Tuesday, February 21, 2012

Masih Tidak Terlalu Awal

Posted by awan terpilu at 9:45 AM
tajuk kat atas tu cam menakutkan ajer...actually takde apa2 pun...
ni aku nak cite ttg bahan bacaan...aku ni nak kt gila membaca,xde laa sgt...tp aku ske membli majalah...ms bujang dl,mmg xpernah miss setiap bln laa bli EH,INTREND & Wanita *yg kcik hege $3.00 tu jer*...tp sjak dah kawen,lbh2 lg dah ada anak...dah kureng laa bli majalah...blh kira dgn jari laa,brp byk majalah or brp bln pnya majalah yg ada laaa,hehehe...

opsss sudah lari dr tajuk asal daaa...ni aku nak cite ttg buku aakif...as a mom *xsangka dah jd mama pun aku ni hah??!!*...pd aku,wlau aakif br 1thn8bln...tidak terlalu awal utk exposekan aakif pd bahan2 bacaan sprt ini...jgn ktkan skrg,ms umo aakif br beberp bln pun...aku dah start bli+dah bg aakif tgk wlau aakif xtaw apa2+xtaw ckp pun,HeHeHe...dah gelut laa bli skit2 buku utk bacaan aakif(@_@)(~.~)...pd aku,dr skrg laa aku nak start train aakif agar minat membc+ske kan buku *mcm aku ajar aakif supaya minum air kosong*...yer,aakif mmg pndai+taw minum air kosong *dan skrg dah pndai request air ribena*...so setiap kali kluar jenjln,hrus aku bw air kosong & air ribena...



ini antara buku2 yg aku blikan utk aakif..........



 FAIRYTALES RM19.90

1st buku yg aku bli utk aakif...yg ni ada salesman dtg jual kat opis *ms ni aku br start keje kat jpj pdg jawa*...ms br2 bli dl,ada bg tnjuk kat aakif...xsilap aku ms tu aakif blum lg smpai 1thn *mmg aakif xtaw apa2 pun lg*...tp sbb mama yg excited terlbh so hruslaa tunjuk pd anak...than bl aakif dah berusia 1thn,aku bg tnjuk lg...time tu kan,aakif dah phm taw+teruja+ske...tp yg aku xleh tahan tu,dia nak renyuk2 kan pulak...adoyaiii,akhirnya knelaa aku bw lari simpan sorok dr pandangan aakif *takpe2 pasni aku kan cb lg+aku kan story cite yg ada dlm tu utk aakif*...hrap2 aku xtertido sm time nak berceriter ala2 cam mama2 omputih tu hahh *tah2 aku yg bantai tido dl before aakif,akakaka*...

Wild Animals RM6.50
Colours RM6.50
Parts of Body RM5.50
  
smua buku2 tu aku bli kat kedai Baby DisneyLand@Sek.18 S.Alam...


 Animal Playmate

 bhgn dlm...

playmate ni aku bli kat kedai dlm PKNS shah alam...hegenya dah xingat dah
*murah jer coz nipis*...kualiti biasa2 ajer...tp best gak coz colourful & fun for learning process...bhgn dlmnya,setiap pic animal match skali dgn makanannya...for example---->bird eat insect, colt (anak kuda jantan) eat stover, duck eat paddy & etc...so setiap kali aakif selak playmate ni,tnjuk2 kat pic animal or makanannya...hruslaa aku reply dgn pnuh kasih syg+lemah lmbut *jk xreply,aakif kan jerit memekik bergegar 1 umah!!*... itu adalaa peel terbr aakif,setiap kali aakif bg signal or tnjuk2 kat tv, kat magazines or book aakif...hrus laa reply wokeyy...pastu lak jk kte reply xbetul,lain dr pic yg aakif tnjuk...aakif kan menjerit sekuat ati *ini kenyataan bkn main2*... (~.~)(^__^)(@____@)...


Coloring Book RM5.00
1st drawing book utk aakif...bli kat salah satu stall dlm SACC Mall...
selain kemaruk dgn upin ipin...anak aku pun kemaruk dgn ini burung gak!!...yg ni disertakan khas sekali dgn pakej sprt di bwh *mama bg special package utk anak tersyg tp leh lak lupa nak bli colour pencil!!*...a week after that,rsnya aku bergelut gi bli colour pencil utk aakif coz anak aku mengagau kaco+cr dlm bag2 skola kakak2nya *anak2 kak ipar 1st aku*...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




 Shake-a-Sound Frog RM13.90
Opposites RM5.90 

yg ni aku bli kat MPH Book Store @ SACC Mall
*aku ni pengunjung setia itu mall*...yg buku katak tu best taw...bl korang shake,ada bunyi cam katak wlau tak exactly cam katak laa...ml2 aku bg kat aakif,aakif mmg ske weii...jgn kat aakif,kakak2 aakif pun ske!!...cite dlm buku ni simple jer tp colourful+interesting+fun...


Monkey Match First Counting RM 16.90

yg  ni pun aku bli kat MPH SACC Mall...buku ni rsnya ada tnjuk sekali jer kat aakif...pastu aku trus sorok sbb...sbb aku xmau aakif bosan...bosan sbb dah tgk smua buku2 yg dia ada...pd aku buku ni best sesgt coz...



1) yg tu numbering sticker...just ada No.1 - No.5 only *bdk2 kcik,xperlu la nak ajar angka bsaw2 lg*...

2) yg bulat2 tu cam sticker taw utk korang paste kan numbering2 yg kat No.1 td *karakter monyet,so sweet!!*...

3) yg dlm bulatan merah tu...jk korang tgk betul2...ada brp biji kerusi kat situ???
ada 2biji kerusi kan...so korang ajar anak korang counting...so ambil kad yg kat No.1 tu paste laa kat No.2 or No.3 dan seterusnya *dr situ laa kte blh ajar anak kte mengira*...



Islamic Soft Book RM35.00




bought from lil one's closet...the latest book that i bought for aakif (^__^)...now aakif ske taw selak2 soft book ni...sgt best coz colurful+fun...i think my son really enjoy it coz aakif dah ml kenal byk animals dah,hehehe...





0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting