Thursday, December 15, 2011

I'm Currently Using

Posted by awan terpilu at 1:52 AM
khas utk kengkwn or ladies out there...ni aku nak cite ttg produk2 yg aku br gn/sdg gn especially utk chantek2+sihat(~.~)

dl rmai kwn2 aku ckp yg aku ni sesuaizz keje kat kaunter2 make-up tak pun jd Beauty Consultant *ni smua gara2 aku yg kemaruk make-up+gilo mkn jamu & vit*...tp nak wat camne kan,skrg ni rezeki aku keje gomen,hahaha...hurmmm wanita dgn kecantikan mmg xdpt dipisahkan...tp ada gak yg jnis simple tahap gaban tp yg pasti bkn AKU...aku pnah try nak jd simple sesgt tp xblh laaa...sbb dah terbiasa kan so ssh tul nak ubah habit yg 1 ni...

ni aku nak wat pengakuan ikhlas lg maha jujur...aku ni dl skelaa bertkar2 produk muka...dr yg murah hingga ke mahal than back to murah blk...tp smuanya local product *yo lah,nak bli produk omputih xmampu*...tlmpaula byk produk yg aku dah pnah try...ada yg ok & ada yg worse...dlm istilah kt lain,apa2 pun keberkesanan sesuatu produk itu depends on individual...tp yg pling penting,knelaa rjin...nak chantek knelaa rjin than nak chantek gak xsemestinya dgn produk2 mahal jer...kdg2 produk2 yg murah/kurang mahal pun ok gak taw(^_^)...try pkai slama 3bln brla kan nmpak kesannya (^_^)...ok aku xmau melalut lbh pnjang so back to the story...ni aku nak cite produk2 yg aku sdg gn & br gak gn yg aku rs sesuai malah amatlaa bkesan+mujarab gituzz


 AS Beauty RM50 (trial set)/RM110 (set besar)
produk ni kazenku yg rekomenkan...pas tgk muka dia *siyes muka dia licin+gebu+mulus,totally xsm mcm dl!!*...apalg aku pun trus tjebak lantas tanpa was2 aku pun trylaa...br jer pkai tp aku rs serasi & ok lak dgn kulit aku...xde pengelupasan,xde pedih2 tp after a while i noticed that my skin a bit bersih *cam cerah skit pun ade*...nak kt muka aku dah chantek sgt xdelaa *msih sedar diri*...tp oklaa dan msih lg mencb utk memperbaiki kekurangan diriku ini,ahakzz



 De Bella Face Trend Pressed Powder RM15.90
bedak ni pun aku br gak pkai...so far aku pkai mmg ok...muka xoily than tahan lm gak laa melekat kat muka aku ni...harga pun xmahal...
*kiranya mampu milik laa utk penjawat awam cam aku ni hah*

 
Crystal White Spa Magic Lip Repair Complex RM14
yg ni pun kazenku gak yg rekomenkan...so far aku pkai mmg ok...bibir merah jer semedang,akakaka...nmpak cam pkai lipstick tp xde pun...smuanya coz magic lip ni laa(@_@)...

* memperbaiki kembali bibir yg kering, rekah, kedut & gelap disebabkan oleh  
   penggunaan gincu biasa
* "Magic Mode" yg memberi warna semulajadi di bibir mengikut peredaran darah &  
   suhu badan. Warnanya kekal lama
* membentuk bibir yang lembap, penuh, cantik dan seksi


De Bella Aloe Vera Drinking Gel RM50
yg ni pun aku xleh nak bg ulasan pnjang coz aku br jer try minum...gel ni penawar segala jnis penyakit *bkn aku kt tp dlm catalogue tlis cengini*...xde rs apa2 pun,gel pekat kaler putih...time nak minum,gn sudu plastik+pejam mata+telan...dah siap(~_~)

Aloe Vera Jelly RM38
yg ni produk pling laris under De Bella...ni pun aku br try pkai but i love it!!...bl apply kat kulit,rs sejuk jer than trus meresap...skrg ni aku mmg kemaruk/gilo bli lotion coz ms preggy dl...tetb kulit aku jd sensitif & cpat gatal2 *so now time utk jg body smula,hahaha*...harga pun xmhal than produk ni amatlaa bagus krn...

* merawat kulit melecur
* menyembuhkan parut
* melegakan kulit melecet & gigitan serangga
* menghilangkan parut jerawat
* menyembuhkan luka & jangkitan kulit 
* membantu merangsang pertumbuhan sel kulit baru


De Bella Litchin RM290
thumps up for this product!!...i really love it...a bit expensive but worth it,trust me it's really works...yg penting,kne minum byk air kosong...jk betul2 konsisten,dlm ms 1minggu blh turun dlm 8kg...ni aku cite dr pengalaman diri sndiri...xsilap aku,aku dah try dlm 5set rsnya...tp jk berat bdan dah ok,leh reduced mkn...leh mkn fiber jer utk mlm...

Aloe Vera Bath Gel RM30
yg ni pun aku br gak pkai *tp dah nak msuk botol kedua dah pun*...so far aku pkai,best laa pulak!!...time tenyeh kat bdan rs sejuk taw plus bau pun wangi harum gituzz(~o~)...than xde laa rs kesat kat bdan...pas2 kan 1 thing that i noticed...bkn aku ajer tp bibik pun ckp  *tukang urut endon kat area umah aku*...bibik kt,tanda2 kat blakang+bdan aku smakin kurang+pudar taw...ohh itu smua adalah alahan truk yg aku alami time mengandungkan my uchuk...sbb tu laa skrg ni aku pulun menjg+menyental body bagai nak rak!!!huhuhu...


* dirumus dgn aloe vera, merupakan gel mandian yg melembab & menyerap 
   minyak berlebihan di samping membersih & melindungi kulit drpd kuman
   dan bakteria

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting