Tuesday, March 13, 2012

Kadang2 Aku Tak Paham Knp Perlu Ada Orang Macam Ni...Menarik Sgt Ker Life Aku Yg Diaorg Nak Sibok Taw????

Posted by awan terpilu at 11:44 AM
kdg2 aku xphm dgn sikap org ni...sikap org yg berada disekeliling aku...bkn smua org laaa tp segelintir drnya!!!...mungkin itulaa lumrah sikap manusia yg xsempurna *yer2,aku ngaku yg aku pun bknlaa baik sgt or sempurna sgt wokeyyyy*...

nak xnak,mmg kne berdepan/terjp dgn org2 yg mempnyai penyakit PHD...bkn pnyakit tu jer tp penyakit2 sprt cemburu,tamak haloba,busuk ati,xblh tgk org lain lbh skit dan yg seangkatan dgnnya...

dan ini adalah antara kejadian2 yg terjd di depan mata aku or benda2 yg terkena pd diri aku or benda2 yg ORG tu xtaw yg aku ni sbenarnya dah taw *aku perolehi dr sumber2 yg blh dipercayai+dr mulut en.suami sndiri,hehehe*...



:: contoh2nya adalah sprt ini ::




# knp ble aku cite benda yg betul or berterus terang ttg itu ini...ada yg kan kata yg aku ni menunjuk2 or ckp besaw!!!...so tak kan nak menipu jer semedang *excuse me,aku bkn jnis org camtu*...ada benda blh story mory pd smua org...ada benda yg  perlu aku simpan as my own secret...ada benda yg aku ske share dgn korang2 smua coz sharing is caring,HeHeHe...ada yg berty so aku jwb laa seikhlas yg blh...bkn apa,aku xnak ajor diri aku slalu MENIPU OR CKP XSERUPA BIKIN coz tkut nt terbiasa!!!...hdup asyik nak menipu org or ckp lbh jer!!!...

# knp bl aku bli sesuatu or pkai sesuatu yg ada jenama *hege mahal skit*...ada org kan kt,"yo laaa,liza tu mn nak pndang benda2 camni yg xde jenama...liza tu pkai nak ada jenama ajer"...knp perlu ada org yg kan ckp camtu???...

# knp bli aku bli sesuatu,ada gak yg kan bli mcm yg aku pnya???...hurmm xksah laa,mayb aku jer yg rs camtu???...xksah coz aku tahu aku xkaco hdup diaorg or pnjam $ diaorg pun...dan yg pasti aku taw,aku yg bli dl & dah pakai dah sesuatu yg aku ske itewwww (@___@)...

# knp ada yg nak ngata blakang2 ttg aku *sbenarnya aku taw depa ada ngata aku+xske aku*...tp ada aku kesah???...msalahnya,ko xske aku tp ada gak minta tlg dr aku/suami aku!!!...tlg laa ingat,aku diam+xmelawan...bkn maknanya aku BODOH OR TAKUT...tp aku mlas nak layan org cam korang *skit pun life ko xefek life aku*...or dlm erti kata lain,aku tgh kumpul tenaga+bukti2 *mnlaa taw,kot2 aku tdgr ko/korang tgh ngata aku lg*...time tu aku leh trus terjah,akakakaka...

# knp sibok ttg hal umah tangga aku???...aku masak ker xmasak ker,aku bkn pkai $ korang bli brg2 dapo...aku bli mcm2 utk anak aku,bli yg mahal2 bli yg berjenama ker,bkn sshkan korang pun...aku manjakan anak aku pun,korang apa masalah *sapa yg xsyg anak oiiii*...seteruk2 or segarang2 aku pun,aku xde tojak/jentik anak korang...kluar $ lg ada laa tp sikit pun aku xkesah...aku ni pun bknlaa jnis yg berkira sgt+aku pun xske nak ngungkit2...bl aku ni jnis tak berkira,ada lak yg ske ambil kesempatan pd aku/suami aku...aku xsibok pun ttg hal korang laki bini...knp perlu ngata aku,sdgkan aku xhiraukan life korang laki bini...ko ngata aku,smpai 1 masa pasti suami aku kan tercite kat aku...ko xske aku tp $ suami aku,ko pinjam gak *bkn kah $ suami  aku tu $ aku gak,hahaha*...





Nota Hati ~ ini adalaa luahan ati aku...tiada kne mengena yg masih hdup atau yg telah tiada...aku pun manusia biasa yg pnya perasaan!!...tipu laa jk aku tak noticed apa yg berlaku di sekeliling aku *althought the truth is,mmg aku xnak ambil taw sgt pun!!!*...tp kesabaran aku pun kdg2 ada HAD gak *sbb mlas nak layan sbb tu aku byk berdiam diri*...aku ni jk org baik dgn aku,seribu kali lg aku baik dgn org...tp sekali aku dah terluka or terdgr org2 tu ngata yg bkn2 or teruk ttg aku *aku bkn berdendam tp ati dah terluka*...luka camne baik pun pasti ada meninggalkan parut or kesan *renung2kan laaa*...

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting