Thursday, July 19, 2012

Aakif's 2nd Birthday Party

Posted by awan terpilu at 12:32 PM
Tarikh : 30/6/2012
Lokasi : Depan Rumahku + Rumah Mertuaku (-____-")
Agenda : Birthday Party + Aqiqah & Cukur Jambul


alhamdullilah akhirnya selesai sudah birthday party utk aakif...syukur krn ini thn dpt sekali lg celebrated birthday aakif...dpt lg wat mkn2 menjamu utk sedara mara, sepupu sepapat, kengkawan & jiran tetangga (^___^)...wlau pd asalnya nak buat awal bln 6 tp atas sbb2 yg xdpt dielakkan+knduri kendara yg mlambak yakk..akhirnya ujung  bln 6 br dpt buat (^___^)...

cam slalu aku dok kt laa, "anak xtaw apa tp mama yg excited terlbh!!"...mama yg beria bagai, prepared itu ini segala mcm kejadah laaa *aahh xksah laaa,bkn setiap bln buat ini benda*...

sblum aku gi berct lg, aku dah standby byk benda utk men-chantekkan lg birthday party anak aku ni hah...jk dl time 1st birthday, aku Xbrp pndai+Xexpert nak cr banner/sticker & taq utk goodies bag dan mcm2 laaa...tp kali ni, mcm2 weii aku dah plan dlm pala otak...tp sbb ada certain things yg ssh nak dpt...so ni jer laa yg terdaya aku hasilkan,akakakaka!!!...

wokeyy mama aakif sudah ketandusan idea utk merapu lbh panjang...tepek gmbar jer laa utk tatapan korang (^___^)...






Birthday + Aqiqah Banner 
ini benda shared dgn kak ipar 2nd As Tasha...sbb aakif kemaruk dgn kartun Upin Ipin tp anak kak ipar xtaw apa kebenda pun lg...so rembat ajer ini tema, akakakaka!!...

Goodies Bag
khas utk bdk2 itu mlm...sticker & tag tu pun aku dah lm order...Upin Ipin gak, 1st time aakif nmpak ini benda...mengelinjang2 tnjuk kat aku, siap ckp "mama, ipin ipin..antek aahhh!!"...ohh ske tgk muka anak yg happy coz tgk karakter kartun yg dia ske...tup2 ada lak muka dia sndiri kat situ, lg laa dia teruja!!!...


belon2 yg berjy bertahan smpai ke mlm...hsil tiupan atok+sepupu sepapat yg berdekatan, HeHeHe!!!...


Birthday Boy


ohh dah bsaw dah anak aku (^___^)...jap jer dah 2thn...kombinasi muka aku+muka en.suami = wajah kesayangan aku smpai bl2!!!...

aakif dgn  moto TOGELnya...xksah laa, yg penting menang GAYA,akakaka!!!...




pose aakif yg shy2 cat itu mlm!!!...Crown Birthday khas utk Birthday Boy *maaf sesgt, xdpt laa nak sediakan ini CROWN utk smua bdk2 itu mlm*...



rupe budak sronok dpt itu pistol...siap main acah2 nak sembur kat muka org lain plus nak lecak kan umah...itu pistol "atok uchuk" yg seponser *benda ini pun xde laa atok sediakan utk smua bdk2:(*...

utk santapan bdk2...mak2 bdk pun kasi bedal mkn gak, akakaka!!!...



apa laa yg anak aku dok borakkan kan tu???
tgk tu, happy jer muka anak aku...dpt jp rmai kwn2 mengelinjang sm2!!!...tgk muka anak sengih2 happy camtu, tetiba mama yg rs sayu smbil dok pkir dlm pala otak "mayb anak aku phm kot celebrated birthday utk dia, rmai bdk2 dtg umah"...

 atok uchuk


sibok dgn aeroplane...itu aeroplane,atok+wan uchuk yg blikan...knp aakif beria pegang itu aeroplane -----> coz sblum tu bdk2 lain brebut itu benda smpai bercekau2!!....adoyaii gamat suasana seketika, akakaka!!...






 sepupu belah en.suami






 Kek Birthday Boy utk ini thn (^__^)...







Birthday Boy yg kelaparan...awal2 suh mkn xnak, time ni mengelupur mamam nasi...tgk tu, nak suap sndiri (^___^)...

hurmm mana 1 mama aakif ni???...jgn kt korang, aku pun confius (@__@)...
adoyaii leh lak time nak potong kek, aakif wat lorat!!...so tpaksa tukar dukung anak...wife abg ipar *abg pd en.suami* dukung aakif yg aku lak dukung anak kak ipar 1st...


 kwn lm time study kat uitm s.alam...10thn xjp weiii!!!...tup2 leh jp time birthday
aakif ni hah (^___^)...

kuage kecil ku *oppss yg belah kiri tu kwn adik aku wokeyy*...


 mama+uchuk+papa
i really love this pic to the MAX (^___^)...muka slamba anak aku yg tercengang2...

 mama aakif + mama aqil
BFF aku,kwn ms keje kat INS dl (^__^)...
  
 ini tok long aakif dr shah alam *abg pd mak mertua aku*...




selesai sudah majlis aqiqah & cukur jambul...tp majlis aakif still on lg time tu (^__^)...

hadiah2 yg aakif dpt+ang pow...pic ang pow2 xdisertakan atas sbb2 keselamatan, kuang3...





Sekian tamat sudah...insya allah jk ada rezeki+budget ada lbh skit,thn dpan buat lg...jk xwat, potong kek tiup lilin anak beranak jer sudah,akakakaka...


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting