Friday, January 6, 2012

SimplySiti

Posted by awan terpilu at 11:44 PM
sapa yg xknal SITI???...bkn siti musliha dan bkn siti sifir wokeyyy!!!...ni Dato Ti>Dato Siti Nurhaliza...

dr seorg bdk kg bertukar ke penyanyi tersohor *it really dreams come true*...now she became a bussineswomen!!!...aku dah agak dah yg Dato Siti ni kan kluarkan brg2 kecantikan atas label sndiri+she also became a model for her own products!!...yer laaa,bl dah ske kan kecantikan plus duit pun dah membukit...so apalg,leh laa kluarkan jenama sendiri...

sbenarnya aku adalah peminat tegar *fanatik* pd produk Loreal & Maybelline...kedua2 produk ni amatlaa sesuai+sungguh meruntun ati tatkala aku melintas lalu di dpan kiosk2 kedua2 jenama ni di dlm Watson/Guardian,wakakaka...ohh apalaa yg aku melalut panjang berjela ni hah!!!

so back to the story----->now nak cite ttg produk SimplySiti lak...actually mlnya aku just ske2 jer belek produk SS ni...belek pnya belek toleh kanan toleh kiri...rmai lak pmpuan2 dok busy mentry+memilih produk ni hah...so aku pun gatai2 tngan,truslaa sentap blusher,eyebrow pencil & 2lipsticks *trus sentap sekali 2 daaa*...HaHaHa

dr pendapat+pandangan ikhlas aku...produk ni mmg bgus+best...best dr segi kaler2 lipsticksnya yg pelbagai dgn judul2 lagu Dato Siti...lg laa aku ske pkai lipsticksnya coz ada yg pnah tego & kt chantek kaler lipsticks aku tu hah *sungguh xtipu,kalernya mmg chantek+tahan lm gak melekat kat bibir*...than yg pling aku ske,blusher!!...selain snng nak toyoh kat pipi,tahan lm gak taw *ala2 cam blusher Loreal gak laa*...


produk2 muka mmg aku xtry coz aku dah stick with another brand...tp kakak sepupu aku+adiknya dah try pkai bedak SS ni...depa kt mmg ok+tahan lm...aku tgk pun ritu,bedak SS chantek,smooth jer melekat kat pipi2 depa yg gebu tu hah(~^~)...


but 1 thing that i noticed through my observation...SimplySiti punya price agak mahal gak laa...rsnya hege SS ni dah cm Maybelline skit *ni yg aku rs+nmpak laa,xtaw pd org lain*...bkn aku jer yg rs cengini,ada laaa beberp rakan sekerja aku pun dok ckp cengini gak...alaa aku pun bli time ada 15% diskaun tu:)...snng cite----->tepuk dada,intai purse,tgk make-up pouch than bli laaa...nak chantek,kdg2 kne laa melabur skit syg oiii tp pndai2 laa adjust...aku pun wat cara cam2 gak weiii (@_@)\(~.~)/



so this are my SimplySiti......








Blusher > Rosy Pink
Lipsticks > Ku Mahu & Hati Berbisik = kaler yg pling aku ske!!
Eyebrow Pencil > Dark Grey *rsnyalaa dah lupa apa namanya*


so pd sesapa yg 1st time nak try or nak bli mn2 stok yg dah hmpir abis tu....apalg moh lee kte serang...

*
*
*
*
*
*
*
*


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting