Saturday, February 18, 2012

Rangkaian Pampers Aakif

Posted by awan terpilu at 9:00 PM
aritu aku borong bli pampers aakif *aku kini pengunjung setia 99 SpeedMart krn hege pampers,dynamo,soflan lbh murah disitu!!!*...

motif bli byk2 adalah ---------------------------------->SAJA SUKA2 (^__^)(@__@)
sj nak wat stok byk2 kat umah...wat stok utk Emergency case such as hujan yg berpnjangan....yg menyumbang kpd CD yg xkering2 or aakif yg kerap poo poo OR shi shi,hahahaha...yup mmg aku pkaikan Cloth Diapers utk aakif...dan skrg bl aakif dah menjangkau ke 1thn8bln *msih lg pkai CD*...penggunaan CD dr 4keping dah meningkat ke 6keping/8keping *stok anto umah MIL*...

dan aku adalah penyokong kpd pemakaian CLOTH DIAPERS!!!...trust me,mmg berbaloi2+jimat....ml2 tu mmg aku kne melabur agak byk tp in term of long term usage & money,mmg berbaloi *pampers yg aku bli,1paket besaw pun,berbln2 gak br abis!!*...cuma dan tapi...tu diaaa ada CUMA & TAPI *utk org lain aku xpasti*...tp utk aku sbb aku ske so mmg aku sanggup...pkai CD ni knelaa bersusah payah+rajin dr segi...kne rajin basuh ari2 or sental...tp sbb aku dah ske so aku sanggup *aku ske nak bg aakif pkai plus dgn sokongan dr en.suami*...lg laa aku bersemangat (~.~)...





 
ml2 aakif kluar dr perut *fresh from tummy*...bli brand ni jer...1st time jd mama,xknal lg brand lain+Xexpert lg bab2 pampers ni...tp lm gak aku pkai brand ni hah smpai laaa kak ipar 2nd aku tego,dia kt "liza,bau hancing laa aakif pkai pampers ni...pastu aku tgk bontot aakif cam xngam laaa!!"...maka aku pun tkar laaa...


than bli pampers brand ni lak...just bebrp bln jer pkai brand ni till 1 day suh en.suami gi bli...smpai umah dia kt, "yang,puas abg cr tp xde laa huggies yg kaler ijau so nt kte bli yg lain laa,kte try yg lain lak k"...aku yg msih dlm keadaan bpantang *aku amalkan pantang 100 ari*...redha dan iya kan ajer laa,hehehehe...


than try lak brand ni...bli brand ni gara2 ada dpt sample sekeping/2keping *bli apatah aku dah lupa laa*...rsnya yg ni just try pkai dlm 1 paket ajer...

Koleksi Pampers Aakif



1. Mammy Poko
this is the best brand....really suit aakif well *yo laa dah benda mahal kan*...mostly something yg mahal,slalunya kan ngam laa dgn kulit baby *pendapat aku laa*...ml2 tjebak bli brand ni coz kak ipar 1st yg rekomenkan....dia mmg pkai brand ni utk kedua2 anaknya dl *termsuk anak yg latest - qisha*...kdg2 aku heran gak,knp brand ni mahal bebenor *sygkan bini tingal2kan sygkan anak bli2kan,hahaha*...dah ada anak ni,jgn kt aku...en.suami pun mahukan yg terbaik utk anak bujangnya yg lasak iteww *ohh sapa xsyg anak oiiii*...yg ni aku bli utk pkai jenjln+kegunaan mlm *selang seli dgn CD*...hege kat 99 SpeedMart dlm $34.90...


2. Mamy Poko Easy Fit Pants
yg ni ms aakif dah 1thn br aku bli brand ni...motif bli sj nak try coz nmpak menarik+cam snng nak pkai...sarungkan ajer...berbln gak aakif pkai,so far ok...xde problem!!...ml2 aku sarungkan pd aakif,aakif heran+blur2 but after that nmpak he used to enjoy it,akakakaka (@__@)...dah lm stop bli brand ni,tp sbb memborong ritu so start blk bli design yg ni dgn alasan ---->sj ske2 utk tmbah stok (^___^)...bli kat CTM Market dlm hege $26.90 rsnya...



3. Fitti
bli sbb murah...yg ni wat pkai utk kegunaan di umah sj...kualiti ok laa but jk lmbat tkar mmg kan tembus+bau hancing sesgt *sila laa percy,jk hege murah dont expect more ok*... yg ni kat 99 SpeedMart xde so aku kne bli kat CTM Market *kat area umah aku*...wlau brand cap ayam,dl hege $26.99 tp skrg dah naik $27.99...




0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting