Friday, March 16, 2012

Edisi Diet Mama Aakif

Posted by awan terpilu at 3:59 PM
tarikh : 16/3/2012
lokasi : masih bekerja di opis


topik agak lain...sungguh berbeza & lari jauh dr topik2 entry aku sbelum ni!!!...tetb2 lak rs nak tlis topik ni atas permintaan kwn umah sewa aku dl...khas utk Zura Said,aku pulun laa memerah otak mencungkil idea utk create ini entry...

oleh krn umo dah nak menginjak ke angka 30an...oleh krn ml perasan yg aku ni amat2 laa ske mkn+nguyah2 di ptg ari...oleh krn 1day tu,aku berdiri atas penimbang...jarum dah terpacak tegak kat angka 62KG...OMG OMG!!!...dgn ketinggian yg hanya dlm 152cm,itu angka amatlaa xsesuai utk aku!!...

atas kesedaran itu maka aku pun nekad nak DIET plus azam thn ni nak sarung kebaya *xhrap nak kurus melidi laa*...at least butang kat kebaya tu still leh cangkok+xternganga byk2 longkang kat bhgn tgh...tu pun dah ckup rahmat (@____@)...apalg aku pun bergelut laaa dok pkir nak try mkn produk apa lak...for those who knew me *or yg rjin bc+singgah jenguk blog aku yg xsebrp ini*...aku ni mmg ske mkn vit/supplements & segala benda yg menyumbang kpd kechantekan+kesihatan laaa kiranya!!...

akhirnya atas dorongan serta tertarik dgn keazaman Shila...aku try produk Herbalife(^__^)...yup,utk sekelian kalinya...aku mkn blk produk ni *actually before kawen,aku mmg dah mkn produk ni*...so dl mmg amat bkesan+mujarab sesgt pd aku...sbb tu time kawen dl,dpt posing gedikzz2 manja pkai bj ada cutting...lentok sana lentok sini ala2 dlm filem hindustan,hahahahaha!!!...tu smua gara2 dr mkn produk Herbalife *sungguh xtipu,time tu byk KG dah trun!!*...

so dl sbelum kawen,mmg betul2 konsisten pastu kesan lak mmg cpat!!...tp now dah beranak 1,silaa laa percaye...METABOLISMA mmg xsm cam zaman bujang/zaman anak dara dolu2 *atas sbb alasan itu gak,aku kne mkn sesuatu utk membantu proses nak kuruskan bdan*...dl aku mkn byk ari2 *aku jnis yg ske mkn+ngunyah2*,KG maintain jer 50kg nyah (^___^)...mmg slim melim bercutting2 gituzzz...tp skrg,mkn lbh2 KG pun berlbh2 bertambah!!...

maka oleh krn tkut KG tu akan btambah2 dr ms ke semasa...so aku pun start laaa try blk produk Herbalife ni hah...start laa control mkn *bkn tahan mkn sesgt tp mkn secara sihat,ha3*...






F1+F3+Tea Mix
dl sblum kawen,aku bli set lengkap yg camni laaa...hege full set ni dlm $400+*tp boxnya lain laa dr yg ni,ni aku celok pinjam dr Google,HeHeHe*...Box Set Herbalife yg aku bli dl,chantek & aku ske sgt...aku repeat order dlm 3/4 kali *konsisten ambil produk ni tp xde laa smpai xmkn lngsung*...sbb nak kawen pnya psal+nak pkai bj cutting2+nak pose gedikzz2+nak nmpak chantek Vogue De Bass...sbb control mkn beberapa bln sbelum naik pelamin...




tadaaaaa....ini laa hasilnya (@__@)(^__^)...




   OMG!! OMG!! windu sungguh saat ini...sungguh laa hensem+slim en.suami *skrg pun hensem gak cm smakin comeyyy skit,ha3*...sm2 kurus sm2 slim gituuzzz...

 






STARTER PACK YANG AKU AMBIL KINI...



Starter Pack F1+Tea Mix RM270.00
ni jer items yg aku ambil...atas cadangan dr Shila,aku just ambil F1 & Tea Mix...


oleh krn semangat yg berkobar2+membuak2 nak diet...tu smua stok makanan diet2 aku *yg aku nak pulun mkn kat opis*...tu smua utk stok minggu pertama+minggu2 sterusnya dlm edisi diet2 aku kat opis *bunyi agak KEJAM tp terpaksa gak*...coz aku amatlaa tkut jk tergemuk sudahh nt...3ari sbelum aku start regim diet2 kat opis,aku stop terus kocak2 NESCAFE,KOPI "O",KOPI PYRA+segala jnis air 3in1...






Nota Diet ~ bermulanya dgn aku post entry ttg diet2 bersm Herbalife ni...maka entry2 seterusnya akan menyusul berserta dgn gmbar2 makanan plus dgn detailsnya skali *ada  gak terbabas mkn*...dah namanya "permulaan nak diet" kan maka ada laaa terjd eksiden2 terbabas mkn *tp tidak setiap ari wokeyyy*...



2 comments:

^zurasaid^ on March 16, 2012 at 5:12 PM said...

terbaik...so skng dh brp kali repeat HL nyah?xpe ke kalo xamik f3?kesannye cemana plak?

awan terpilu on March 16, 2012 at 5:32 PM said...

now dah 2kali repeat order...takpe,blh jer.aku pun xambil F3 atas cadangan shila...tp by next week,ada additional asst yg aku kan try together with HL,ha3

dl aku bncuh F1 dgn soya tp skrg aku bncuh dgn plain water ajer(^___^)

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting