Monday, December 26, 2011

Aakif's Stuff

Posted by awan terpilu at 3:32 PM
mama has been too bz to update about aakif's progress...sedar2 je he was already 1yr6mths old,sob sob sob...xsangka jap jer aakif dah bsaw!!

dl ms xanak,kperluan byk kpd diri sndiri...dlm handbag pun pnuh dgn brg2 sndiri...tp sjak dah ada aakif,handbag pun dah smakin bsaw *ada gak yg bsaw gabak*...brg2 dlmnya pun bertimbun+berat...tp demi anak tersyg,aku usung gak handbag/bag yg berat smpai senget bahu laaa...bkn apa,jk xckup nt mesti aku gak yg kelam kelibut!!...so setiap kali sbum kluar berjln or bw aakif ke mn2...aku kan sediakan bag aakif dl & make sure all the things are all completed(@_@)



tadaaaa..........





 smua brg2 ini adalah brg2 basic aakif...slalu aku kan bw bl kluar jenjln or g berct or g jenjln jauh2 ker (@_@)...jgn tkezut,mmg byk cream coz kulit aakif a bit sensitif...snng kne gatal2+mcm2 lg laa *segala jnis cream,pantang doctor recommend kt elok maka bdezupp laa aku g bli kat farmasi/kdai2 barangan baby*...than i noticed that,kulit aakif xsesuai dgn cream Anak Ku, Johson Baby,Avon...utk vitamin lak,aku blikan D-gnius from DCL products *aakif ske mkn wlaupun xsdap+tawar tp aku tgk laju jerr anak aku bedal,hahaha*...dah byk botol gak aku bg aakif mkn...so far ok & sesuai laa dgn tekak aakif (^_^)...b4 that kak ipar 2nd aku ada bg vitamin Appeton Chewable Tablets ,strawberry flavour tp hmpeh...aakif xske mkn!!


 aakif's new toothbrush...i brought it from Watson $17.90...
bli sbb nak latih aakif gosok gigi coz now aakif dah ml tnjuk petanda XMAU GOSOK GIGI!!
*actually mama yg over coz ske dgn design sponge bob yg cute itewww,hahahaha*
 ml2 aku blikan fingertip toothbrush tp jap jer aakif nak gosok gigi dgn benda tu hah,pas2 aku nmpak aakif gn wat geyeh lantai simen toilet kteorg,wakakaka!!


 yg ni lak smua toiletries aakif...utk cuci pkaian aakif,i prefer Pureen Kiddi Wash...
for bottle cleanser,i choosed Bumbble Bee-Baby Safe Liquid Cleanser *sgt bgus utk basuh lemak2 susu di botol*...bau pun ok & xrs melekit pun di tangan or botol...utk brg mandian lak,aku cuma bli Pureen & Johson Baby...so far 2produk tu jer yg aku noticed sesuai dah dgn kulit aakif *kulit aakif agak sensitif,ni mesti warisi dr aku coz time ngandungkan aakif tetb kulit aku jd sensitif!!*


ohh botol air sedut ini hrus ada dan slalu aku usung ke hulur ke hilir...aakif sgt ske minum gn botol ni hah *abis tertanggal dah gmbar sponge bob & patrick coz aku slalu sental*...
Munchkin Spill-Proof Replacement Straws, bli kat JJ ioi mall $19.90 *ada diskaun,if im not mistaken 10% or 20%*...hrus bli yg br coz straw asal dah ml pudar+kekuningan!!


 benda2 ni smua  pun aku kne standby jer bw *wlau aakif still melekap kat tuttt*...tp bl smpai loratnya,aakif kan request susu botol!!! *ohhh anak lelaki tp thermos pink,sweet gituzz!!...kan aku dah kt,anak ok jer tp mama yg lbh excited,mama yg dah terske sm itu pink thermos*...than aku kan standby gak bw cookies,biscuits or sweets utk aakif *bl nangis or start wat lorat,sumbat jer dlm mulut maka senyaplaa aakif*


 aakif's new plate, soup bowl & cup(~_~)
brought it @ Daiso ioi mall,$5 each
nmpaknya aakif ske+teruja laa dgn set pinggan mkn brnya
dah siap gn dah pun
BUKTINYA...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*

*
*
*
*
*
*



ohhhh lagak persis BOS...mkn tongkat kaki smbil ada kipas lg!!
actually fungsi kipas tu aku ltak dpan aakif...nak bg mushroom soup sjuk skit,HeHeHe

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting