Sunday, December 25, 2011

Ohhhh Rambut

Posted by awan terpilu at 1:59 AM
oh la la,this is also 1 of my favourite topic...mmg aku ske sgt laa...ohh knp tb2 aku nak cite psal rmbut ni??sbbnya------->aku br jer touch-up blk kaler rmbut aku(~_~)...

skrg aku dah keje kat jpj pdg jawa *lg pnjang langkah aku*...mcm2 ada kat sn,nak shopping pun snng *untung laaa*...dl ms bujang,salun rmbut dekat sesgt dgn umah sewa aku *flat ijau presint 9*...setiap minggulaa aku kan g cuci rmbut or wat treatment...knp aku perlu wat smua tu??...sbb aku ni ske ubah2 style rmbut,dah xingat dah brp kali rmbut aku ni curl than rebond than curl blk pastu bosan kasi rebonding semula!!...xckup dgn ubah style2 rmbut...kaler lak lg so hruslaa rmbutku ini diberi perhatian+penjagaan...bkn apa,coz pnahla 1ketika dl rmbut aku rosak truk *sedih gilo weiii*...ms tu kelam kelibut aku g wat treatment(@_@)...mcm2 cara laa aku wat dan yg pasti $ pun mengalir cam air laa gamaknya...sbb apa,sbb bli produk2 rmbut yg ada brand skit coz lg power,akakakaka

so now nak share skitlaa dgn all the girls out there or smua para2 wanita or mama2 kat luar sn...rmbut pun kne gak jg,mahkota gak ni weiii(@_@)(^_*)...so this are some of the hair products that im using now *sbenarnya dah byk produk dah aku try*








1. Schwarzkopf Seah Cashmere ~ MOST RECOMMENDED
ms rmbut aku rosak truk dl..produk ni sarah yg rekomenkan *bdk salun dkat umah sewa aku dl*...mmg bgus sesgt & wangi...baunya kdg2 leh tahan utk 2-3ari taw!!agak mahal tp berbaloi...$79 for each *nangis weii bl dah abis*...

2. Schwarzkopf BC Repair Rescue
yg ni pun ok...hege kureng skit dr yg di atas...yg ni sesuailaa utk rmbut yg ada kaler...mmg elok taw utk repair blk ujung2 rmbut yg split or rmbut kering ker...yg ni around $20++ each bottle...tp bl time promotion sometimes buy 1 free 1!!...than jk nak hege yg murah,bli laa di kedai2 yg jual peralatan salun...jk bli dr salun rmbut or kedai2 tertentu dlm shopping mall...trust,hege mmg mahal & byk beza angkanya!!

3. Loreal
yg ni aku br jer pkai tp ok taw *sbelum ni aku dah try dah rangkaian syampu Loreal yg lain2 gak*...wangi than rmbut pun rs smooth ajer(@_@)...yg ni wat pkai selang seli dgn kedua2 produk No.1 & No.2...HeHeHe

4.  Dove Intense Repair Conditioner
ni pun best...dah lm gak aku pkai,bau mmg wangi...cm yg kureng,bl pkai kan,rmbut jd lembut sgt...bl rmbut kering,rmbut jd leper...tp mmg ok laaa!!

5. Loreal Care Conditioning
yg ni pun aku br jer pkai but so far so good...bau mmg best but the most important thing is...this is a care conditioning so sesuaizzz la dgn ahkak ni hah yg ske/dah kaler rmbut ni hah:)...bli dlm guardin/watson,hegenya lg murah,around $9.90 *aku pkai pun coz dpt free bli majalah,ahakzzz*

6. Schwarzkopf Oasis+
ni aku bli time rmbut aku lurus dl *wat rebonding perabis duit,akakaka*...mmg elok coz rmbut lbh snng diurus...snng sikat xkusut...rmbut klihatan shining+smooth,berkilat2 gituzz...


7. Wella Actin
yg ni ireen yg rekomenkan *chinese lady bk salun rmbut diumah*....amoi ni kazen pd en.suami yg rekomenkan...hege yg dia charge murah taw coz salun dlm umah laa ktkan,ahakzzz...ni fungsinya utk treatment rmbut....kan jk wat treatment kat salun,at least kan terbanglaa dlm $50-$60..tp jk salun yg grand2 xde laa hege cengitu weiii *lg mahal sudah pasti!!*...sapu kat rmbut than serkuplaa dgn towel or shower cap *stim rmbut ala2 gaya dlm salun k*...yg ni laa cara pling snang+cpat+murah...hegenya $10 sebotol,now xtaw laa jk hege dah naik??!! 


ok tu smua info2 yg aku dah shared dgn u all...tu smua produk2 yg aku taw keberkesannya dlm erti kt lain,kira mujarab laa...dan smua produk2 diatas,aku dah gn+pnah gn...tp kan,aku rs cam nak try lak produk2 di bwh ni hah....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



 
1. Schwarzkopf Essensity
yg ni produk terbr rangkaian Schwarzkoft...ni perawatan khas utk rmbut yg berkaler *cam rmbut aku*...aku bc dlm majalah cam bgus+menarik ati *nmpak gaya pasni aku kan serang kedai jual produk rmbut kat bdr puteri*

2. Schwarzkopf Volume Boost
yg ni aku bc dlm majalah *aku amat ske bli EH & INTREND coz sgtlaa byk tip2 kecantikan di dlmnya*...bli dah bli maka tpengaruhlaa pas2 ml laa tsentap skit,akakaka....ooo back to the story mory,yg ni cam best ajer...utk rmbut kelihatan chantek beralun di tiup angin...cewahhh kelas ko liza *ayat puji diri sndiri*...

3. Schwarzkopf Curl Bounce 
memandangkan skrg kan aku dah wat rmbut ketaq2 blk...so tu yg pkir nak try ni lak(@_@)...agar rmbut ketaq2 aku terbentuk dgn chanteknya...beralun+berombak dgn jayanya...so xde laa rmbut merebang+jegung cam hantu kot,hahaha...

4. ShinaMino
produk ni aku xpnah try lg tp aku dah bau...wangi sehh!!...produk ni adik ipar aku gn & dia yg rekomenkan pd aku...ktnya mmg amat bgus utk rawat split hairs!!...wlau price agak mahal tp berbaloi coz produk ni mmg bgus+botol bsaw *so leh tahan berbln2 pkai*



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting