Monday, March 12, 2012

Hobi En.Suami Muncul Kembali

Posted by awan terpilu at 2:21 PM
tarikh : 4/3/2012
lokasi : perkarangan dpan umah ku


ingatkan bl dah ada aakif...en.suami dah lupakan hobi yg 1 ini (@___@)...ohhh tidak sm skali,abis jer aku tempoh berpantang dgn keizinan aku...dgn jayanya en.suami tlh kluar berfoya2 dgn kazen/kwn2nya...gi ulang hobi lm iaitu memancing!!...

aku xksah en.suami gi fishing *watpe nak halang/larang,tu kan aktvt riadah*...mn leh isteri slalu nak mrh suami kan kan kan???...aku kan isteri yg sporting gituzz,hahahaha *tkut gak nt xleh nak kluar merambu gi shopping*...

dl sblum ada aakif,kteorg berdua bela seekor kucing nama bobo...tp bl aakif dah kluar,bobo lak ilang...xtaw ke mn *rsnya dah  mati dlm stor pak mertua aku*...pastu en.suami bela lak ikan,touch-up nalarekeq akuarium kcik ltak dlm umah...than bl aakif dah nak kluar,en.suami dah mlas nak bela ikan...bela lak tokek ltak dlm akuarium ikan,hahahaha!!...tp apakan daya,tokek xhdup lm...so en.suami trus humban akuarium kesayangannya ke luar umah...

tp tetiba skrg ni en.suami nak bela ikan smula...apalg berdezup laa gi serang pet shop...semata2 nak bli akuarium br+kakinya skali...aku just redha jer laa,dah itu hobi en.suami...so stelah kata putus dicapai beserta psetujuan aku...akuarium besaw beserta kaki yg di bli kat kedai apek kat area Saujana Puchong...akuarium itu hrus laa diletak di luar umah *bkn apa,tkut nt aakif pnjat or langgar lari dgn motonya lak,hahaha*...






 yg bj ijau tu kak ipar 2nd aku...tgh tungu ms jer nak beranak (@___@)...jejaka yg berbj ijau tu lak suaminya kak ipar 2nd aku tu hah *pembantu en.suami pd itu ari,HeHeHe*...majid aka mamu majid *tu panggilan aakif utk majid*...


 tgk tu tukang sibok yg setia di tepi papa & mamu majid...khusyuk sungguh dgr mamu majid+papanya berborak *nak curi idea laa tu wat camuk umah,hahahaha*...

still in progress...akuarium sebesaw ini hruslaa letak kat luar umah...bkn apa tkut nt aakif dok melekat jer kat cermin tu tgk fish...tak pun nt jengkit2 kaki lak nak pnjat...

 tgk tu,aakif still xnak berganjak dr situ!!!...puas laa en.suami suh msuk dlm umah tp aakif wat xtaw jer!!!...



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting