Saturday, November 19, 2011

Aakif's Cloth Diapers

Posted by awan terpilu at 10:13 PM
korang pnah dgr or taw tak ttg CD??...bkn CD lagu yg mlambak2 kat kdai tu wokeyy...ni ttg Cloth Diapers...actually b4 this,aku pun xtaw lngsung ttg CD ni?!...tp ms aku pregnant*dgn alahan yg maha T.E.R.U.K!!*...aku ml kenal apa itu CD...malah trus jtuh chenta pd CD

APA ITU CD??
Cloth Diaper adalah sejenis Lampin Kain Moden yang membolehkan anda gunakan sebagai pengganti Lampin Pakai Buang. Ianya lebih murah dan jimat berbanding Lampin Pakai Buang, ini kerana penggunaannya boleh digunakan sehingga anak anda berumur (><3 tahun). Ianya perlu dicuci dan digunakan semula oleh anak anda, ini lebih selamat untuk si comel anda. Lampin Kain Moden ini mempunyai saiz yang berbeza dan boleh diubahsuai dari saiz S, M, L, XL mengikut berat dan saiz badan anak anda. Pada lapisan luar Cloth Diaper mempunyai Lapisan Tahan Bocor, ianya boleh bertahan mengikut jam tertentu atau kadar basahan bayi anda. Pada lapisan dalam pula mempunyai fabrik yang mudah menyerap kebasahan dan kulit anak anda akan sentiasa kering, penyerapan ini diserap oleh Insert (sejenis Bamboo dan Microfiber). Insert Bamboo menerima serapan yang lebih banyak berbanding Insert Microfiber

ms aku pregnant,aku ml rjin godek2 G...ml taw ttg kdai2 barangan baby...ml expert ttg brg2 kelengkapan baby...ml cekap ttg warehouse sale/clearance sale...mostly on baby items(^_*)...ms aakif dlm perut lg,aku ada tpkir nak try CD pd aakif...so bl aakif dah kluar...aku pun bdezup pegi ke sini...ml2 aku bli 3pcs of Lunatots...than try lak 3pcs of Autumnz...than add on another 10pcs than tmbah lg 10pcs....yg byk2 tu brand Sunny Baby...bl aku tgk ok+cute+ngam jer dgn bontot aakif...tmbah pnya tmbah pnya tmbah...now aakif dah ada 31pcs of CD=8pcs of Lunatots,3pcs of Autumnz & 20ps of Sunny Baby(~_~)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Lunatots

Sunny Baby

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting