Sunday, January 29, 2012

Ohhhh Kuat Sungguh Penangan Ini Burung......

Posted by awan terpilu at 12:13 AM
burung apa??...burung nuri
burung apa??...burung nuri


hahahaha,tiada kena mengena ttg burung wokeyyy...kali ni nak cite ttg kemaruknya aakif pd kartun!!...adoyaiii,bdk2 zaman skrg ni lg advance+lg peka pd sesuatu benda...lg bijak berbanding bdk2 dl *rsnya zaman aku kcik dl,aku xde kot camni*...


jk korang ada bc enrty2 aku sbelum ni,aku slalu dok cite slalu dok tlis mcm2 pasal my uchuk *anak lelakiku aakif*...ni lg 1 cite psal aakif...kan aku kt,aakif dah kemaruk pd kartun+dah ml kenal beberp karakter kartun....dl aku tgk,pantang dgr lagu or cite upin ipin start...aakif kan trus toleh dan trus hadap tv dgn khusyuknya....pas2 kan,aku noticed,aakif ske lak pd elmo...abis elmo kaler merah adik ipar aku pnya dia pi rembat *siap leh usung bw blk umah,berhari2 laa ada kat umah kteorg*...

now yg terbaru ~ angry birds lak!!...aku ml taw yg aakif minat itu burung coz dia dok khusyuk mentelaah katalog2 naninya *pangilan utk MIL aku aka nenek pd aakif*...pastu bl selak kat page yg ada kartun angry birds,pnylaa riuh mulut aakif *ohh anak aku still xpndai ckp lg*...yg xtahan tu,siap usung itu katalog bg aku tgk...siap leh tnjuk2 lg mn yg dia ske *time tu aku dah trus pkir,nak kne g serang kdai utk sentap itu burung laa,akakaka*...






maka pencarian pun bermula & ini laa hasilnya..........




1st batch
ni papa aakif yg blikan *rempat kat pasar mlm ajer*...sbb bli coz kesian kat aakif yg dah ml kemaruk pd angry birds than kteorg xde bli apa2 pun lg...ritu dah jp dah tshirt+sluar pendek angry birds kat JJ@ioi mall tp bsaw sgt sizenya than hege pun agak mahal *hege dlm $30-$40,rsnya yg tu ori laa*...so rembat jer kat pasar mlm,$5 each *ok laa wat starting utk gumbirakan ati aakif*...


2nd batch 
yg ni edisi special utk aakif *serba merah mak ngah,HeHeHe*...smuanya aku bli kat sacc mall ajer *dah xkose dah nak cr kat tmpat lain*...sbb kesian tgk aakif dok perembat kakak2nya pnya buku+alat  tulis...dok pi buraikan beg2 skola kakak2nya maka haruslaa aku sentap smua benda2 di atas...fuhh lega ati bl dah blikan smua tu hah *yer laa ibu mn yg ske tgk anaknya dok pi rebut brg2 anak org lain walhal anak kak ipar sndiri*...dah ada anak ni,aku sedar 1 perkara,kegembiraan anak melebihi segala2nya!!...sementara aakif xtaw minta itu ini tunjuk itu ini or pi ambil itu ini,tup2 dah ada dlm trolley (@_@)(-__-)...so blh laa beli benda2 camtu hah tp bak kata MIL aku "alah anak hang xtaw apa2 lg,mamanya yg excited lbh...ker mamanya yg ske itu burung"???...aku hanya mampu tersnyum+sipu2 malu,wakakakaka!!!...


3rd batch
pyjamas angry birds utk aakif...yg ni aku sentap kat SINI...time dpt tu,aku trus sarungkan pd aakif...aakif punya laa ske smbil senyum2 tnjuk gigi kapaknya+terloncat2 *ohh time tu tetb lak rs sayu smbil kt dlm ati "dah bsaw dah anak aku,dah taw dah yg tu bj br,ada kartun kesukaan dia lg"!*...


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting