Monday, January 9, 2012

Shopping Hari Jumaat Yang Indah...

Posted by awan terpilu at 12:53 PM
tarikh : 6/1/2012
lokasi : SACC Mall

aktvt wajib setiap ari jumaat sbb...sbb ari jumaat,org2 koje gomen kan start break pukul 12.15tgh-2.45ptg...so apalg,jk xdok melanguk tercangok kat dlm opis...aku kan kluar merambu+merayap2 jap sekitar s.alam nan indah *slalunya aktvt ini dilakukan sndirian,hahaha*...jln pnya jln jeling pnya jeling...ini laa hasil rembatan aku *pasni kne dok dendiam!!!*...



1. Wedges
plan asal just nak sentap sandal *still ada sale kat Vincci tp dah xbyk*...dah jp sandal yg aku bkenan,tgh nak byr...tup2 mata terpana seketika kat iteww wedges...aduhhh sudah bkenan,try pnya try...pas2 truslaa tsentap skali *ohh sila laa percaye,sjak ada anak aku ml minat gilosss pd wedges*

2. Sandal
niat bli nak wat pkai ala2 basahan laa kat opis...dah siap pkir,nak lenjan pkai utk merambu+merayap tatkala kluar pd ari jumaat,akakakaka *td pun aku selamba jer pkai selipar fipper classicku ke sacc mall*...fuhh sungguh selesa berjln *situasi itu akan terjd bl aku plan nak wat maraton ari jumaat ke jj bkt raj/alam sentral-->sacc mall--->pkns,hahaha*

3. Baby's First Book
yg ni time nak blk...msuk dlm pkns tnmpak lak...pas2 tersingah lantas trus terblikan utk aakif(~.~)

4. Loreal Nutri-Gloss Light Shampoo+Conditioner (Travel Pack)
yg ni aku bli sbb aku berkenan paketnya yg kecik ajer than hege pun murah...just $8.90

5.  DiscloSure Urine Pregnancy Test
ohhhh benda yg 1 ini...hrus aku standby di umah *dah lm weii lupa nak bli*...so td msuk watson,mate trus melilau cr benda ni hah,HeHeHe...

6. Natural Facial Sponge
bli sbb nak replace facial sponge aku yg hidup segan mati xmau tu hah...pasni nak kne standby byk keping gak coz bkn aku solang jer yg gn...coz pasni nak tenyeh muka en.suami gak *ohhh skrg ni bl aku tlbh rjin,aku sndiri offer diri utk lakukan facial treatment pd muka en.suami 2kali seminggu*...oohhh sila puji+bangga diri yerk liza,hahahaha!!

7. Maybelline Make-up Remover Eye & Lip
yg ni bli sbb dpt hege diskaun...kiranya cam PWP (purchased with purchased)

8. Maybelline Crayon Liner
ritu rsnya tnmpak jap iklan benda ni dlm tv...td jeling2,"eh2 dah ada laaa"?! *ayat ucap sndiri+ayat nak terlabur duit*...ada lak kaler brown so truslaa sentap 1...seb baik hege pun xmahal sgt *bli gak coz nmpak cam menarik+eyeliner aku yg ada dah nak hmpir abis*

3 comments:

cik laure weng on January 8, 2012 at 7:10 PM said...

cantik yg nie.xnmpk ah u pki..

cik laure weng on January 8, 2012 at 7:10 PM said...

cantik yg nie.xnmpk agi u pki..

awan terpilu on January 9, 2012 at 12:07 AM said...

cik laure,mmg laa u xnmpak lg i pkai...coz i br jer sentap ari jumaat ritu

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting