Wednesday, March 28, 2012

Kami Serang Ikea

Posted by awan terpilu at 10:28 AM
tarikh : 24/3/2012
lokasi : ikea


ini smua gara2 krn KALER MERAH...sbb dah tgk cataloguenya kat opis *kwn opis aku pnya*...pastu ari2 tnampak iklan sale kat bhgn belakang surat khabar Utusan Malaysia...maka kne laa aku gi serang gak *wlau xbli byk brg or sentap brg2 yg mahal*...tp nak gak serang masuk,HeHeHe...









sbelum nak serang ikea...tp tsalah msuk lift so tembus masuk the curve dl (^___^)...so kteorg jejnln dl cuci mato *tp ati mama aakif dah xkeruan,otak dah terbayang ikea ajer!!!*...jln pnya jln,tb2 en.suami nak gi toilet...maka tingal laa mama+aakif terkontang-kanting di tgh2 mall...tup2 mata aakif dah tnmpak ini benda...aku pun xsempat nak lari lencong ke arah lain...maka hruslaa bg aakif terjah main utk beberp kali yg aakif ske!!!...dan sprt biasa,mama aakif kan keruk dlm handbag cr duit syiling 0.50sen yg bulat2 besaw iteww *now aku dah cekap,dah ada 1beg kcik khas utk simpan syiling ajerr*...aku pun dah ada hobi br,dok gelut cr+simpan duit syiling 0.50sen yg besaw2 gemuk iteww,khas utk aakif yg kemaruk main rides (@__@)...



mata aakif dok sibok usha train kat sbelah lak...time tu ada 2org adik-beradik with bibik endon tgh konker itu train...so bg aakif main yg ni dl *tu pun ada kot dlm 2kali aku sumbat syiling,sekali sumbat RM1.00*...sronok sungguh aakif dpt main benda ni!!...lepas geram laa tu coz dah lm xbw aakif gi jenjln/serang main ini benda,HeHeHe...


finally yeyyeyeyehhh...aakif dpt kongker ini train!!...benda ni pun,3kali gak aku sumbat syiling *tp ada sekali sumbat tu,sngkut lak 2keping syiling 0.50*...geram tull aku,puas aku tekan2 tp hampeh...lngsung xgerak2!!...so rugi laa mama aakif RM1.00...tp demi aakif,mama xksah uchuk...asalkan uchuk mama happy dpt main puas2,dpt jenjln smpai penat...takpe,mama sanggup demi aakif...


en.suami yg  minat fish...now aku noticed,aakif pun ske tgk fish...pastu kan,aakif ske tgk channel National Geographic!!...ske tgk rancangan animals+fish *2org kekasih ati aku ni nmpak gayanya berkongsi minat*...tah2 nt bl aakif dah bsaw...mesti berjongkit ikot papa gi fishing *tinggal laa aku sensolang kat umah*...



suasana kat bhgn kaunter pembayaran ikea...pnyaa laa rmai umat...crowded gilosss weiii tp sbb mama aakif nak gak sibok shopping2 ala kadar...harus serang terjah cuci mato *ms tu xkira,apa nak jd pun jd laaa,yg penting aku nak msuk dlm gak*...



bdk xreti dok dendiam...menggelupur laa nak terjun kluar dr stroller tu hah!!!...time ni,papa+pejal tgh beratur nak bli air kat mesin...pnyalaa rmai org dok beratur kat mesin tu...aku pun heran knp depa dok gelut laa nak bli...pastu bertin2 lak depa bedal beli...bl ty en.suami,ktnya mestilaa depa berebut...ada mcm2 air tin+air botol dgn hege sale...just RM1.00 ajer!!!!...



oleh krn situasi ikea yg maha sesak+senak...pnyalaa rmai umat manusia *pling byk org cino & melayu ajer yg aku  nmpak ritu*...dan mat2 salleh pun ado (^___^)...ohhhh aritu aku terjp dgn Zila Bakarin...siyess chantek,putih melepak,kulit gebu+mulus...tp ttp seksi xingat wlau tgh preggy weiii(@__@)...than aku terjp gak dgn this lady *tp nyesal lak,knp aku xgi tegor dia??!!*...aku ske bc blog dia & dia adalah 1 of my feveret blogger!!!...since dr dia bujang,than busy dgn persiapan kawennya smpai laa dia dah ada anak ~ sabrina...smpai laa skrg dia tgh preggy 2nd child...im still reading her blog *best dgn cite2 yg mmg berlaku dlm khidupan kte!!!*...wlau kdg2 aku busy sesgt dgn keje kat opis,wlau kdg2 mmg xde ms nak pegang pc kmputer kat umah+sobok dgn keje2 umah...tp bl aku free *aakif+en.suami dah tido*...pasti aku kan jenguk bc blog dia,HeHeHe...

ok,sudah terbabas jauh lak...back to the real story!!...lain yg aku plan nak sentap kat ikea...tp smpai jer sn,otak trus blur tahap xingat???...dah jp dgn brg2 yg aku nak..siap berdiri lm dpan rak tu hah tp otak dok ligat pkir, "nak sentap ker tak yerk,nak sentap brp pcs ni,hurmm ok ker tak jk sntap byk ni,ckup ker nt"???!!!!...kiranya mcm2 persoalan lahh tetb leh berlegar dlm pala otak mama aakif ketika itu,akakakaka!!...


maka ini jer laa hasil rembatan mama aakif itu ari (^___^)(~_____^)...




+ 
 tb2 rs nak try biskut2 kat ikea tu hah...yg kat blakang tu Crips Rolls Wholemeal RM6.50,xde rs apa2 pun,ala2 roti pnjang mamu roti tp ni versi roti keras *tp ini ada brand pnyalaa,hahaha*...biskut yg kat dpan tu, Ginger *tah apa tah namanya,dlm resit pun nama cm pelik jer bunyinya*...aakif sibok nak sgt so aku bglaa sekeping tp mkn xabis pun...xlalu laa tu uchuk aku nak mkn...en.suami pun xlalu nak mkn...mama aakif jer xtry rs lg itu biskut...tp baunya cam bau kayu manis!!...than mama aakif bli half dozen chicken curry puff ikea 6pcs for RM5.50 *feveret aku,siyes cedap*...than chicken ball 6pcs for RM3.00 *ini special utk uchuk tp en.suami pun balun rs*...en.suami kt cedap,ters chicken yg byk *nyesal lak aku xrembat lbh,huhuhuhu*...


mlm the same day...mama aakif trus pulun sental sinki+trus rasmikan gn pkai rak pinggan putih ikea yg br iteww...the price just RM7.90 (^__^)...siap sengseng lengan bj,ikat sangul tinggi2...pulun laa ngemas dapo itu mlm...smbil2 bsuh pinggan,tetb en.suami lintas lalu lak tepi aku smbil jeling daring gituzzz,ahakkzzz!!...leh lak en.suami ckp, "ohh trus pkai yg br laa,check2 dah chantek laa tu yerk???"...dgn selamba aku jwb,hruslaa trus pkai,lau tak sia2 jer terjah ikea yg maha sesak td,akakaka...br laa berbaloi2,wlau murah tp mama aakif ttp ske *rak pingan lm yg 2tingkat tu,ada dok letak bwh lantai tepi dapo*...tgh pkir nak simpan/buang ajer????...


wlau hanger2 utk bj aakif dah ada agak byk...tp mama aakif ttp bli lg...bli coz kaler2nya yg colourful+kualiti yg kuat+teguh!!...8pcs for RM6.90 only so mama aakif sentap 2set *adoii rs nyesal lak,knp xsentap 3/4set trus,huhuhu*...mlm tu gak,trus pkai siap gantungkan smua long pants aakif (~.~)...sila abaikan bj2 yg selerak itu...tu smua aakif pnya keje!!...


yg ni pun aku sentap khas utk aakif,hege RM19.00...sbenarnya aku plan nak bli bekas yg lain tp lain lak yg aku jp...aku ada bkenan kat 1design bekas plastik kaler putih siap ada penutup skali tp tah knp aku xsentap lak yg tu???...tp aku sentap yg kaler biru ni hah,tu pun rs nyesal gak *knp aku xsentap 2pcs trus!!*...leh aku asingkan toys2 besaw & toys2 kcik aakif...leh tak ulang blk gi ikea utk sentap bekas camni lg,hahahaha(@__@)...



SEKIAN,TAMAT SUDAH CITE GI SERANG IKEA (^__^)(~____^)


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting