rahim
•Mengecutkan otot faraj
•Menyempitkan faraj
•Menguatkan sistem kemutan
•Meningkat nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada

  suami semasa hubungan kelamin
•Menambahkan kolagen dalam badan
•Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
•Membantu menghilankan bau badan dan mulut
•Melegakan panas badan
•Menegangkan payudara
•Meningkatkan IQ
•Membekalkan tenaga segera
•Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan.

Cara Pengambilan:
•2 Sudu besar, 2 kali sehari
•Waktu pagi- 1 jam sebelum atau selepas sarapan
•Malam - 1 jam selepas makan malam
•Jangan makan atau minum 1 jam selepas pengambilan Bidadari

Larangan kepada 3 Golongan:
1.Wanita hamil
2.Wanita sedang haid
3.Lelaki




Inte-Cleanse RM48 (20 capsules)

 INTE-CLEANSE adalah rumusan ekstrak Aloe Vera dan herba-herba terpilih membekalkan nutrisi-nutrisi penting kepada tubuh. Ia diformulakan oleh pakar perubatan herba dan perawatan alternatif berasaskan R&D yang mendalam adalah terbukti sangat berkesan untuk:-

• Mencuci dan membina usus 
   (mengeluarkan kotoran lama dan toksin di dalam perut).
• Melawaskan pembuangan najis (membantu masalah sembelit).
• Membakar lemak & mengurangkan berat badan & membantu

   untuk pelangsingan.
• Membuang lendir yang menghalang perjalanan angin dalam badan.
• Membantu mengurangkan uluran dan medu.
• Mengeluarkan angin.
• Mengurangkan senggugut dan pening.
• Membantu memulihkan jerawat dan resdung.
• Masalah keracunan.
• Membantu mempertingkatkan tenaga batin lelaki dan wanita serta

   menyeimbangkan tekanan darah.
• Menggalakkan pergerakan usus besar yang kerap dan melegakan sembelit.
• Membantu mengawal dan meredakan stess
• Mengatasi metabolisme rendah (dimana gemuk walaupun makan sedikit)
• Mengatasi masalah low hormonal level/paras hormon rendah

   (masalah menopouse)


Inte-Cleanse sangat berkesan mencuci usus bagi mengeluarkan segala kotoran dan toksin, serta lemak-lemak di dinding usus melalui proses pembakaran dan akan keluar melalui proses penyahtinjaan. Hasilnya adalah usus yang bersih dan sihat. Usus yang bersih akan menjadikan anda sihat dan kelihatan lebih muda dari usia!

 

Q-She RM68 (42 capsules)

Rumusan Pueraria Mirifica gred terbaik yg digunakan secara meluas di Jepun & Eropah utk tujuan meningkatkan saiz payudara. Dirumus khas utk meningkatkan & mengaktifkan kolagen dlm kulit bagi mengatasi masalah kulit kering dan berkedut. Kesannya,kulit akan tegang dan lembut, payudara pejal dan pinggul yg menarik tanpa kesan sampingan.



Red Guara Cafe RM22 (18 sachets)

Dikomposisikan dengan 3 bahan mewah utama terdiri drpd ekstrak Guarana, Ubi Bit Merah & Yis Beras Merah. Diperkayakan dgn Kopi Arabica & krimer berasaskan soya utk perisa hebat & pelbagai nilai perubatan seperti:-
 

•Membekalkan tenaga segera utk badan
•Mengenyangkan dan amat sesuai utk proses penurunan berat badan
•Tahan lapar dan sesuai utk org yg berpuasa
•Membantu mengatasi masalah kolestrol
•Membantu masalah athma & pernafasan
•Mengatasi masalah kelesuan
•Membantu menstabilkan hormon
•Membantu menambah tenaga lelaki

 

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting