Friday, February 3, 2012

De Bella Litchin

Posted by awan terpilu at 2:53 PM
ohh lg2 cite pasal produk utk chantek2 kurus2 *harap korang xmuntah ijau wokeyy*...ini hanyala edisi utk shared dgn korang smua...mostly utk sesapa yg tgh fenin gilo memikir nak try produk apa lak lg...

ini juga aku cite berdasarkan dr pengalaman diri sndiri...ml2 ssh gak nak percaye tp sila laa percaye,hahaha...aku dl zaman bujang,berat maintain jer 50kg *lm laa kekal maintain dgn itu angka,mmg puas ati+ngam laa dgn aku*...pastu bl dah keje gov,leh lak mendadak nek smpai 58kg!!!...tu pun aku dah rs berat bebenor dah *siyes sedih time tu*...apalg aku pun ml blk regim diet yg nekad gila2,akhirnya dpt blk ke berat asal 50kg >__<...

yg pling aku sedih time pregnant dl...3bln pertama berat aku nek ke 55kg but dh nak dekat due date...berat aku cecah hingga ke 75kg!!!!...hmpir nek 22kg *2kali minum air gula+berkali2 kne marah dgn nurse&doktor!!*...abis berpantang 44 hari,badan aku mmg kembang semangkuk weii...ohh ms tu smua bj xleh pkai...jeans kesayangan aku yg size 29" tu pun...lngsung aku xleh nak sarung *ms ni self confidence mmg drop kaw2*...

hinggalaa aku kenal produk ni...ms tu ragu2  gak samada nak try ker x??...tp sbb dah xtahan tgk org lain syiok pkai jeans maka haruslaa nekad di sini... xsilap aku,ada dlm 3set aku bli produk ni...ms mkn utk set kedua,aku noticed yg berat aku ilang 8KG taw!!!...ms tu aku ingat aku yg syok sendiri tp bl dah ada yg menegor,kata yg aku dah nmpak susut skit *jgn kt pmpuan,yg lelaki2 kat opis aku ni pun perasan taw bl bdan aku ni kuncup pastu kembang than kuncup blk,hahahaha*...

tp aku nak tegaskan di sini...dan ini adalah pandangan peribadi lg maha ikhlas aku...bl dah kawen pastu beranak pinak,metabolisma badan totally different time bujang dl wokeyy!!...aku ckp camni berdasarkan dr badan aku sndiri!!...dl jk aku diet xmkn nasi selama 1bln,kaw2 mmg leh kurus+ilang berKG2!!...selama tempoh diet tu,aku byk mkn makanan berasaskan sup2 ajer...still ada mn pil siap bedal teh cina lg  taw(^__^)...tp skrg ni sjak dah ada anak *ni anak br solang*...pnyalaa ssh nak ilangkan walau 1-2kg,huhuhu...pastu selera mkn pnyalaa besaww *aku rs selera bsaw ni sbb aku still BF aakif*...pastu aku akui,aku ni mmg KUAT MKN!!...sbb tu laa,aku beria2 nak kurus...coz aku takut bl 1pg aku bangun dr tido mengeliat2 naik atas penimbang...tu diaaaaa,jarum penimbang dah cecah 70KG!!!...aku dah xnak lalui berat ketika pregnant dl *siyes aku trauma*...


beauty is pain right??...tp sapa yg xnak chantek & kurus kan kan??
dan atas sbb itu gak...aku pun plih produk ni *sbelum kawen dl,try Herbal Life...mmg ok than rsnya lg sedap dr Litchin tp aku rs harganya mcm mahal skitlaa dr Litchin ni hah*...
dan sila laa korang percaya gak...hingga ke ari ini,aku msih lg mencb utk trunkan KG coz aku xpuas ati lg dgn berat aku skrg ni hah!!!...mmg ssh gak tp aku nekad *xdpt 50kg,dpt 55kg pun jd laaa!!*...





1 set RM290.00



Litchin Enzim
Kaya dengan enzim yang sangat diperlukan tubuh untuk melicinkan proses
penghadaman dan bertindak ke atas lemak yang berlebihan pada tubuh badan.

Kandungan dalam Litchin Enzim De Bella - fruit enzim, whey protein, isolated soy protein, soluble fiber, fructose, pectin, acerola powder, colostrum, passion fruit powder, garcinia gambogia dan white kidney bean. Satu kotak Litchin Enzim mengandungi 20 sachet.

Enzim ini sangat perlu bagi tubuh badan untuk kesihatan yang baik dan melanjutkan usia.

Fungsinya :

• Memecahkan molekul-molekul lemak yang besar kepada lebih kecil dan
   menyerapkan ke dalam usus untuk proses pencernaan.
• Bertindak kepada karbohidrat yang berlebihan yang diambil untuk ditukarkan
   kepada tenaga.
• Kandungan protein yang tinggi dapat mengurangkan rasa lapar dan membantu 
   mengurangkan selera makan.
• Dapat mengurangkan pengambilan kalori dan menurunkan kadar kolestrol.
• Meningkatkan kadar metabolisma.
• Membekalkan segala nutrien dan meningkatkan antibodi badan.
• Memperlahankan pengeluaran lemak dan mempercepatkan pembakaran lemak.
• Berupaya menurunkan kadar lemak dalam organ yang menyumbang kepada
   penyakit-penyakit kronik.

Cara pengambilan:
Satu sachet + 200ml air putih sejam sebelum sarapan pagi dan sejam sebelum makan malam.
Minum air putih yang banyak sehingga 5 liter sehari.

Pengguna:
Semua peringkat umur lelaki atau wanita boleh menggunakan produk ini kecuali ibu mengandung sahaja.



Litchin Fiber

ini adalah sebagai minuman diet untuk membantu menyingkirkan toksik dalam badan, mengatasi sembelit, mengempiskan perut dan melancarkan pembuangan najis.

Kandungan dalam Litchin Fiber De Bella – Pineapple Powder, Green Tea Powder, Lipase, Amylase, Sucrase (Invertase), Lactase, Pectin, Sucralose, Spirulina, Chlorophyll, Aloe Vera Extract, Lactose dan Psyllium Husk. Satu kotak Litchin Fiber mengandungi 20 sachet.


Fungsinya:
• Serat tumbuhan membantu mengurangkan cirit-birit dan menyerap air yang
   berlebihan ke dalam usus.
• Melicinkan usus dan memudahkan proses pembuangan najis.
• Mengurangkan sembelit dan mengatasi masalah buasir.
• Menyingkirkan semua sisa toksik dan membantu pembiakan bakteria baik
   dalam usus.
• Mengurangkan lemak dan paras kolestrol.
• Rasa kenyang yang lebih tahan lama, membantu menurunkan berat badan.
   Tindakbalas keatas tubuh kesan pengambilan litchin enzim dan fiber.
• Susah tidur pada hari-hari awal pengambilan.
• Tekak dan mulut terasa haus dan kering.
• Pengambilan air yang banyak diperlukan untuk menghindarkan rasa
   kurang selesa.
• Pembuangan air besar yang mudah dan lancar.
• Badan mula terasa ringan dan penurunan berat badan sudah bermula
   setiap hari.

Cara pengambilan:
Satu sachet + 200ml air putih setiap malam sebelum tidur.
Minum air putih yang banyak sehingga 5 liter sehari.

Pengguna:
Semua peringkat umur lelaki atau wanita boleh menggunakan produk ini kecuali ibu mengandung sahaja.



0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting