Monday, March 12, 2012

Cuti Tak Serupa Cuti

Posted by awan terpilu at 1:30 PM
tarikh: 20/2/2012
lokasi : umah ku


sprt yg korang nmpak...tarikh di atas tu aku terpaksa EL coz aakif xbrp sihat...tp bl aku dah ada kat umah,aku tgk aakif cam elok laaa pulak???!!!...leh lak sengih2 pandang muka aku pg tu...ingatkan bl xkeje,dpt laa nak berehat landing2 jap atas katil lak ker *dah lm jd penghuni atas tilam kekabu dpan tv*...tp hurmmm mimpi jer laaaa...pg2 aakif dah bgun,kongker umah siap jerit2 suh aku lyan dia plus suh aku onn tv!!...




 pg2 dah melangok tgk cite upin ipin...mama terpaksa bk channel kartun...

 tgk tu,siap bertongkat lutut...khusyuk sungguh lyan cite upin ipin...

 tuan besaww...yg dah ml wat camuk umah!!!...



ni aksi br pas mandi...just sarungkan CD ajer,mlas aku nak pkaikan bj coz cuaca agak panas skrg ni *skrg ni lg ssh nak pkaikan bj pd aakif!!*...

 baring smbil mkn biskut diet aku,hahahahaha (@___@)...

pas dah bosan mkn smbil baring...aakif request air lak so aku bancuh horlicks dgn standby air kosong dlm bekas sedut Thermos kaler orange tu hah (^__^)...now aakif dah pndai mkn+minum sndiri...nak suap sndiri...atas sbb itu gak laaa,awal2 aku dah blikan bekas yg comey cute2 utk aakif...bekas mkn aakif aku bli kat Daiso jer,cite ttg bekas mkn aakif sprt di Entry ni ...


 pas abis cite upin ipin...khusyuk lyan kartun george in the jungle rsnya,HeHeHe...

 dah kenyang mkn biskut diet mama with horlicks...ml laa nak main *wat camuk umah*...siap bw bekas toyogo kluar *nmpak gaya,aku nak kne bli bekas br yg lbh bsaw+tinggi*...nt leh humban simpan sorok mainan aakif dlm bekas br tu lak,akakakaka...






time ni aakif nak main duduk atas giraffe kuning *salah 1 koleksi toys KFC yg aku kmpul*...adoiii beberp kali gak aku jerit kat aakif *time tu aku tgh cuci pinggan kat dapo*...
"aakif,mn leh duduk atas giraffe tu,giraffe tu kcik...abis laa pecah"...hurmm lngsung tak diendahkan yerk...lagi dok atas giraffe tu smbil tolak2 dgn kaki!!...




gambar penutup cite...bdk tunjuk perasaan *adoyaiiiii sabo jer laa liza oiii!!!*...




aakif yg dah bosan main+wat camuk kat dpan setelah tungang langgang hall di watnya...ml laa wat lorat,siap baring2 bagai camtu coz aku xlayan,hahahaha...sgt bertrima ksih kpd Safety Gate yg aku sntap di Tesco Extra S.Alam (^___^)...


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting