Thursday, February 2, 2012

Kenapa Aku Masih Setia Dengan Shaklee

Posted by awan terpilu at 2:00 PM
arini aku nak shared dgn korang ttg produk Shaklee lak...so all mommies or ibu to be,elok bc info aku ni (~.~)(^__^)...tak dilupakan jugak utk ayah or papa to be...mn taw jk korang nak blikan utk wife korang ker *ada set utk berpantang gak*...

aku diperkenalkan pd produk ni oleh seorg kwn *kwn opis lm aku@icu jpm*...as a mom to an active boy,kudrat aku amatlaa byk dignkan...ujung minggu kat umah,xmenang tangan wat keje...dpt tido/regangkan badan time anak dah tido *tu pun jk dptlaa*...kdg2 bl anak dah tido,kelam kelibut lak wat keje2 umah yg dah tertangguh berminggu2!!...

aku pun ml2 nak mkn produk ni...xde trus bli pack besar!! aku bli trial pack dl *ada dlm 3kali aku bli*...so after dah try trial pack yg mmg ngam2 utk stok 1bln...pastu aku trus bli pack besar smpai la skrg ni...aku rs bli pack besar lbh jimat+tahan lm taw...berbln2 tahan *kan dah jimat di sini*...

knp aku still consume Shaklee ni wlau dah xambil full set BF tu????...coz aku rs serasi sgt dgn badan+ada prubahan yg ketara (^___^)...menipu laa jk aku kt aku ni wanita tulang besi urat dawai...dah jd bini org mama bdk,letih xyah cite laa *aku rs smua pmpuan kan rs camni kan??*...badan ni dah xsm cam zaman bujang tara tatang dl weiii!!...sjak aku mkn produk ni+produk2 lain...mmg berkesan+ok sesg dr segi dalaman+luaran...ni adalah pengakuan ikhlas+jujur+benar dr mama aakif (@_@)T__T...





Breastfeeding Set RM296.00

ini laa 1st produk Shaklee yg aku try *start mkn pas aku dah abis tempoh bpantang*...still consume till umo anak aku 1thn6bln...so far aku mkn set ni,mmg ters perubahan yg ketara...production susu btambah+susu lbh pekat...pastu bdan kurang rs letih/lesu & seangkatan dgnnya...but now aku cm mkn sprt yg di bawah ni sj...


B-Complex--->Lecithin--->Alfalfa--->Herb-Lax



ADDITIONAL



Lecithin RM52.00



13 Khasiat & kebaikan Lecithin yang anda perlu tahu :

(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan 

lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit 
sepertihigh blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah 
sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari 
jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin?
Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). 
Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan 
dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti 
membuahkan hasil yang diidamkan.

(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari 

saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel 
akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor 
seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, 
food additives, pesticides,etc.semuanya menyebabkan membran sel mengeras 
yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan 
menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan 
harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. 

Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita
akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan
yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah 

kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. 
Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak 

berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan 
peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin 
dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau 
Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 
7000mg sehari utk memulihkansistem ingatan.

(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia 

menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan

paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. 
Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi, hay fever, 
asma, bronkitis dan emphysema.

(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu

dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan,ianya perlu dalam menghasilkan 

rambut yg sihat,cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam 
mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti

epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau
mencegah PMS dan gejala2 menopause.

(13) Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.

BILE ni fungsinya plak mencairkan lemak dan. Pengemulsian ini 
memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.


Herb-Lax RM52.00
yg ni yg pling aku ske...kiranya yg ni utk buang toksin dlm bdan...ml2 mkn slama 2mingu berturut than after that,korang leh reducekan pd 2kali seminggu...yg ni fungsinya cam melawaskan pembuangan air bsaw *mmg best+lawas!!*...nak kata,truk memulas2 tu xde laa sgt *aku rs kesan pil merit lg truk*...nak cite lbh lanjut+details pun ssh gak *lain org lain kesannya kan*...jk korang nak taw kesannya ok ker power ker tak,korang leh try yg ni dl...


Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit,
mulut berbau, najis berbau, mengidam makanan, perut berangin, dan kembung 
adalah masalah penghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang.

Sistem penghadaman yang TIDAK SIHAT mengakibatkan :
  • Penambahan berat badan.
  • Masalah gastrik.
  • Perut buncit.
  • Kanser usus.
  • Masalah penghadaman.
  • Sistem imun yang lemah.

Program kesihatan penghadaman Shaklee dapat membantu meningkatkan

kesihatan sistem penghadaman, untuk terus kekal sihat.

Kebaikannya ialah :

  • Melegakan sembelit
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman
  • Menyokong kesihatan usus
  • Membantu menyahtoksinkan badan
  • Membantu mengurangkan berat badan

Antara produk yang kami cadangkan untuk kesihatan sistem penghadaman ialah:



GLA Complex RM90.00
GLA ni aku just try mkn 1botol ajer...yg aku taw,yg ni sm cam EPO...elok utk dalaman wanita,utk period yg xmenentu *sengugut truk*...than aku rs yg ni pun fungsinya ada skit cam QShe DCL,hahahaha...

GLA (Gamma Linolenic Acid) merupakan sejenis Asid Lemak Perlu (Essential Fatty Acid (EFA)). "PERLU" bermaksud, badan kita tidak boleh menghasilkannya, dan kita perlu dapatkan sumber tersebut daripada makanan harian.

Sumber GLA sepatutnya terhasil daripada minyak sayuran dalam diet kita. Masalahnya, disebabkan minyak sayuran ini juga dihasilkan daripada pelbagai peringkat proses, nilai sebenar GLA yang terhasil tidaklah menepati piawai yang sepatutnya. Maka, pengambilan minyak sayuran yang tidak diproses, ataupun, pengambilan makanan tambahan (supplement) GLA adalah sangat penting!



Untuk wanita, GLA Complex bantu anda :  
  • menstabilkan hormon 
  • bantu betulkan kitaran haid  
  • bantu meningkatkan tahap kesuburan  
  • bantu penurunan berat badan  
  • mencantikkan kulit

P/S - kesemua info2 diatas diperolehi dari SINI

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting