Monday, March 19, 2012

Diary Diet Mama Aakif - Ep. 1

Posted by awan terpilu at 1:46 PM
oleh krn entry sbelum ni aku dah cite ttg Diet & Herbalife...maka utk entry yg br ini,aku kan merapu meraban smuanya ttg DIET (@__@)...utk lbh sedap+memperindahkan entry,maka aku paste bersm pic2 menu harian aku *kecuali utk ari sabtu&ahad,mmg xsmpat nak snap2 bagai smua*...

ml2 start diet+ambil Herbalife...mmg ada rs cam azab skit *sungguh xtipu*...tp sbb nak kurangkan KG...sbb produk HL ni pun agak mahal maka hrusla berdisplin skit...

so ini entry pembuka ceriter...ini adalah tarikh 1st day aku start ambil HL...pd tarikh ni gak,br laa aku betul2 konsisten kawal apa yg aku mkn *3/4ari sbelum tu,aku dah STOP dah kocak2 air2 manis+air2 3in1 kat opis*...



27/02/2012 (Monday)

Early morning - 700ml water + 400ml tea mix
Breakfast - 300ml Shake (300ml water+3tbsp F1+2tbsp nestum) + 400ml water
Snack - 3pcs Jacobs Hi-Fiber + 400ml tea mix + 1000ml water
Lunch - Nasi Lauk + 400ml tea mix + 400ml water
In Between - 3pcs Jacobs Hi-Fiber + 2000ml water
Dinner - 300ml Shake (300ml water+3tbsp F1+3tbsp nestum) +  400ml water + 400ml tea mix + 1pc pear

Total plain water : 4.9L
Total tea mix : 1.6L



nasi separuh+sayur+ikan kembung asam pedas+1keping tempe goreng


0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting