Saturday, March 17, 2012

My Skin Care Regime

Posted by awan terpilu at 4:56 PM
entry kechantekan lg...bersiaran dr blik tido di umah aku (@____@)...
knp aku nak cite ttg produk muka yg aku pkai skrg ni???...
sbb ada yg berty+ada yg menegur (^__^)...


"liza,ko pkai produk muka apa skrg ni yerk??aku tgk muka ko lain laa dr dl...nmpak cam ok cerah bersih skit dr dl?!"


atas sbb pertanyaan serta teguran sedemikian rupa...maka hendak laa rsnya aku berkongsi info dgn korang smua...bl diri aku ni dipuji itu ini *kembang kuncup idung+snyum smpai ke telinga*...bl aku ni rs chantek skit berbanding liza 5thn yg dulu...bl produk yg aku sndiri bli+pakai+rs pbezaannya...so aku berani laa nak cite+rekomen kat korang *xsalah jk mencb coz mn ada pmpuan dlm dunia ni yg xske chantek*...oleh krn aku rs produk2 yg aku pkai ni,hegenya idak laa mahal bebenor *dl dl till now,aku hanya pkai produk local jer,xmampu lg nak pkai produk2 luar negara itewww*...oleh krn produk2 yg aku pkai ni,mudah utk di dapati...so korang leh laa bc details2 di bwh ni hah (~.~)...


ataupun korang leh singgah Entry aku yg ini...dlm entry yg tu,aku dah tlis entry panjang berjela...smua ttg produk2 yg aku dok pulun mkn+pulun teyeh kat badan+pulun teyeh kat muka,HeHeHe...ttg produk2 yg aku pnah try or sdg try or still pkai hingga arini (@__@)...






# produk muka ni,kazen aku pkai+jual...sbb muka dia yg begitu licin mulus berbanding dl,tu yg wat aku tertarik ati *tpengaruh+terjebak* utk try produk ni hah!!...hege blh tahan *mampu milik* plus tahan lm taw!!...krim siang&krim mlm,kne sapu kat muka ms muka kte separa kering or tgh lembap2...jk tak,nt jd kesat!!...


SA Whitening
RM 120.00 (Set Besar)
RM 50.00 (Set Kecil)


AS Beautys 'A Simple Beauty' Facial Treatment 3 in 1
~ Anda Tidak Akan Menafikan Keberkesanannya ~

Produk rawatan muka dari bahan semula jadi yang ringkas dan memberi kesan menakjubkan hanya 3 langkah ringkas kulit akan nampak berseri,halus, dan bersih. 

Bertindak meningkatkan metabolism kulit dengan penjanaan sel-sel baru,merencatkan proses penuaan,mengurangkan garis-garis halus,menambah ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semula jadi agar kelihatan muda sentiasa. Mengandungi vitamin E untuk merawat muka dengan menghilangkan jerawat,jeragat,bekas jerawat,mengecilkan pori-pori,serta mencerahkan kulit muka.

*miliki wajah berseri,halus sihat & bersih..hari demi hari
*hanya 3 langkah ~ 
MEMBERSIH (BEAUTY SOAP), MELINDUNGI (DAY
  CREAM/BASE MAKEUP) & MERAWAT(NIGHT CREAM)
*bertindak mengatasi masalah resdung ,jerawat kronik,jeragat degil,juga lain-lain masalah.
*RINGKAS!!! SELAMAT!!! BERKESAN!!!
*sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur,wanita mengandung dan lelaki.
*kelulusan KKM juga 100% BEBAS HYDROQUINONE
*MURAH! JANGAN RAGU! ANDA PASTI TIDAK MENAFIKAN KEBERKESANANNYA..




#scrub muka ni lak,aku ml knal produk St. Ives ni ms blajo kat Uitm S.Alam *ms jd penghuni hostel seroja*...tgh mandi,aku tnmpak sorang kakak *org sabah/srwak*... dok teyeh2 muka dgn benda alah ni hah...ohh muka akak tu sgt laa licin bersih ajer...so sjak dr aritu,aku pun try pkai scrub...till today dah jd mama with 1 son,aku msih setia lg dgn St. Ives Scrub ni...wlau ada try scrub2 yg lain but this 1 is the BEST...ohh lupo nak cite,scrub&mask Sendayu Tinggi pun best gak taw...mask ST kaler soft green rsnya,hege pun xmahal sgt (^__^)...

St. Ives Apricot Scrub *hege dlm RM19.90 rsnya*
St. Ives Firming Mask *hege sm or dlm RM20++ tp rsnya skrg ni dah xde mask ni??*





#scrub terbr ni aku bli kat Guardian Pharmacy KLCC...sj gatal bli coz nak try+item ni terbr maka hruslaa di cb *dah cb br leh cite2 kat korang*...scrub ni lembut sgt,bentuk cam clear gel,baunya ok...tp pd aku,xbest coz time sental2 kat muka...xde rs apa2 pun???!!!...

Loreal Perfect Clean Foaming Gentle Scrub *hege dlm RM30.00++*...



#ohhh sesungguhnya aku ni peminat TEGAR produk2 keluaran Cosway!!!...cm dl aku hanya bli household items only...but now dah ml try items2 Cosway utk muka lak (@__@)...produk ni amatlaa BEST sesgt...sgt POWER...sgt SYIOKKK weiii...lg best dr pkai Biore Pore Pack!!!...wlau hege kdg2 mahal *kdg2 ada gak murah skit* tp mmg sgt berkesan!!...lgpun tahan lm *xyah laa picit smpai nak abis setiap kali pkai,ha3*...pkai 2kali seminggu...time korang nak tarik dr kulit muka korang *sila wat memek2 muka cuak*...mmg agak perit+sakit skit tp pastu mmg rs ringan+ bersih kulit muka especially part2 kat atas dahi/tepi hidung/dagu!!!...


Bioglo ClearPore Deep Cleasing Mask from Cosway
 *price tidak menentu,ikot hege promo dlm catalogue*




You Won't Believe Your Eyes from Sephora



#xsilap aku,thn lepas org dok sibok memperkatakan ttg BB Cream...malah dlm majalah2 pun melambak iklan2 ttg BB Cream ni hah *pling femes BB Cream dr Korea,hege pun mahal weiii*...dan ini adalah 1st BB Cream yg aku try...dan yg ni gak pling best pd aku!!...mmg sesuai laa dgn kulit muka aku...best sbb hege xmahal sgt pastu tahan lm gak...ml2 pkai tu rs cam xkne jer dgn tone kulit tp after a while...BB Cream ni sekata jer dgn kulit muka...entry akan dtg,aku kan share info dgn korang ttg BB CREAM lak yerk (^___^)...


                   
Rafa Encera BB Cream
RM 28.00 (Tiub Kecil)
RM 120.00 (Tiub Besar) 



APPLE STEM CELL!!

Kebaikan Encera
*JIMAT MASA!!
  kulit berseri & bercahaya hanya dlm 1 minit
*JIMAT WANG!!
  bertindak sbg pelembap,pemutih,ubat jerwat,toner,bedak asa,krim anti penuaan &  
  pelindung matahari
*melicinkan garisan halus,menyamajan tona kulit,menyembunyikan tompokan & 
  mengawal lebihan minyak


Kandungan Encera
>Sel tangkai epal (Anti Penuaan)
>Tauge Switzerland (Ciri Pemutih)
>Daya Astral Herba Mongolia



#bedak ni pun dah lm dah aku pkai *sejak knal produk De Bella Litchin*...trus try pkai brg2 yg lain gak...so far so good,xberminyak melekap lm di muka plus xde laa bercepuk2 *kejadian muka bercepuk2+oily time aku pkai Bedak Pixy,huhuhu*...pling best,hege murah jer pastu tahan lm so mmg jimat laa...bedak ni ada together with De Bella UV Stick,hanya ada 1kaler ajer dgn hege RM24.90...yg jnis stick tu Laure Weng try pkai...

De Bella Face Trend Pressed Powder RM15.90 (Nude) 



Loreal Cashmere-Milk Expert Make-up Remover
hege dlm RM30.00++ tp rsnya skrg dah xde,dah kluar jenis yg lain lak...tp mmg best coz sgt senang nak cuci mekap kat bhgn mata!!...so soft+bau pun best (^___^)...

Maybelline Make-up Remover Eye & Lip
yg ni murah jer...kat Watson/Guardian ada jer benda ni hah *sila serang Watson/Guardian time ada jualan murah coz mmg sgt2 laa murah!!!*...

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting