Tuesday, January 3, 2012

My All Time Favourite ----> Scrub & Pore-Pack

Posted by awan terpilu at 2:23 PM
kali ni aku nak cite ttg scrub kesukaan aku...dah lm dah aku pkai brand ni since dr blajo kat uitm s.alam smpai laa skrg...dah jd bini org+mak budak dah pun...aku still pkai 2benda ni hah...ada gak try brand2 lain but at last,ni gak yg the best+it really suits my skin as well *ohh mayb ada produk yg lg bgus yg aku xtaw??*...so far aku mampu pkai brand ni jer laa...well,as i always said,depends on individual...maybe it really works on me but not others...xsesuai & lain lak jdnya!!??...produk muka ni,xkira laa mahal or murah...try pkai selama 3bln,jk xde apa2 msalah+nmpak hasilnya...maka sesuai laa dgn kulit muka kte (^_^)(~0*)...


aku ske pkai kedua2 produk ni coz ssng nak bli...melambak ada kat Watson & Guardian *aku peminat tegar kedua2 outlets ni!!*...hege pun murah lbh2 lg time ada diskaun...than amat laa berbaloi pkai coz leh tahan lm...bli ikot jnis kulit *jk xsure sila minta nasihat dr pharmacist wokeyy*...trust me,bl korang dah sental muka dgn scrub than apply mask...biarkan selama 30min tp kdg2 aku biaq menempel kat muka selama 1jam...jk rjin,cuci dgn air suam *klau malas bsuh jer muka kat sinki tu hah,abis cite*...pas2 rasailah kelembutan+kesegaran kulit muka korang yg br itewww *IMPORTANT NOTE : jk dah berthn2 kulit muka berkerak,xde laa sekali pkai trus dpt kulit yg halus mulus suci murni wokeyy*...amalkan pkai 2kali seminggu:)







St. Ives Apricot Scrub 
oil free, gently exfoliates to instantly reveal smooth,visibly healthy skin, pure swiss glacial water, nature's pure form of moisture, swiss botanicals.skin nourishing & 100% natural exfoliants



St. Ives Mineral Clay Firming Mask
This award-winning mask, with kaolin clay, deeply cleans while visibly firming and tightening the skin. It is oil-free, non-irritating and non-comedogenic. It is dermatologist-tested and not tested on animals. Key ingredients include Minerals, which are major players in healthy cell generation, turnover and protection. For example, Copper is an ingredient known to help maintain your skin's tone and elasticity. Potassium and Calcium are known to help maintain your skin's health. Iron is known to help alleviate signs of skin stress. The right minerals can be good supplements that can help to promote healthier-looking, softer-feeling skin. This mask also contains Clay, which is a completely natural, effective exfoliant and works like a magnet to extract impurities. Cell turnover and regeneration are necessary for newer, healthier skin to emerge, so clay plays a major role in a fresher-looking complexion.


now ubah topik lak......


penah dgr ttg Cosway???...im sure off course smua org taw laa *jk xtaw mmg duk dlm gua laa kot*...jk u all nak taw,produk2 yg terdpt di Cosway amatlaaa bagus & salah satunya ialah ini benda (~.~)...im so in  love with this product!!!...sgtlaa bgus+power gitu *en.suami pun dah ske sm ini benda weii!!*...wlau hege agak mahal sikit dr Biore Pore-Pack tp ini lg berkesan!!...daya serapan serta tarikannya lg kuat...try sapu kat hidung selama 30minit,pas2 tarik perlahan2...mmg kan nmpak segala benda whitehead+blackhead tertanggal!!...nak jimat,bli time hege promo Cosway *sila laa refer catalogue cosway skrg,hahahaha*


Bioglo ClearPore Deep Cleansing Mask from Cosway



1 comments:

Encik CI on October 22, 2012 at 1:44 PM said...

salam akak..puas saya carik clay mask st ives..kat mana akak dapat ye

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting