Friday, December 23, 2011

Untung Menjadi Anak Sulung(~-^)

Posted by awan terpilu at 3:17 AM
apa kaitan tajuk diatas dgn apa yg aku nak tlis ni????

sbbnya aku adalah anak sulung=along/kakak...kakak kpd 2org adik,seorg lelaki & seorg pmpuan *tb2 mode sdih*...dan my uchuk aka my son (abdul aakif ali) adalah anak sulung aku...anak sulung kpd awan terpilu+jengkol golidiyak(^_^)♥♥♥...dl aku anggap beban+ssh+xsyiok krn menjd anak sulung...byk benda aku nak kne handle...kne tkar lampin adik,kne buat susu,kne jg adik2 & bla bla bla...

but now,as a mom,i begin to noticed & realised something...sronoknya aakif jd anak sulung kan kan??? *wlau aakif xphm apakebendanya,wlau mama aakif yg lbh tp ada aku ksah,hahaha*...segalanya B.A.R.U utk anak pertama...segalanya kte nak sediakan utk anak pertama...serba serbi baru & nak lengkap laa...begitu juga dgn aku,sebaik mungkin & sehabis daya aku cb buat yg terbaik...sediakan yg seadanya utk aakif krn apa???...krn aku ml phm akan tanggungjwb sbg seorg mama...krn aku ml rs sronok+terujanya menjd mama...betapa sronoknya melihat anak sndiri di depan mata...betapa geramnya melihat keletah anak dan betapa syioknya aku membli brg2 utk aakif!!...rupenya bli brg2 anak ni pun 1 keseronokan+kepuasan taw!!!...smuanya nmpak chantek+cute2!!..

dlm sekelip mata,aakif dah 1thn6bln...smakin lasak smakin aktif plus smakin byk akal!!...ada sj yg aakif nak buat,xblh dok diam...dan spanjang tempoh itu jugak,mcm2 laa aku bli+terbli utk aakif *ayat penyedap ati sndiri*...mcm2 kdai aku dah terjah msuk plus byk laa website2 kdai barangan baby yg aku dah taw *siap reg. as a member than smpai amoi2 kat situ pun dah knal aku,akakaka*...sjak dah ada anak ni,mcm2 brand barangan baby aku ml taw...jgn kt mak2 bdk jer nak bli branded2...utk bdk2 pun ada brand gak weiii (^_^)...

so point aku disini adalah----->sronok gak jd anak sulung...mcm ni juga aku rs ms aku kcik dl coz  arwah wan aku cite...makayah aku kawen lm than br dpt aku...after 6years br aku dpt adik...so mmg mewah & manja aku ni!!!...mcm2 aku ada,segala benda laa mak aku bli hanya utk aku!!...so skrg ni aku pun buat benda yg sm utk aakif(~.^)...semuanya utk aakif,bkn niat utk showing off or memewahkan aakif tp aku anggap ini adalah "rezeki anak"...



tadaaaa..........









nota utk aakif
aakif
mama ingin aakif tahu yg kehadiran aakif dlm hdup mama begitu membahgiakan...selain dr kehadiran papa,aakif juga anugerah yg tak terhingga utk mama...

aakif
mama mungkin bkn mama yg terbaik or mama yg cekap dlm dunia ini...tp mama ingin aakif tahu yg mama sygkan aakif melebihi segala2nya...hingga ke hari ini,saat ini dan detik ini,mama msih lagi belajar dan mencuba memperbaiki kekurangan diri mama...

aakif
mama ingin aakif tahu yang mama akan cuba memberi contoh serta teladan yang baik...ilmu dunia dan juga akhirat utk aakif...

aakif
mama bermohon serta berdoa agar aakif menjadi anak yg soleh...terhindar dari segala kekurangan serta keburukan dari mama&papa...dan percayalaa sesungguhnya mama&papa akan cuba sebaik mungkin mengasuh aakif dan menyediakan segala yg terbaik utk aakif...


lots of love
mama

0 comments:

 

Mama Aakif Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting