Friday, February 17, 2012

Aakif Jalan-Jalan Dengan Aunty Ila

Posted by awan terpilu at 4:03 PM
tarikh : 11/2/2012
lokasi : ioi mall lagiiii

dah lm adik aku xdtg jenguk anak buah kesayangannya...ml2 kteorg plan nak gi serang Sunway Pyramid tp sbb pkir nak marathon kami bertiga sj *en.suami & parents xfollow*...sudahnya gi ioi mall jer laa *br jer kami anak beranak gi last week*...sbb tu jer mall yg pling dekat dgn umah aku,so redah jer laaa,hahahaha...

agenda sprt biasa...jln2 mkn2 layan karenah lorat aakif...wlau penat tp aku happy...happy coz tgk muka anak yg happy dpt merayap *sbenarnya mama yg pling ske dpt merayap cuci2 mata,dpt shopping lg BEST!!!*...skrg ni aakif dah pndai main mcm2 games..pndai nak berkwn+main tego2 org...so mmg terhibur laa tgk gelagat aakif...



Watak Utama Seperti Biasa


ini lg 1 aktviti wajib aakif bl papanya kluar dr kete *setiap kali bl en.suami g isi petrol*...pantang papa bngun jer...bdezup laa aakif pun gelut take over ini tempat!!!...


aakif yg begitu khusyuk!!...nt bl papa msuk,ml laa melalak xnak bgun *cpat2 bsaw yerk uchuk,blaja pndai2 keje bagus2,leh bli kete bsaw2 taw,hehehehe*...


hahahahaha...muka tkezut aakif yg kne sergah dgn mama!!!...

smpai jer ioi mall...hrus snap pic dl...ml2 plan nak bg aakif main ini kuda tp
perut lak dah berkeroncong so g mkn dl laaaa (@___@)...


mama sibok order our lunch...tp aakif dah mengelupuq nak main...tah apa yg
aakif dok belek muka org tu hah????...

now anak aku dah ml pndai main gelongsong (~.~)...jk umah aku bsaw,mau rsnya bli 1set utk aakif *nsib baik umah kecik*...jk bli letak depan umah,mau anak org lain+anak2 jiran lak dtg main nt,hu3...

mcm2 gaya+aksi yg aakif pertontonkan kpd umum,hahahaha...



muka sedih aakif coz kne paksa mkn oleh mama+aunty!!...dlm pala otak,dok pkir nak main jer tu *ohh anak aku skrg ni,lg kuat main+smakin lasak*...celik jer mata,ajak merayap or g umah nani yg sbelah umah we all...



pas mkn kne tawaf ioi mall...semput mama,aakif ajak main kejar2!!...


aunty ila singah bli brg...mama bergelut berhempas pulas memerah tenaga
main kejar2 dgn aakif!!...

ini budak sgt ske dgn belon jugakk!!...

aakif asyik bermain...so mama aakif nak inter-frame *khas utk tatapan kwn2 yg merindui aku*...perasan lagak cam artis skit,akakakaka (~.~)(^__^)...


seronok laaa tu...jk dok kat situ berjam2 pun sanggup sungguh!!...time ni aunty ila yg temankan coz mama gi shopping *bab ni mmg aku ske sesgt,hehehe*...

kan aku dah cite sbelum ni kat SINI...aakif mmg sgt ske main benda ni hah...jk gi mn2 shopping mall...jk dah tnmpak benda ni,hruslaa singgah main...benda ni kat ioi mall 1TOKEN=$1.00 *seb baik murah*...cm tempat main kat dlm tu,skali
masuk utk kanak2 $6.00 *utk parents FOC*...




tu aksi aakif merayu kat aku...nak suh aku masukkan token lg...ohhh NO NO NO *persis dialog osbon*...aunty ila just tukar 1token ajer...aakif mmg kemaruk sgt main benda ni...tlg laa aakif,jgn minta mama blikan ini benda pulak letak kat umah kte,akakakaka...

pas dah penat main game,aunty ila ajak pekena tutti frutti (^__^)...oohhh sungguh xcaye+sungguh aku terkezut maha hebat...aakif xreti mkn ice-cream tutti frutti!!!!...yekkk yekkkk akiff sebut,dia xlalu nak mkn...mayb sbb masam kan coz yogurt *dlm ati aku,fuhh lega,jimat $ mama+bgus gak anak aku xpndai mkn tutti frutti*...

mama aakif punyaaa *yg aakif xreti mkn,akakaka*...

bdk xreti mkn tutti frutti...so mkn fun fries ajer...

gara2 ikot adik aku msuk Himalaya...so terjebak bli ini barang...oleh krn kulit aakif agak sensitif,so aku nak try produk ni lak...


1) Protecting Neem & Turmeric Body Wash RM22.90  
*yg ni SA kt,mama+anak leh pkai*
2) Baby Cream (extra soft & gentle) RM24.90
3) Cold Relief Balm RM7.90 *yg ni chemical free,better dr vicks*


msuk dlm kedai stroller world...plan nak cr benda lain tp tsentap lak yg ni...khas utk aakif...

lg botol air br utk aakif *actually ritu dah rembat botol air,dah sentap 2pcs taw*...tp sbb aku taw yg anak aku amatlaa ske sm ini burung...dah aku tnmpak maka hruslaa aku tsentap gak *tgk mama gak yg excited tlbh sudah,hahaha*...botol ni aku sentap dlm JJ dgn hege $15.90..

last but not least...off course pic mama aakif yg nak expose diri,HeHeHe



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting