Wednesday, February 8, 2012

Aakif's 1st Journey To The Zoo

Posted by awan terpilu at 12:30 AM
tarikh : 6/2/2012
lokasi : Zoo Negara

kali ni aku nak cite apa aktvt aku spanjang cuti 4ari ni *sabtu--->selasa*...ohh semestinya byk ms aku dihabiskan bersm 2ORG lelaki kesayanganku smpai mati...love them to the MAX!!...mmg aku yg rancang ini aktvt coz nak bg aakif explore a new things plus let him see the real animals...how their look like exactly in front of his own eyes *since aakif dah ml knal byk animals+leh buat2 bunyi animals gak skit*...let him learn something new,something yg kte taw anak kte mmg kan ske+minat laa sesgt,hahahaha...

plan asal nak gi serang bersm dgn cik laure weng tp dia dah nak blk ke jengka lak kul 3ptg *adoii cancel lg program kak ipaq bersm adik ipaq*...so tetb kazen en.suami lak nak leh nak join aktvt kteorg 3beranak *aku onn ajer,tiada bantahan..bab2 jenjln ni mmg aku ske sesgt,hahaha*...fuhh mmg penat gilos2...rs cam nak tcabut kaki+ketaq lutut+longlai badan tp best *pnylaa luas kaw zoo,dah berthn2 aku xjejak msuk dlmnya*...sronok tgk reaksi aakif yg teruja *sungguh xtipu,anak aku teruja taw tgk byk animals*...

tlmpau byk sgt pic yg aku snap *pic yg mlambak tlh jayanya aku upload dlm FB*...so mlas nak membebel lbh pnjang...korang enjoy laa the pic sm cam aku tgh enjoy sbb berct pnjang,HeHeHe...





yehaaaa,here we comes T___T





time ni aakif xnmpak giraffe tu lg!!...

now he see...sudah ml excited...tu yg tekun belek giraffe...

tgk tu,mata aakif still dok ralet tgk giraffe taw!!...














aakif with mamu pezal...






mama+papa ---->ohh en.suami dah cam ranger dah weiii...


berehat sbentar...mama aakif yg nak ml semputt *mekap pun dah nak cair,akakaka*...

apa laa yg 2beranak ni dok bualkan????...



tgk tu,aakif tgh curi dgr pbualan papa+mamu pezal...




















papa yg tgh busy *nak booking pets utk aakif kot,hahahaha*...





Camel Ambank...












 seksa sungguh nak bg mkn skrg ni...ni dok gelut nak main benda ni hah...


 our brunch...



 tangan dok busy nak ambil fries tp mata dok usha mainan tu lg...adoyaiii anak aku ni...




 after mkn,smbung main lg dan lg dan lg...mama pun layan kan jer laa...




 tup2 dah zzzsssstttttt...taw pun penat (@_@)...






sekian,tamat sudah penjelajahan mama+papa+aakif+pezal aka mamu pezal (@_@) =)("-)...



2 comments:

AmyMizzunderstood on February 8, 2012 at 12:37 AM said...

bestnyerrr!!after bawak Anya kat Zoo Taiping that day...kitorg terus plan nak bawak gi Zoo KL..nak pergi siang2..heheh supaya dia nampak clear binatang2 kat sana..hehehe

awan terpilu on February 8, 2012 at 1:57 AM said...

mmg best amy!!
aakif teruja taw to see all those animals:)...mmg penat layan karenah aakif but happy..

yg i lak last time plan nak bw aakif gi zoo taiping tp xdpt nak berjln ke mn2 pun coz blk penang for my cousin wedding...

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting