Monday, March 12, 2012

Koleksi Baju Keje + Baju Bling2 Kesayangan Mama Aakif (^__^)(@___@)

Posted by awan terpilu at 10:37 AM
kali ni mama aakif nak cite perihal bj2 keje lak...bkn apa coz ada yg berty,katne aku tempah bj+ada ms lak aku nak menjhit manik2 sequin2 kat bj keje!!!...

ohh sila laa percy,sejak dah ada aakif...teramat laa ssh nak pegang jarum!!...nak bermanik2 sakan kat bj sndiri skrg pun amatlaa payah...so kesudahannya,labur jer $ anta tempah kat kedai *slesai masalah+ati gumbira*...

dl ms keje private,sakan gilo bli kemeja+slack pelbagai kaler pelbagai design....tp bl dah dpt koje gomen,mengelupur gi bli bj kurung *ms tu mak aku membebel 3ari 3mlm tgk anaknya yg gelut mencr bj kurung!!!*...

skrg ni bl dah hmpir 5thn keje gomen...pastu dah tercmpak kat jpj pdg jawa ni hah...rs cam ske lak memborong kain ela *salah satu kesukaan terbr aku*...mn tak terbli,kat opis aku ni ada yg menjual kain *dr Gulati's pun ado*...pastu batik2 dr kelate pun ada seorg Pegawai Penguatkuasa jual *ohhh sgtlaa murah,dlm $150/$170 dah leh dpt dah*...






koleksi bj2 keje mama aakif................................



stok2 bj keje yg berjy aku iron...berjy iron 4psang ajer coz ada lg stok bj keje yg aku dah ter-iron byk last week (@___@)...


 koleksi bj2 keje aku skrg ni...sgt bertrima kasih pd lemari bj aku ni hah *ni lemari bj time aku bujang dl*...dl plan nak letak bj2 aakif tp aakif dpt present lemari bj...so lemari ni hruslaa mama aakif gn dgn sebaiknya!!!...


belah kanan ujung skali...adalaa beberp helai bj2 terbr aku...plus bj utk raya pun dah siap dah (^___^)...hrap2 aku dpt bertahan agar tak terpkai melaram gi keje,kuang3...


ni pun koleksi bj2 keje aku...10pasang yg tgh menunggu turn utk di basuh...ada separuh aku basuh manual *gn tangan* coz ada manik...ada gak yg bsuh campak dlm mesin bsuh *pkai karung+plih cucian yg soft+quick*...sbb nak bj tahan lm dan xrosak truk ...tp slalunya lbh byk aku basuh manual laa dr gn mesin basuh *sbb aku syg bj2 keje aku!!*...





koleksi bj2 bling kesayangan aku.......................




 bj yg pling aku syg!!...tempah dr kwn sek rendah dl, Ei-lia Kamal *berthn2 lost contact,akhirnya terjp dlm fb*...kwn aku ni tukang jhit manik skrg ni...sbb dah bkenan sgt dgn salah 1 design jahitan dia...maka hruslaa tempah selai wat melaram gi kenduri kawen *dah selamat dgn jayanya melaram pkai gi keje gak*...so sesapa yg berminat nak tempah bj manik2  utk melaram pkai raya nt, leh laa roger2 dia k (@__@)...





kesemua bj2 bling di bwh ni,aku tempah dr solang kakak indonesia...hege agak mahal jk gn manik dia...so aku bg 1karung besaw stok2 manik aku pd dia...jd hege lbh murah *just bg design yg aku nak & tungu dlm 2ari*...pas 2ari,bersiap sedia laa dgn payment pastu dgn ati gumbira smbil tersengih2 leh laa pkai melaram gi keje,hahahaha...






 
 

msih selamat tgantung dlm lemari...blum dirasmikan lg (0__0)...



 yg  ni laaa hobi terbr aku...ske membli kain2 ela...ni pun tgh tungu turn utk dianta tempah pd tailor (^__^)...skrg ni aku dah ada 2tailor tetap *mmg terbaik!!*...

Makcik Nora @ Putrajy - tailor kesayangan aku,hege agak mahal tp aku xksah *sbb aku puas ati sesgt!!*...tailor yg jhit bj pertunangan aku...till aku dah kawen+dah ada aakif...aku still anta kain pd makcik nora...

Kak Yanti @ Puchong - yg ni tailor terbr aku kenal *org indonesia*...kdai dekat dgn area umah aku *tokey kedai ni org kelate*...sgt snng dgn kak yanti pastu jk bj tu kte nak pkai cpat...mmg cpat laa kan siap(^__^)...



kain ni dah lm tsimpan dlm plastic bag...kain ni kak ipar 1st aku bg time dia gi surabaya...tngu turn gak nak anto tailor...xtaw knp xanto2 ke tailor lg???? *mayb tngu aku slim melim skit lg kot,nt leh wat bj kurung moden/kebaya ketat2,hahahaha*...

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting