Wednesday, January 25, 2012

Vitamin Untuk Aakif (~.~)(^__^)

Posted by awan terpilu at 11:09 AM
sbb mama aakif yg kemaruk ske mkn vit & others healty supplement...so knelaa turunkan ilmu ni pd my uchuk as well,hahahaha...tp bkn maknanya,kne bg mcm2 jnis vit cam mama aakif dok telan ari2...memadai laa bg mkn vit yg khusus utk keperluan badan anak...tp bak kt sesetengah org  di sekeliling aku,"alahh klau nak demam,demam gak,watpe laa nak bli benda2 cam2 utk anak,tah elok ker tak,blum tentu ok pun!!??"...

excuse me,anak2 pun kne gak bg mkn vit coz antibodi depa xkuat lg cam kte mak2 bapak2 bdk ni weii *ini pendapat peribadi aku,xtaw laa pd org lain??*...jk sesuai+elok utk kesihatan anak...apa salahnya bg anak mkn...kte dok gelut bli mcm2 utk keperluan diri sndiri+umah+kete bla bla bla...maka keperluan yg 1 ni pun kne pandang gak...








D~Gnius RM39.50
MOST RECOMMENDED

1st vitamin yg aku blikan utk my uchuk...ms my uchuk berusia beberp bln,aku dah bg mkn vit ni...xde rs pun,tawar habiaq bak kt cik laure weng aka adik iparku...tp aku tgk anak aku mkn selamba jer...laju jer kunyah smbil muncung2 mulut,akakaka!!!...dan ini adalaa antara sbb2nya knp aku bg my uchuk try produk ni,dah berbotol2 dah aku bli *xsalah mencb utk kesihatan anak*...


D'Genius - untuk bayi hingga kanak-kanak berusia 13 tahun. Adakah anda atau anak anda mengalami masalah kebuntuan fikiran, lembab berfikir, pasif, sukar menghafal, emosi terganggu, pelupa, pemalas, tidak kreatif dan stress? Ini bermakna ia selamat digunakan walaupun diambil secara berlebihan. Media yang berasaskan susu kambing/susu unta yang digunakan amat berkesan untuk pembinaan tulang, menguatkan otot, meningkatkan fungsi hati dan pembinaan sel-sel darah. Gabungan garam2 tisu yang terdapat di dalam D-Brain amat berkesan untuk meningkatkan fungsi sel otak, seterusnya meningkatkan proses pengawalaturan Central Nerve System. Ia juga dapat meningkatkan sistem imun dan tenaga seks bagi orang dewasa. Penggunaan garam2 tisu ini juga amat penting bagi ibu-ibu yang lepas bersalin dan mereka yang telah menjalani pembedahan. Juga amat baik bagi ibu-ibu yang mengalami alahan semasa mengandung/morning sickness. Kaedah menggunakan D-genius secara kunyah atau hisap memberikan kesan segera kepada organ sasaran. Ini kerana proses tersebut menyebabkan ia dapat diserap oleh sel-sel saraf di bawah lidah dan dihantar terus ke saraf-saraf yang lain. 
D-genius didapati sungguh berkesan di dalam meningkatkan sistem minda anak2 dan pertumbuhannya seperti berikut: 
* Mencerdaskan minda
* Menguatkan daya ingatan 
* Menambah daya kreativiti 
* Menambah daya tenaga mental 
* Mewujudkan ketenangan fikiran 
* Mengatasi masalah stress 
* Mengatasi masalah hiperaktif 
* Membantu pertumbuhan prima 
* Mengatasi masalah bertutur/berjalan 
* Meningkatkan selera makan 
* Masalah telinga berbunyi 
* Batuk dan demam 
* Meningkatkan sistem immunisasi tubuh 

Cara Pengambilan:
* 1 tablet dikunyah@dihisap@dilarutkan dlm sudu - 2 atau 3 kali sehari untuk
   1 tahun ke bawah
 * 2 tablet d-genius dikunyah@dihisap - 2 atau 3 kali sehari untuk 1 tahun ke atas
   (kanak2 atau dewasa)




 
Appeton Lysine Tablet RM34.00

yg ni lak 2nd vit,kak ipar 2nd aku yg bg kat my uchuk *kak ipar 1st & 2nd keje kat klinik*...mlnya my uchuk xmkn pun tp skrg ni aku tgk...laju lak telan pas2 jap2 lak nak mkn vit...so skrg ni kne laa aku bg mkn selang-seli appeton & d~gnius (~.~)...adoyaii anak aku tu (@__@)...


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting